Panie i Panowie, co wiecie i co myślicie o tej alfince?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-155-2-0...C21773272.html
Panie i Panowie, co wiecie i co myślicie o tej alfince?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-155-2-0...C21773272.html
Hej wszystkim, to mój pierwszy post więc się witam ze wszystkimi Alfistami! :) (w oficjalnym wątku się przywitam dopiero jak zaopatrzę się w jakąś Bellę, bo tak z gołymi rękoma to troszkę obciach, chyba;))
Również zainteresował mnie model podany przez kolegę powyżej i podpinam się prosząc o opinie, bo być może obserwuję swoją pierwszą Alfę i Wasza dobra rada będzie na wagę złota :o
Tylne błotniki ma mocno zgnite z tego co mozna dopatrzeć się z fotek
Andrzej, a na których fotkach to widać?
Właśnie że nie widać to tak sądzę :D
14 letnie auto od pierwszego właściciela to biały kruk.
szkoda tylko, ze ten kruk może mieć zaraz zawał panewek a jak jeździł na jakimś lotosie to pewnie na pewno.
jak by się właściciel zgodził to ja ją mogę pod kompa zapiąć
i jak pytający pogada z kol. kamildg to on miernikiem lakieru może by zbadał
A czarne blachy to gdzie się podziały?
Dlaczego nie? Jak tanie, to musi być od razu wyrozbijane z każdej strony?
Szpachla czarodziejka potrafi być wszędzie...na słupkach, dachu, a to osłabia konstrukcje, która i tak nie należy do najbezpieczniejszych. Zawsze lepiej mieć w oryginale niż paprane przez kogoś szpachlą ;)
czyli 14 letnie może być już w 70% ulepione ze szpachli i nic w tym złego tak ?
stłuczki , obtarcia i inne takie ok - można zrozumieć jeżeli wynik będzie wysoki ale już np 1000mikro to i w 18 letnim nie przypadłoby mi do gustu ( zwłaszcza jeżeli zakres byłby spory )
tym bardziej biorąc pod uwagę słowa z ogłoszenia :
"bezwypadkowy"
...
co do blach - bo ktoś tam pisał
nie wiem od kiedy są białe ale te na tej 155 są na pewno z początku rejestracji w Sosnowcu
Mój dziadek ma Uno, które wziął w 1997r od rodziców... Do któregoś roku jeździł na czarnych. Później na stacji diagnostycznej kończył mu dowód (nie było miejsc na pieczątki). " WYYYYYMIEŃ SE PAN OD RAZU TABLICE NA BIAŁE, BO PÓŹNIEJ I TAK BĘDZIE PAN MUSIAŁ I DODATKOWE KOSZTA, BO ZNÓW BĘDZIE ZMIANA DOWODU I CHODZENIA, ZAŁATWIANIA..." - i zmienił :)
Więc możliwe, że to autko jest od pierwszego właśc.
Rodzice Punto też mają na czarnych - ale te czarne miały to do siebie, że czasem przy wadliwym wypuście farba złaziła i wyglądało paskudnie (pomalowaliśmy to jakoś pędzelkiem i jest ; /) - też namawiałem ich na wymianę, ale zmądrzałem ;)
---------- Post added at 20:21 ---------- Previous post was at 18:16 ----------
Ta na żywo wygląda bosko:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-155-gt-...C22162397.html
Nie wiem, jak technicznie, ale z zewnątrz <mniam>. Widzę ją prawie codziennie pod moim wydziałem ;)
Jedna rzecz jest ciekawa :D Chyba najpierw gościu pisał tekst, a później robił zdjęcia :D Albo na zdjęciach nie zdążył licznika cofnąć (żart oczywiście :P bo to nielogiczne o tak mało :D ) Ale w ogłoszeniu jest napisane że 176 tys. km przebiegu a w aucie na liczniku 184 tys. :D