Chciałbym wyregulować szybę w drzwiach bo zaczyna świszczeć, i zachodzi pytanie jak :D ? aby unieść na śrubach zawiasy trzeba demontować błotnik ? wszelkie wskazówki mile widziane ;)
Printable View
Chciałbym wyregulować szybę w drzwiach bo zaczyna świszczeć, i zachodzi pytanie jak :D ? aby unieść na śrubach zawiasy trzeba demontować błotnik ? wszelkie wskazówki mile widziane ;)
to co ty chcesz regulować ?
szybę czy drzwi całe ?
jeśli zda egzamin wyregulowanie samej szyby no to wtedy tylko szybę.
ale jeśli nie to się już profilaktycznie pytam o zawiasy ;)
a co to są "drzi" i "szyby poczne" ?
Jak zaczniesz bawić się drzwiami to zaczną się problemy z otwieraniem lub zamykaniem. Szyby w GT mają to do siebie że hałasują i trzeba z tym żyć. Nic z tym nie zrobisz po za nowym zaprogramowaniem szyb.
do regulacji trzeba zdemontowac tapicerke z drzwi, jest regulacja do góry i regulacja szyby do wewnatrz.
pzd.
robiłem to kilka razy ale nie jestem w stanie tego teraz wytłumaczyc, ale mam u siebie stare drzwi, wiec obczaje jak wróce do domu bo jestem teraz w bydgoszczy, jesli mozwesz to sfotografuj i wrzuc w tym temacie z zaznaczonym miejscem które Twoim zdaniem jest nieszczelne,
zaraz zaraz Ty z kowalewa jestes moze sie spotkamy to pokaze co i jak??
acha nie zapomnij zrobic najpierw adaptacji szyby.
pzd.
dokładnie kolego z Kowalewa :D świszczy mi z przodu szyby tył dolega przyzwoicie.
adaptacja tzn na maksa w dół i następnie w górę tak ?
do bydzi raczej się nie wyrobie żeby podjechać :/
tak, jak bede miał czas w sobote to zrobie zdjecia i opisze co od czego zalezy
adaptacja tak.
sruby które zaznaczyłem sa na imbus, i zakontrowane nakretka, musisz popuscic nakretke i poprzez wkrecanie ie wykrecanie sruby na imbus powodujesz dociskanie lub oddalenie szyby od uszczelki,
jest tam wiecej regulacji, np mozna podniesc szybe do góry na srubach które mocuja szybe do stelazu iest tam pod podkładką mozliwosc przesuniecia w kazdej płaszczyznie,
pzd
dzięki szyba wyregulowana ;) świszczenie znikneło