Robil to ktos? Da sie to samemu bez jakichs podnosnikow zaawansowanych zrobic?
Printable View
Robil to ktos? Da sie to samemu bez jakichs podnosnikow zaawansowanych zrobic?
Kolego jeśli można zapytać. Jakie objawy skłoniły Cie do jej wymiany bo ja chyba tez mam do wymiany.
na pol sprzegle strasznie telepie mi buda - jak zaczyna sprzeglo brac - sprzeglo (docisk, lozysko, tarcza - nowka) - chyba ze mi dwumas siada ale nic na to nie wskazuje jeszcze
weź kawał rurki albo czegoś w tym stylu przyblokuj gdzieś i po ruszaj silnikiem to będziesz wiedział która dokładnie poduszka silnika padła
kawal rurki szczerze mowiac g... daje ja dopiero po odkreceniu tej poduszeczki zobaczylem ze jest totalnie rozwulkanizowana a nawet mozna powiedziec ze z jednej strony jest przetopiona - tak tak jakby ktos z jednej strony ja mocno przypalil - tam pamietajmy idzie rura wydechowa ale ona nie osiaga takich temperatur zeby to tak mocno stopic, wlozylem nowa poduszke - i tutaj trzeba jakas wajcha podniesc ta lape bo idzie ona w dol - sam sie dziwie ze trzyma sie to na 2 srubach z nakretkami 13, po jezdzie probnej auto jak nowe - zero strzelania sprzeglem podczas jazdy na polsprzegle - zero telepania buda, dodatkowo przy gaszeniu praktycznie zniwelowane zostaly drgania od silnika - gorna poduszka wymieniona - takze jak ktos ma podobne problemy to warto to zrobic i jedna uwaga dociagac te 13 stki na sam koniec ale przy podniesionej skrzyni - ktos musi albo lewarkiem ja podwazych o wahacz albo sobie pomoc jakims podnosnikiem - chodzi o to zeby nie zerwac gwintow w nakretkach ktore sa na gorze przyspawane
A czy ta poducha ma wpływ na wrzucenie 1 biegu, bo nie kiedy własnie ciężko wchodzi mi ten bieg i zaczyna szarpac autem zdarza mi się może 2 razy na tydzien,jest możliwosc czy ta poducha sama się ułoży po jezdzie w takiej pozycji jak powinno byc?
Kiedys byłem u mechanika i wkładał tam jakis łom i szarpał i stwierdził że jest ok,sam nie wiem.
a tak wygladala stara poduszka - przyda sie dla potomnych, jak widac niezle sie rozwulkanizowala - kto ja tak oszpecil to ja nie wiem
Załącznik 69946Załącznik 69947Załącznik 69948Załącznik 69949
na ostatniej widac ze chyba siedziala u mnie od poczatku 2001 roku .....
Czy przed wymianą widziałes te uszkodzenia kiedy jeszcze ta poducha była zamontowana
nie bo to na gorze jest, ta poducha wchodzi w taki wielki otwor - szkoda ze tak dokladnie nie zagladalem - i to widac dopiero po zdjeciu poduszki samej - co ciekawe moim zdaniem ta poduszka tez jest troche ulomnie zrobiona - nie mogli tam dac wiecej gumy ?
Ok dzięki za odp.
Zmieniło sie coś na plus?
jest opisane
Witam! Też wymieniałam tą poduszkę niedawno (wymiana niezbyt skomplikowana), stara poduszka wyglądała może mniej drastycznie niż u kolegi, ale różnicę w pracy silnika da się odczuć- stanowczo mniej trzęsie.
Pozdrawiam!
u mnie roznica byla tak wyczuwalna jakbym wsiadlo do nowego auta
Rozumiem iż tylko na półsprzęgle ci drgało? Tak poza tym to nic innego nie było?
Tak u mnie glownie na pol sprzegle drgalo mocno i w sumie w czasie jazdy mozna bylo wyczuc takie male drgania nie wiadomo skad teraz juz tego nie czuje
Witam
Zasit jak byś mógł opisać w jakich sposób odkręciłeś tą poduche to byłbym bardzo wdzięczny. Poduszka już kupiona leży, dziś tą oglądałem jak sprawa wygląda, ale nie wiem jak się za to zabrać.
