Witam wszystich. Mam pytanie. Ostatnio mijalem sie z alfa 147 i na lewym lusterku miala flage wloch.Czy jest to jakas naklejka czy malowanie? Gdzie moglbym takie cos kupic do mojej 156. Z gory dzieki.
Printable View
Witam wszystich. Mam pytanie. Ostatnio mijalem sie z alfa 147 i na lewym lusterku miala flage wloch.Czy jest to jakas naklejka czy malowanie? Gdzie moglbym takie cos kupic do mojej 156. Z gory dzieki.
Jest na forum w dziale tuning. Zapraszam do tematu.
Dzieki wielkie! Pozdrawiam
Co do flagi to juz wyjasnione:) Godz pracy z suszarka i okleina za 8.90 i flaga jest :D
fotki bardzo chętnie zobaczymy i jakiś krótki opis jaką folię zastosowałeś i jak to oklejałeś:)
No no wstaw jestem ciekawy efektu :)
Dobrze zaraz pojde zrobic fotki i wrzuce :)
Super czekam :D
---------- Post added at 10:52 ---------- Previous post was at 10:51 ----------
Oooo 599 post! Ehh marzenie Ferrari 599 GTB Fiorano :D
Właśnie, wydać te 20 zł można i wrazie czego nie będzie szkoda, niż tak jak koledzy proponują 100 za taki zabieg :)
Folia allegrowa czy coś innego?
A wiec tak :) Znajomy kiedys bawil sie w oklejanie roznych pierdolek i z doswiadzczenia mi podpowiedzial ze najlepsza jest najzwyklejsza okleina jaka stosuje sie na meble,lodowki itd. Sam oklejal sobie taka rant felgi w motocyklu i 3 lata nie bylo z tym problemu a za pierwszym razem kupil jakas specjalna folie termokurczliwa i czy jak ta zwa no i po dwoch miesiacach byla lipa,zaczela podchodzic woda i poschodzilo;/. Folie kupilem w praktikerze najzyklejsza jaka jest 2 zl chyba kosztuje metr biezacy. Pierwsza probe zrobilem sam ale ze wzgledu na ksztalt lusterka folia mi sie pozaginala;/. Wiec od razu mowie robcie to w 2 osoby i bedzie malinka:) Dobrze odtluscic lusterko,wysuszyc ladnie i do dziela:) Potrzebne wam bedzie:
-Kolega do pomocy
-Zwykla suszarka do wlosow dziewczyny.narzeczonej,zony lub mamy :)
-Folia
-Nozyk do tapet zeby potem wszystko sobie na lusterku ladnie dociac
-No i cierpilowosc:)
Jednen z was niech ciagle delikatnie grzeje ta folie a drugi delikatnie po kawalku ja naciaga i przykleja.Powinno kazdemu sie udac a chocby nawet nie to nie sa to duze koszta zeby sobie pluc w brode pozniej.Aaaa na laczenia kolorow najlepiej jest uzyc lakieru bezbarwnego delikatnie pedzelkiem tam posmarowac zeby nie podchodzil brud i woda. Ja nie mialem takiego lakieru ale uzylem lakieru do paznkoci narzeczonej :) Kilka fotek wrzucam i pozdrawiam:) Efekt jest taki jak chcialem.Kazdemu wpada w oko to lusterko a tez nie kazdemu musi sie to podobac..:)
Załącznik 48536Załącznik 48537Załącznik 48538Załącznik 48539Załącznik 48540Załącznik 48541Załącznik 48542Załącznik 48543
Czego zrobiłeś to pod kątem? A nie tak jak by na wprost?
Dla mnie masakra , ale to rzecz gustu . . .
A nie wiem nie chcialem pod katem wiec zrobilem tak :)
Mi się podoba. Tylko jeszcze drugie lusterko oklej.
Ja tez jestem za :D
Kurcze, w 156/166 to łatwo macie, takie zgrabne lusterko, oklejenie kwadrata w 145 może być wyzwaniem, a też tak chce :P
zrób jeszcze fote lusterka od strony szkła :D jestem ciekaw jak to wyszło od przodu
A tak przy okazji. Sam przeniosłeś blachę na bok? Jak ma 156? Czy poprzedni właściciel?
A mi się to podoba ;D Dobra robota kolego ;D Bd musiał spróbować tego w swojej 156 ;)
Jaka blache bo nie bardzo wiem?:) Zrobie fotke z przodu ale nie jest to dopracowane z przodu dobrze bo bialej folii mi braklo i jeszcze raz bede to oklejal. Ale w 146 tez bedzie spoko to na prawde nie jest trudne tylko trzeba to robic powoli i spokojnie i kazdemu sie uda jak nie za pierwszym razem to za drugim :) Opinie widze sa podzielone ale ze wszystkim tak jest :) Wiekszy urok bedzie mysle jak felgi na lato zaloze .
Aha :) Sam przenioslem zderzak i tak mam do wymiany wiec chcialem zobaczyc jak to bedzie wygladalo z boku. I jak lepiej po srodku tablica czy tak jak teraz?
Nie ma to jak do szarej 166 naklejać taką oczojebną folię na lusterka...
Jestem ciekaw jak wygląda z trwałością oklejania, chciałbym okleić uchwyt lusterka, który jest malowany, a aluminium, z którego jest zrobiony szybko się utlenia. Macie doświadczenie - co lepsze? Folia czy znów malować?
Ja bym sprobowal z folia . Dobrze oczyscic o okleic moze okaze sie to trwalszym rozwiazaniem niz malowanie.warto sprobowac duzo to nie kosztuje:)
Ostatnio myślę, czy stickerbomb nie byłby fajny - też ciekawe :)
Kolega kolegi ma tak klamki i progi w 145 - jak na obrazku:Załącznik 49035
Zapewne masz na myśli:
http://www.forum.alfaholicy.org/foru...ierwszy-2.html
Post nr 12
oj to to nie... Rzmudzior zlinczują Cię za to :PP
No dokladnie to odpada:)