Jak w temacie przy wysiadaniu kopie jak diabli,macie podobnie :?:
Printable View
Jak w temacie przy wysiadaniu kopie jak diabli,macie podobnie :?:
Ja mam tak zawsze :lol:
Jest na to jakiś sprawdzony sposób oprócz tych pasków antystatycznych :wink:
Nie wiercić się w fotelu :wink:
A tak poważnie sam się chętnie dowiem
Zmiencie buty :mrgreen:
np.na jakie?kolce :P
klapki :lol:
nie tyle buty, co reszte ubioru.
albo prac w plynie antystatycznym.
Innymi slowy - zalozyc bawelnianie gacie :D
taka ciekawostka - alfa ani inne auto mnie nie kopalo. Oproc łady. Ta to normalnie jakby pod pradem byla. Moze to kwiestia obicia siedzien i wepchanej w nie gabki?
Paski antystatyczne powinny załatwic sprawę...Ale muszą mieć styk z masą pojazdu i dotykać ziemi :)
A ubiór napewno ma na to wpływ...bo nie spodziewam się żeby było jakies przebicie z cewek zapłonowych albo cóś....
Pozdrawiam
u mnie w pracy często jeździłem autem. bywały dni że faktycznie kopało. rozmawiałem ze znajomymi i przyczyn może być wiele, np. płyn do płukania.
nie pytajcie czemu, poprostu tak słyszałem
powiem wam że mnie kopało cały czas odkąd jest ciepło :) zafundowałem jej zimną kąpiel karcherem i woskowanie i przestało :) ale zobaczymy może alfa ma taki objaw że jak jest brudna to w ten sposób domaga sie mycia :mrgreen:
Beema mnie nie kopie, to trzeba jej przyznac. :mrgreen: Pamiętam za to, jak 75 potrafiła skopac. I to wcale nie przy wsiadaniu, wystarczyło otwieranie drzwi, żeby oberwac. :D Czasami pasażerowie też dostawali po łapach. ;)
Alfa jak kobieta...czasamai musi pokazac pazurki :mrgreen:
Może koledzy dywaniki zakurzone mają albo...za mocno drzwiami trzasną i się Alfa wkurza...to i kopnie czasami :lol:
Widać tak to już jest...trzeba poprostu to zaakceptować i tyle 8)
jak kopie to niestety alfe trza umyć :)
To akurat moja ma na bieżąco :!:Cytat:
Napisał Alfista
Nie kopie, nie kopie. Tylko twoja alfa cie smyra :DCytat:
Napisał slow
to ze AR kopie to jest zabezpieczenie przed tym zeby nie jezdzili nią ludzie w ortalionowych dresikach ;)
a mnie nie kopie:) pewnie za dużo szpachli ma żeby kopać :P :P :P
nie wiem może przestanie :P moja kopała za każdym razem przez tydzien cały aż przestała
Jak jezdziłem poprzednim autem to mnie kopało ale nie zawsze
Alfa jeszcze nie moze dlatego ze mam skorę :D :D :D
pozdrawiam <hello>
Sposob jest banalnie prostu . Bierzesz cos metalowego do reki , moze byc kluczyk samochodowy , badz klucze do domu i dotykasz nimi metalowego elementu nadwozia. Oczywiscie ladunek uwalnia sie ten sam , ale wieksza powierzchnia przez co nie mamy szans tego poczuc. Oczywiscie klucze trzeba trzymac za czesc metalowa , i to im wiecej tego metalu mamy w reku tym lepiej ;)Cytat:
Napisał slow
Mnie kopały wszystki samochody. Szczególnie wiosną było to odczuwalne. Alfa zaś nie kopie o dziwo, chociaż przebicie jakieś mam bo cos mi rozładowuje akumulator.Może własnie dlatego nie kopie.
Ja mam na to sposób, który wszedł mi już w krew do tego stopnia, że nie wiem czy moja kopie, czy nie :) (poprzednia kopała).
Tak więc podczas wysiadania, nim stopa dotknie gleby bądź innego podłoża, trzymam rękę na jakimś metalowym elemencie samochodu. Najłatwiej jest łapać za ramkę drzwi nad szybą.
Tak więc otwieram drzwi chwytam ręką ramki i dopiero wysiadam. Można się do tego przyzwyczaić, a działa bardzo skutecznie :)
Pozdrawiam wszystkich zelektryzowanych.
- Rafał
Kolego tego by sie nie powstydził sam Benjamin Franklin i jego piorunochron :mrgreen: ....swoją drogą to dobry pomysł żeby się odelektryzować :DCytat:
Napisał alces1
Pozdrawiam
dzisiaj rozmawiałem na temat "kopania" auta ze znajomym co jeździ mercem 124. miał ten sam problem rozwiązując go w prosty sposób. Kupuje sie płyn do płukania tkanin antystatyczny, mięsza sięgo z wodą i rozpyla jakimś spryskiwaczem na fotele. Po wyschnięciu nie ma śladów po tym i - nie kopie :DCytat:
Napisał slow
spoko spoko tylko umnie skora jest i tez mozna tak rozpylic? a moja AR tez kopie :)Cytat:
Napisał fr33
nie mam pojecia.. ja u siebie tego nie testowałem bo moja kopie tylko czasami ale to chyba tylko dlatego ze nie chce zebym z niej wysiadał :DDDCytat:
Napisał lacky
Moja czarnula mnie nie tyka, natomiast nagminnie kopie moja zone , chyba zazdrosna jest :mrgreen:
he, he u mnie jest podobnie :lol:Cytat:
Napisał sciesill
Pewnie za szybko po zakretach jeździsz i żona lata po aucie i sie elektryzuje :mrgreen: ...Ty tego nie widzisz pewnie bo czerpiesz przyjemnośc z jazdy w tamtej chwili hehe :lol:Cytat:
Napisał sciesill
Mnie jeszcze nigdy moja nie kopneła...To chyba Miłość :mrgreen:
Pozdrawiam