Witam.
Mam jakiś mikrofonik na podsufitce
Załącznik 44066
Co to jest??
Dorzucam zdjęcie radio.Bawiłem się trochę nim ale nie natrafiłem na opcję bluetooth.
Załącznik 44067
Z góry dzięki za pomoc:)
Printable View
Witam.
Mam jakiś mikrofonik na podsufitce
Załącznik 44066
Co to jest??
Dorzucam zdjęcie radio.Bawiłem się trochę nim ale nie natrafiłem na opcję bluetooth.
Załącznik 44067
Z góry dzięki za pomoc:)
Pewnie ktos dokladal osobno. Pytanie gdzie jest centalka i jakies sterowanie od tego.
A w schowku ma gniazdo USB ?
Patrzałeś w menu na centralnym wyświetlaczu ?
Wyszukiwałeś urządzenia poprzez telefon ?
Wiec tak... Mikrofon od Blue&me fabryczny jest ukryty w srodku podswietlenia a nie na zewnatrz , wiec sprawa jest jasna - jesli posiadasz blue&me to moze wlasnie ktos wymienial orginalny mic na ten ktory masz uniwersalny ale jesli nie masz fabrycznego zestawu glosnomowiacego to gdzies byl dostawiony uniwersalny zestaw ktorem nie mozesz sterowac z radia AR tylko powinien byc odzielny panel np. parrot. Sprawdz przedewszystkim czy masz Blue and ME.
możliwe że jest to czujka ciśnienia od alarmu a nie głośniczek od zestawu ......
Jak pisałem posta nie mogłem otworzyć zdjęć wiec nie widziałem jak wygląda ,,,ale tak czy inaczej kolega ma rację to jest mikrofon.....
Mam dokładnie w 100% identyczny mikrofon dokładnie w tym samym miejscu i również nie mam pojęcia póki co do czego on jest:) Alarm sprawdzałem czy posiadam( światełko po zamknięciu miga na drzwiach) wkładałem po dłuższej chwili ręke przy otwartej szybie- zero reakcji, może faktycznie w menu trzeba poszukać, tak czy tak również byłbym wdzięczny za sugestie:)
hmmmm.
nie dodałem jeszcze że jak wkładam kluczyk i wszystko się "buja" gasną kontrolki i zaczyna "pikać"ok 5 razy "ti,ti,ti,ti,ti,ti" w tym samym czasie jak tika na radiu pokazuje się napis PHONE.
Auto podobno jest z Holandii, a z tego co zauważałem sprowadzane auta miały z boku coś w rodzaju "gniazda"
U siebie tego nie mam i nie widzę żeby były jakieś dziury po jakiejkolwiek instalacji...
Wie ktoś jak to sprawdźić???
P.S
Co to jest Blue and ME???
Może to głupie pytanie ale nie nie wiem ci to oznacza;)
Jest to nazwa zastrzeżona dla grupy Fiat systemu głośnomówiącego, sterującego radiem wykorzystującego Bluetooth. Poczytaj na stronie AR:
http://www.alfaromeo.pl/CMSPL/homepa...nse=WebCrawler
Migajaca dioda w drzwiach informuje o tym ze auto jest zamkniete, a nie o tym ze alarm jest włączony.
Witam,
mam w swojej AR159 Bluetooth (i działa zestaw głośnomówiący), ale nie mam gniazda USB z zestawu B&M, to możliwe?
2006
Wszystko się zgadza - w pierwszych rocznikach wychodziła wersja B&M bez zewnętrznego gniazda USB, ponieważ i tak nie ma obsługi odtwarzacza mp3. Pod radiem jest tylko gniazdo usb w obudowie centralki ale służy ono do aktualizacji softu.
Mógłbyś napisać czy jesteś zadowolony z działania systemu, jakości rozmów i kompatybilności z nowymi modelami telefonów?
Ja mam 2006 i mam gniazdo USB w schowku.
