Przeczytajcie :D
http://biznes.onet.pl/14,1382245,,3254,ft.html
Printable View
Przeczytajcie :D
http://biznes.onet.pl/14,1382245,,3254,ft.html
jak zobaczyłam to zdanie :„Jeśli ktoś w pubie zaczyna krytykować samochody Alfa Romeo, będę ich niezłomnie bronił” przypomniały mi sie sytuacje jak Radek wyklucal sie z kolegami jak przystało na prawdziwego alfaholika :)))
alfy tylko dla vipow :) !!!! ja bym wprowadziła zakaz sprzedawania typowym dresiarza no i test jakis przed kupnem hahaha
hm.... Fiat chce, aby Alfa pozycjonowała się jako zdecydowanie luksusowa marka. Od lutego firma współpracuje z JDPower, konsumencką firmą ratingową, aby dorównać najlepszym markom, takim jak BMW no comment :) chyba pomysle nad kupnem bmw[/b]
dobrze ze ja nie wiem co to ASO :)
prawda jest taka jak w dowcipie:
"dlaczego dwóch właścicieli samochodów alfa romeo nie podają sobie ręki po południu (po godzinie piętnastej)?
- bo już się widzieli rano w serwisie..."
albo trzeba mieć pieniądze i cierpliwość do serwisu ASO albo miłość do marki, wiedzę i czas na samodzielne naprawy.
ja uwazam tak....
Fiat - dla ludu
Alfa Romeo - dla kochajacych sport i adrenaline
Lancia - dla VIPow
Ferrari - dla kawalerow lub pedzi
a seat dla kogo?? :mrgreen:Cytat:
Napisał ANGEL
słyszeli plotke ze VW chce sie pozbyc seata z grupy?? ponoć rozmowy szefow fiata i VW juz były ale narazie nowy szef VW wstrzymał sie z ta decyzją (seat nie przynosi zyskow)
Taaa.. Tylko dopasuj je potem do wnętrza...Cytat:
Napisał radek155
no to mi sie nie spodobało :PCytat:
Napisał ANGEL
ja kocham wszystko co wloskie, a tym bardziej jak cos jest the best
ta plotka wyszla z koncernow mercedesa i bmw! bo to chyba oni sprzedaja w pl najwiecej aut z najwyzszych polek... o audi tt zreszta tez sie gadalo...
ale z drugiej strony ferrari jest dla osob ktore kochaja sportowa jazda lub po prostu lubia byc widziani... a jak ktos zbyt mocno rzuca sie w oczy to rozne rzeczy mozna sobie pomyslec na jego temat... srebrny mercedes klasa s czy slk (nie znam sie na nich) na pewno nie przykuwa uwagi tak jak czerwone, zolte czy nawet czarne ferrari. pozatym czy ferrari by sie zgodzilo na otworzenie salonu w takim barbazynskim kraju jak polska? stad wieksza popularnosc np porsche
w szczecinie w latach 90tych jezdzilo zolte ferrari... wiem o tym z alfabetu mafii - taki serial dokument. lecial na tvn :lol: :lol:
nio miał go kolo jeden...lubiał się pokzywac i szpanowac ogólnie..nio i skonczył jak skonczył heheh....
u nas w Gryfinie ponoc ktos sobie zakupił nowego Porszaka ale jak narazie to go niewidziałem ... :roll:
a takie pytanko....
dlaczego Alfa Romeo niewystepuje w żadnych rajdach....? chdzi mi wsumie o te rajdy z najwyższych półek czyli WRC itp... :)
pozdro
pewnie im kasy szkoda :D tym bardziej, ze przez sport alfa ponosila straty, zanim fiat ja przejalCytat:
Napisał KUBAS
No WTCC (następca DTM) to chyba dość wysoka półka. AR istnieje w tych wyścigach od samego początku. Choć obecnie z dość miernymi wynikami.
W Rajdach AR nie występuje bo przedstawicielem Koncernu Fiata jest Punto klasy S1600 oraz nowy model Grande Punto klasy S2000. Jak wiemy wypuszczanie do jednych zawodów dwóch Teamów z tego samego koncernu to marnowanie kasy (jak w przypadku Peugeota i Citroena).
Alfe ja widze bardziej na torze niz na trasie rajdu, co zreszta czyni, puchar 147 kiedys 156 wtcc, taki ma charakter.
Co do Ferrari to jest po prostu dla ludzi bogatych i Ci co jezdza Porsche czy innymi podobnymi szybkimi furami w 90% kupiliby Ferrarke gdyby bylo ich na to stac. Slyszalem o kolesiu, nadzianym ma 2 lub 3 sztuki i paliwo przywoza mu cysterna specjalnie z Wloch, bo normalnym ze stacji nie zalewa, na obslugi samochod tez wysyla laweta do Maranello, ma kolegow ktorych tez na to stac i jak sobie chca pojezdzic na weekendzie to jezdza jeden do drugiego zeby moc zatankowac, bo zbiornik sie konczy po 400-500 km przejazdzki. Zyc nie umierac