Najgorzej bedzie odkrecic te dwie 13 nastki co mocuja poduche do karoserii - jak bedzie je odkrecac to lapa idzie w dol bedzie ciezko - znaczy sie z dokrecaniem gorzej bylo - ta sruba na srodku u mnie poszla dosyc ladnie podobnie te dwie 22 czy tam 25 (odkrec tylko dwie najnizej od ziemii an tej 3 bedzie wisiec lapa tylko ja poluzuj), i pojdzie ci ladnie potem odwrotnie - i tam najciezej bedzie sie dokrecac 13 nastki - ja tutaj mialem pomoc wajcha zapinac sie o wachac dolny udalo sie to podniesc i zlapac dwie sruby te 13 nastki a tesc dokrecal, moim zdaniem bez kanału i pomocy 2 giej osoby to bedzie troche meczarnia, aha i tam na poduszcze jest jakas blacha i ja trzeba wlozyc odpowiednio - sa zrobione na poduszce te dziubki na samej gorze zrobione
Az sie zdziwilem ze te 13 nastki takie obciazenie przenosza bo one trzymaja nacisk skrzyni na poduszke - skrzynia ciagnie wszystko w dol
Nie boj sie na leb nic sie nie zwali - o ile masz na gorze lacznik sprawny ta tak zwana 4 ta poduszke
Jak cos to pytaj - latwe to jest jak sie wie o co tam biega
Odkopie temat, Panowie jakbyście mogli doradzić czy poduszka pod skrzynią firmy akron lub impergom (obie dostępne w as24) jest warta uwagi? Pytam się ponieważ kiedyś w fordzie mondeo jak wymieniłem na tańszy zamiennik to silnik mocniej wibrował niż na starej :)
A pytałeś AS? Mi zawsze tłumacza co lepiej wziąć - z reguły biorę droższe :)
Tu mówi AS :cool:. Na te poduszki nie było żadnej reklamacji.
Dodatkowo powiem że ostatnio ściągnęliśmy na życzenie oryginał poduszki środkowej do JTD.
Była identyczna z Impergomem.
Panowie wymienilem u siebie wszystkie poduszki. Troche sie uspokoilo, lecz nadal w srodku wszystko drzy. Odkrecam lape razem z poduszka (Nr 3 na schemacie) i jest spokoj. O co kaman??? Poprzednia poduszka Febi, Teraz tez zalozona febi. Silnik odpowiednio ustawiony przy montazu. Co radzicie?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=146401&stc=1
Cześć,
Odkopuję temat. Od wczoraj mam dziwny objaw szarpania autem tylko podczas szybszego ruszania z miejsca (gdy powoli ruszam jest w porządku). Przy zmianie biegów w trakcie jazdy jest ok. Sprzęgło łapie idealnie. Czyżby jedna z poduch? Dodam, że nie były wymieniane od nowości. Z tego co czytam na forum, objawy właśnie na to wskazują.
Dodam również, że podczas przyśpieszania lewarek biegów rusza się do przodu, a przy odejmowaniu gazu - do tyłu. Coś mi się wydaje, że to poducha skrzyni.
Pomóżcie :)
Cześć,
Podpinam się pod temat. U mnie wygląda to trochę inaczej. Auto wibruje tylko na 3cim biegu przy mocniejszym wciśnięciu gazu. Jest to wyczuwalne tylko jeśli auto jest dociążone. Jak jadę sam to w ogóle tego nie czuć. Poza tym autem nie szarpie przy gaszeniu, odpalaniu, ruszaniu itd.
Sprawdziłbym przeguby wewn.
Tez myślę że to przeguby wewnętrzne.
Gdybyś potrzebował kupić to zapraszam do nas.
Standardem w JTD jest padanie lewego wewnętrznego przegubu (najczęściej krzyżak czyli tzw. tripod). Jednym trzęsie autem, innym stuka podczas zmiany obciążenia. Oryginalnie były wkładanie GKN (Lobro, Spidan) tak jak i osłony przegubów. Opaski zaciskowe typu Oetiker.
Panowie, jeśli można się podpiąć pod temat - jakiej firmy poduszkę polecacie? Rozumiem, że stan poduszki po odkręceniu będzie dość łatwo ocenić? ;) szarpie mi autem, na przeglądzie pan zasugerował dwumasę, ale nie tak dawno wymieniałem komplet sprzęgła i mechanik ocenił stan dwumasy na doby, testy z przyspieszania na niskich obrotach też przechodzi ok. Także spróbował bym najpierw wymienić coś tańszego niż dwumas :D
Jak jest, to Dayco czy Corteco.
Cześć chłopaki!
Od jakiegoś czasu trzęsie mi budą, czasami przestanie na kilkanaście kilometrów. Na wstecznym są mniejsze drgania. Stawiam na urwaną poduszkę centralną.
Pomożecie? W linkach wrzuciłem dwa filmiki.
Między łapą, a poduszką jest jakieś 1,5 cm przerwy.
Aaa no i na pewno to nie jest dwumas, bo sprzęgło było wymieniane i wszystko sprawdzone.
https://youtu.be/wNuSO5_0L5s
https://youtu.be/7mErrEnvhQk