Co do rozmów to powiem tak - Ty słyszysz dobrze, ale inni mogą Cię słyszeć trochę gorzej... Ale aktualizacja pomaga ;)
To teraz ja dorzucę coś od siebie.. Powie mi ktoś, po czym poznać czy auto posiada B&M?
Mam też taki mikrofonik wyprowadzony przy lampce podsufitki, jednakże posiadam nieoryginalne radio.. wyjścia w schowku żadnego nie posiadam... Kierownica multifunkcyjna, mam również na niej przycisk z narysowaną sluchawką telefonu i jeszcze jakieś inne przyciski. Czy to jest B&M?
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Nie. B&M występowało tylko ze zwykłym radiem. Ono mimo wielkości zewnętrznej w środku jest 1DIN i drugi slot zajmuje moduł B&M. Gniazdo USB w schowku było opcjonalne.
Radio ktoś musiał wymienić, ponieważ mam Pioneera 1din, jednakże po co na kierownicy są przyciski z m.in. telefonem, głośniczkiem itp? Druga sprawa to co robi ten mikrofonik u góry na podsufitce? Wygląda to tak jakby ktoś wymontował ori radio i wsadził zwykłe, wielkości tego oryginalnego...
Skoro masz pionieera 1din to co zajmuje drugi slot ? Pokaz zdjęcie. Mikrofon jest do bm albo stacji.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/07/197.jpg
Mam tylko takie robione w nocy... Nie wiem czy coś Ci to podpowie.
Dodam że mikrofon nie działa razem z tym radiem.. ponieważ rozmówca w ogóle mnie nie słyszy jak rozmawiam przez głośnomówiący.
Przeciez to jest radio 2 din
W każdym bądź razie nie działa sterowanie z kierownicy (a przyciski jakby od telefonu są) i nie działa zestaw głośnomówiący, więc mikrofon nie jest od tego radia co mam teraz, dlatego pytanie o to jak rozpoznać B&M..
Nie masz B&M bo... masz radio ktore jest 2 dinowe, a normalnie jest jedno dinowe radio i jedno dinowa cetralka b&m
Mikrofon i przyciski na kierownicy działają również z oryginalnym radiem ConnectNav. Bycmoze takie miałeś oryginalnie w aucie.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Po pierwsze jak masz przyciski, to była tylko wersja z słuchawką i ))), a niekoniecznie auto miało B&M czy inne zestawy głośnomówiące - po prostu nie robili innej wersji kierownicy z przyciskami.
Skoro masz mikrofon, to możliwe że miałeś B&M, tyle że ktoś pewnie to wywalił - wyciągnął ori radio, wyciągnął spod niego centralkę b&m i założył to radio 2DIN jakie masz obecnie. Możesz wyciągnąć to radio i popatrzyć czy masz wtyczki (niebieska 32pin) - wtedy mógłbyś pokusić się o dołożenie z powrotem ori radia i B&M. Inna opcja to założyć sobie coś typu Parrot czy inny.
Mikrofon masz w lampce czy obok, bo nieprecyzyjnie się wyrażasz. Jeśli ten w lampce (praktycznie go nie widać, jest za kratką) to ma swój jakiś wzmacniacz/interfejs, nie będzie kompatybilny z innymi systemami głośnomówiącymi - w razie czego go wyjmujesz i włożyć tam możesz inny mikrofon (wkleić). Jeśli masz poza lampką, to jest to pewnie pozostałość po zestawie głośnomówiącym jaki ktoś kiedyś sobi założył do tego auta, ale przed sprzedażą wymontował, a może nie, tylko niekoniecznie działa z kierownicy, może wystarczy poszukać co telefon widzi w okolicy, wpisać jakiś standardowy kod 1111 czy 0000 czy 1234, i może sparujesz sie? Nie masz gdzieś dołożonego przycisku który mógłby być związany z zestawem głośnomówiącym?