witam. i moje pytanie brzmi jaki jest rozstaw śrub w kołach w AR 159 ??
Printable View
witam. i moje pytanie brzmi jaki jest rozstaw śrub w kołach w AR 159 ??
5x110 google nie gryzie ;)
5x110 ET34 otwór 65mm (ale z tego co nie orientuję to ET może być od 34do42 ale mogę się mylić)
a co do samych felg czy też alu... to chyba nie wszystkie podchodzą nawet jak mają takie same wartości
liczy się też sam kształt danej felgi bo nie wiadomo czy zaciski hamulców nie będą obcierały ...
sam jestem na poszukiwaniu felg stalowych lub jakiś tanich alu... ale różnie piszą do samej 159 jest ich stosunkowo mało a te same parametry posiada
Opel Vectra Astra Zafira Saab ale niektórzy piszą że właśnie one nie podchodzą a np. sprzedawca z aukcji alledrogo pisze w tytule właśnie OPEL,FIAT,SAAB itp..sam już nie wiem za którymi mam się rozglądać a które mam z góry odpuścić....
Kupować ori dedykowane do 159 i problem z głowy:)
Każda z Opla z tym samym rozstawem (w tym przypadku 5x110) pasuje w 100% i nie słuchać pierdzielenia, felgi mają ta same parametry co oryginały Alfy.
moze tylko do wersji TI nie wszystkie podejda bo ma wieksze zaciski ale tak to tez mi sie wydaje ze jest jak napisal kolega powyzej
wiesz nie mam wersji TI. nie stać mnie na org fele 18" Alfy. a na necie są inne fajne 18"
np. http://allegro.pl/236-felgi-18-5x110...011287668.html
lub http://allegro.pl/nowe-felgi-wedsspo...998707505.html
ale to dopiero w połowie przyszłego roku a teraz po nowym to trzeba wgrać virusa ;D i jakieś dodatki do środka :)
na tego alucenter uwazaj bo mialem z nim przygody.wplacilem kase na konto bo chcialem miec za free przesylke to pozniej miesiac czekalem na przesylke.Szczerze jakbym mial kupic ktores z tych to wolalbym uzywane oryginaly kupic.Za 1500-2000 zl juz kupisz 17.Do AR 159 te ktore wrzuciles to zadne nie beda pasowac ale zrobisz jak tam chcesz
wiesz sklep znajduje się w miejscowości Żory czyli kolo mojego rodzinnego miasta. a czemu nie mają pasować?
rozstaw pasuje i nawet ten co je wystawił pisał ze pasuje do 159.
Chodzilo koledze,ze oszpecisz to piekne auto,z naciskiem na slowo oszpecisz:)
Może nie na wszystkie ale na inne tego typu tańsze chińczyki też radzę uważać, piszę to z własnego doświadczenia .....
Około 1,5 roku temu zakupiłem następujący model felg.......http://moto.allegro.pl/beat-mb-16-5x...984204161.html
po okresie użytkowania niecałego roku lakier zaczął się łuszczyć i odpryskiwać wygląda to teraz raczej nie ciekawie co prawda felgi posiadają jeszcze gwarancję ale nie chce mi się w to bawić bo pewnie zabiorą je na jakiś czas żeby je naprawić a ja pozbyłem się poprzednich felg stalówek bo były pogięte.....tak czy siak
wychodzę z założenia że lepiej kupić oryginalne używane w dobrym stanie niż nowe chińczyki .........
no ale jest na nie gwarancja, czyli jak by coś się działo np schodził lakier i tym podobne to do zwrotu. no ale z felami mi się nie śpieszy. aaaa właśnie fabryczne 18" AR jaką mają szerokość ?? w calach.
Zgadza się że mają gwarancję i można reklamować tylko pytanie czy na pewno chcesz kupić nowe koła za prawie 2 koła i się wk...iać że już się z nimi coś dzieję...
---------- Post added at 09:27 ---------- Previous post was at 09:22 ----------
z tego co się orientuję to szerokość to 8cali
ja mam do tego na beli założone oponki 235/45/18
---------- Post added at 09:30 ---------- Previous post was at 09:27 ----------
tu masz przykładowe koła ...http://allegro.pl/oryginal-alfa-rome...016410113.html
---------- Post added at 11:11 ---------- Previous post was at 09:30 ----------
Panowie rozwiejcie moje wątpliwości ...
np..oznaczenie nominalne ET34 jeżeli będzie mniejsze np ET32 to koło będzie bliżej zacisków a jak będzie np ET37 to koło będzie dalej czy na odwrót...
Spoko ja akurat udzielam się akurat w twoim temacie bo sam poszukują jakiś felg stalowych lub jakiś tanich alu na zimę aktualnie posiadam jak pisałem wyżej 18"z oponami 235/45/18 a mam zalegające prawie nowe zimówki 16" i szkoda ich trochę chętnie założył bym je na zimę z początkiem tygodnia założę na próbę koło
od VECTRY C op lifcie i w tedy będę dokładnie wiedział czy na pewno pasują czy nie .....bo jak szukałem po aukcjach to jednak przy wyborze jest dużo więcej w opisach do Opla ..niż do ALFY....
no te co ja kupilem od sprzedawcy Alucenter-chinskie czarne+polerka i po okresie niecalych 2 lat lakier sie zaczal luszczyc,a dbalem o kola naprawde bardzo.Nie mialy ani jednej ryski itp.Do innego auta mozna zalozyc takie felgi ale Alfe tylko oszpeca-to takie moje skromne zdanie
Ja tamte mam założone na OPEL ASTRA II więc tam wglądają całkiem nieźle a że też uważam że oszpecą Bellę to też szukam czegoś innego
oki dzięki za inne obiektywne opinie :)