blad: P0016 phase synchronization (exhaust)/revs
Od jakiegos, w sumie dluzszego, czasu (3 miesiace moze) mam spadki mocy w AR 159 2.2 jts. Raz przyspiesza normalnie a innym razem jakby jej ktos 50 kucykow z zagrody wygonil ;). Wczesniej zdazalo sie to sporadycznie, tak ze zastanawialem sie czy to nie subiektywne odczucie a teraz mniej wiecej 50/50 przejezdzanego dystansu.
Komputer wczesniej zadnych bledow nie pokazywal ...
Dwa dni temu zapalilo mi sie check engine :(. Dzieki uprzejmosci i pomocy szewiego sprawdzilismy FES`em blad i wyswietlil sie kod jak z tematu. Skasowalismy go i po odpaleniu sie poki co ponownie nie pojawil.
Niestety nie moglismy znalezc nic na ten temat w elearn.
Dodam, ze jakis miesiac temu mialem wymieniany kabel masowy i naprawiana wiazke. Bella nie odpalala z guzika a po usunieciu usterki z odpalaniem pracowala bardzo nierowno i wyswietlala rozne bledy typu ASR, ABS, Hillholder off itp.
Co to moze byc z tym check engine? I co to moze byc z tymi ubytkami mocy? Czy kwestia mocy od dluzszego czasu i ostatnie check engine moze byc powiazane czy to raczej dwie niezalezne sprawy?
blad: P0016 phase synchronization (exhaust)/revs
Nie zauwazylem skierowanego do mnie posta, mam refleks ;)
Bylo dobrze ale dzisiaj, przed chwila zadlawila mi sie delikatnie (taki spadek mocy na ulamek sekundy) na trojce i pomigal check engine. Mam nadzieje, ze to nie rozrzad. Moze uda mi sie dzisiaj zczytac blad, bledy. Oby to nie byl znowu rozrzad, chociaz wtedy to mi sie kontrolka check engine na stale zapalala a nie zamigala jak teraz. No nic, pewnie to moze byc tysiac roznych powodow.
UPDATE: kody zczytane P0011, 0300, 0304. Jakies pomysly? Wymienialem ostatnio siatke za kolektorem bo byla mega przypchana. Moze to po wymianie cos zglupialo?