Witam,
Czy ktoś wie do czego służy mały przycisk z diodą, (świecącą po wciśnięciu na zielono), z rysunkiem jakby czasomierz (coś jak autofocus w aparacie foto), który umiejscowiony jest po lewej stronie na kolumnie kierownicy ???
Witam,
Czy ktoś wie do czego służy mały przycisk z diodą, (świecącą po wciśnięciu na zielono), z rysunkiem jakby czasomierz (coś jak autofocus w aparacie foto), który umiejscowiony jest po lewej stronie na kolumnie kierownicy ???
Po lewej stronie jest tylko przycisk do zmiany kilometrów na temperaturę (oraz do zerowania kilometrów), oraz do rozjaśniania i ścieniania zegarów
EDIT:
Najlepiej jak wrzucisz zdjęcie.
Bo u mnie są tylko te dwa przyciski
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...3&d=1303031858
Nie, to nie tam. Mam to na fotkachZałącznik 42873
Ja odpadam, nie mam pojęcia co to może być ;/
Przy okazji witam na forum :P kolejną osobę ze śląska ;)
To nie jest oryginalne.
Ktoś to zrobił dodatkowo.
Trzeba sprawdzić metodą prób do czego służy ten włącznik.
Jeśli będą kłopoty to trzeba po przewodach dojść do prawdy.
Cóż - zagadka :confused: Mam ją od niedawna, niewiele jeszcze wiem :o Być może to coś nieoryginalnego. (Google też nie ogarnia tematu).
Dzięki za dobre chęci :)
O'k, na razie dopracuję jeszcze ważniejsze sprawy...
Pewnie, chętnie poszerzę grono znajomych, tym bardziej o podobnych zainteresowaniach :P
Sam jestem ciekaw co to za patent przy kierownicy. Napisz Kolego jak już się dowiesz bo pewnie nie tylko ja umieram z ciekawości.
coś mi się widzi że to tempomat
A może to guzik do katapultowania fotela pasażera jak miał James Bond . :D
Trzeba posadzić pasażera i zobaczyć czy nie wyleci przez dach.
...koleżanko :)
O'k, dam znać jak się objawi ;)
próbowałam jako tempomat ale chyba nie jednak
Alarm ?
Gdyby zdjęcie było lepszej jakości to można by coś ze znaczka na guziku wywnioskować. A tempomat to niby, jak miał by działać za pomocą jednego przycisku, bez potencjometra i to w 156 przed FL?
A jest jakas reakcja jak sie wcisnie na zapalonym silniku? albo czy da sie wcisnac na calkiem wylaczonym zaplonie? opisz jak to reaguje itd
Po wyglądzie obstawiam na własnej roboty tempomat, aczkolwiek po dłuższym zastanowieniu to może być webasto.
Albo przycisk od wystrzeliwania rakiet alfa-powietrze. Takie gdybanie nie ma sensu. Polecieć po kabelkach aż do "celu" :) Ale nie powiem, że też jestem ciekaw do czego to służy :)
spytaj poprzedniego właściciela może, jeżeli masz możliwość
...bez zapłonu nie działa. Na zapalonym słychać jakby przekaźnik "pykał" Załącznik 42910 tam jest taka wskazóweczka mała w środku i dookoła podziałka jak w zegarze, malutki przycisk i dioda obok. :confused: (Sorki, ale nie mam w tej chwili lepszego zdjęcia).
Musisz zrobić lepszej jakości zdjęcie bo z tego to nic nie widać.
Poszukaj w grafice google "włącznik tempomatu" i zobaczysz taki sam rysunek jak na przycisku u siebie :)
Pozdrawiam
WIKAR - części do twojego samochodu
www.wikar.com.pl
Włącznik jest, a gdzie manetka?
Spokojnie Panowie jutro to sprawdzimy dokładnie na spocie ;)
Czy juz wiadomo co to za ustrojstwo??
generalnie stanęło na tempomacie (tylko chyba nie jest podłączony) :eek:
jest to włącznik tempomatu bo dzisiaj widziałem ten guzik jak bylem na spocie ale czy dziala hmm tego nie wiem podobno sprawdzali ale nic sie nie dzialo
Właśnie szukałem odpowiedzi na moj problem i tu znalazłem dobry kierunek :P mianowicie w mojej 147 mam identyczny guzik ale zamontowany na moście kolo wajchy ręcznego :P w ogłoszeniu mojej AR było ze posiada tempomat ale standardowej manetki nie ma, przycisk ewidentnie służy do tempomatu (ikona na nim) ale po wcisnieciu nic sie nie dzieje ;/ oprócz tego ze zapala sie zielona dioda....