Witam
Tak jak w temacie, kojarzy może ktoś tą bellę? I w ogóle co myślicie o ogłoszeniu ?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C22350566.html
Printable View
Witam
Tak jak w temacie, kojarzy może ktoś tą bellę? I w ogóle co myślicie o ogłoszeniu ?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C22350566.html
Nie było 156 z silnikiem 3.0. Były 2,5 lub 3.2.
Ktoś srobił swapa ze 166 widocznie.
a z Q-systemem były tylko 2,5 :)
a nie zastanowiła Cię jej cena?
za tą cene dostaniesz szrot! szkoda benzyny, żeby jechać ją oglądać.
pozdrawiam
Zastanowiła, ale automaty są generalnie tańsze od manuali. Zdaję sobie sprawę że byłoby w niej sporo do zrobienia. Obecnie po prostu przeglądam sporo ogłoszeń i szukam jakiejś 156 z silnikiem od 2.5 i wzwyż ( tylko V6 wchodzi w grę :) ) jako drugiej belli - bardziej do zabawy i na weekendy, nie nakręcam się za bardzo. Idealna byłaby GTA, no ale narazie pozostaje w sferze marzeń
i co z tego, że wrzuci Ci fotki, jesteś w stanie poznać po nich stan silnika....itp?
Doskonale wiecie jaki jest koszt SWAP'a 2.5 --> 3.0: na wymianie samego silnika się nie kończy.
Kto daje taki opis auta jak i fotki!
pozdrawiam
Fakt tańsze, ale bez przesady.
Jeśli szukasz auta do zabawy, może uderz w Gtv 3.0?
ps>kupiłam zadbaną V-ke i użytkując ją 1.5 roku zainwestowałam w nią prawie taką kwote co ta w ogłoszeniu!
Ktoś się nieźle napracował przy tym swapie. Ciekawe z jakimi efektami.
Uderz do kolegi Bikemarek może Ci ja ją obluka za flache,ja tam bym się cudów nie sodziewał!
Nie, nie. Ja jestem zakochana w 156. Chciałabym drugą do pary. A jeśli chodzi o inwestycje to ja w mojego dieselka zainwestowałam już więcej ile mnie kosztował przy zakupie, więc że wydatki będą to wiem. Zgadzam się z tym że nie ma co kupować jakiegoś trupa, lepiej dołożyć pare tyś i mieć w lepszym stanie. Ale byłam ciekawa czy ktoś może zna autko.
A ja jestem ciekaw jak Retarded System sprawuję się z silnikiem 3.0 :P Czy dorównuje osiągami teraz zwykłej Vce :P
Nadal upieram się, że przy SWAP'ie 2.5 ----> 3.0 na zakupie samego serducha się nie kończy. Zjedźmy na ziemie.
Nikt Ci nie odda takiego auta (jesli zrobił to profesjonalnie) za free, nawet za taki rocznik.
Opis, zdjęcia, cena - dyskwalifikuje.
pozdrawiam
No Nie przesadzaj :P , z góry wygląda całkiem przyzwoicie <LOL> :D :D :D
Dobra napisze coś od siebie ;] Przy swapie 3.0 w budę po 2.5 zostawiając elektronikę silnika po 2.5 sterownik PB chodzi na granicy parametrów adaptacyjnych, korekta paliwowa długoterminowa przy włożeniu wtrysków od 3.0 ucieka na ok -18% a to już tylko 2% zapasu korekty, co odbija się na parametry mieszanki przy wysokich obciążeniach, dzieje się tak z wielu względów długo by o tym pisać. Jak wiemy sterownik skrzyni automatycznej "gada" ze sterownikiem silnika więc pomyślmy jak się będzie w takim aucie zachowywał automat?
Osobiście odradzam taki miks, jeśli 3.0 to z manualem.
Fachowiec rozwiał wszelkie wątpliwości!
matko, to niczym jak moja!
Alfistka, jeśli szukasz zadbanej V-ki musisz się liczyć z kosztami - tym bardziej ze SWAP'em.
Nikt nie odda dofinansowanej, zadbanej V-ki za koszt zakupu.
Jełsi rozważam kupno takiej jak w linku, musisz miec gruby portfel na tzw. pakiet startowy.
wypicowana V-ka, błyszcząca się pod tesco na spotach, czasem mija się ze stanem techniczym.
pozdrawiam
Nie neguję Grześka wiedzy ale nigdzie nie jest napisane, że siedzi sterownik z 2.5.
Po prostu zawsze można obejrzeć przejechać się itd
Czytam, czytam
Moim zdaniem zawsze mozna obejrzeć.
Nie wiem, może nie mam racji, może to zwłoki ale powiem jedno
Na moj gust to sprzedający w miarę uczciwe opisał stan (rozrząd, rozrusznik itd)
Zwykły lamus bo tego tak nie określił a handlarz by wypicował furke i pisał wszędzie "IGŁA IGŁA"
Owszem może siedzieć od 3.0 ale nie sądzę, włożenie sterownika od 3.0 to kolejne pare stówek za usunięcie immo lub dogadanie sterownika ze starymi kluczami. nikt za free tego nie zrobi. Inna sprawa że skrzynia biegów, dokładnie jej sterownik ma oprogramowanie dostosowane do silnika z jakim wspołpracuje, chodzi o to jakie przedziały rpm użyteczne ma dany silnik, jaka krzywa momentu itp. dlatego w połączeniu z charakterystyką 3 litrówki nie będzie taki automat działał jak należy, nie pozwoli w pełni wykorzystać potencjału silnika a dlaczego popatrzcie się na krzywe Nm 2.5 i 3.0
I z tą mocą to koleś przesadził, u Grześka 230 kuca po ostrych modach.
Wystarczy jeden telefon i po 30s wiemy, czy mamy do czynienia z fachurą.
Chociaż tak na zdrowy rozum - kto robi taki swap na tiptop, żeby sprzedać za bezcen? No chyba, że ma niewyobrażalny nóż na gardle i komuś się fartnie. Na żywo Rosso Proteo i czarna skóra wyglądają świetnie.
Regis jest z Przemyśla i ma Vkę.
Sceptycznie podchodzę do tego typu kombinacji (nie wspominając o motywacji właściciela), tym bardziej, że za te pieniądze ani zdrowej budy, ani silnika się nie kupi.
Ze zdjęć widać zmienione przednie reflektory, więc pewnie auto ma ciekawą przeszłość.
do 166 też raczej wózka nie wciśnie xD