Mam ciągły kłopot ze znalezieniem belki tył gdzie nie zadzwonię tam już nie ma. Może ktoś wie czy belka jest taka sama w Cromie czy Themie??
Printable View
Mam ciągły kłopot ze znalezieniem belki tył gdzie nie zadzwonię tam już nie ma. Może ktoś wie czy belka jest taka sama w Cromie czy Themie??
do Rafała dzwoniłes?
nie, nie dzwoniłem, a może mieć??
troche tego miał i rozpruł:) dzwon:)
heh juz niema
poszło na złom.
ale jak bedzie to dam znac
muszę dorwać jak najszybciej.. narazie mam połatane spawami żeby się to kupy trzymało a i tak mało jeżdżę.
Buja mi tyłem przy powyżej 100 jakbym po lodzie cały czas jechał.
a z krawat rozbitego trupa sie nei nadawała?
Wątpię, bo u niego było uderzone tyłem w lewe koło, na 100% belka ucierpiała. Dziwny temat.. nigdzie rdzy nie ma, no trochę przy odpływach a belka zgniła jakby w solance leżała:D
to moze by nowa do piachu a potem wany cynkowej od razu?
Pewnie na nową nie byłoby mnie stać, a co do zabezpieczenia bym sobię ją na początku brunoxem przeleciał, potem pomalował proszkiem( sam maluję więc koszty odchodzą) i na koniec baranek, może trochę by potrzymało:)
nowa = druga oczywscie;)
Nie, już bez zabezpieczenia bym innej nie włożył:D
ale ta druga wypiaskowac moze i dac do ocynku do wanny co? i potem to malowac czyms elastycznym oczywiscie na jakis podklad?
osobiście nie mam czasu i gdzie tego robić, a wolałbym to zrobić samemu oraz żeby w miarę tanio to było:) więc zedrę wszystko papierem ściernym, potem pójdzie brunox epoxy dalej farba proszkowa (mam taką do felg alu, jest elastyczna w stosunku do normalnego proszku) i na końcu baranek:) Jeśli oczywiście znajdę belkę:D
Też się przymierzam do wymiany/ renowacji tylnej belki. zastanawiam się czy od kappy nie pasuje. Jest kilka na alegro i na fotach wyglądają całkiem przyzwoicie ;)
też przeglądałem od kappy, ciekawe czy wymiary te same...:)
kurcze ja tez si emusze rozejrzec za belka :(
Też mam problem z belką nie ma ktoś na zbyciu?
jak szukacie belki, o z przed liftu szukajcie. Są grubsze:)
i jak znalazles ta belke?
Tak już znalazłem podobno ładny stan czekam na zdjecia:)
a jaka cena bo po wymianie amorow z tylu dowiedzialem sie ze tez powinienem poszukac takowej . a sprawdzales czy ta od lanci pasuje ?
Nie wiem czy od Lanci pasuje. 100 nie jest dużo, ale nie wiem czy ją brac dodaje zdj jak myslicie warto w takim stanie?Załącznik 54630
ta lewa strona jest niezbyt :(
U mnie ta belka jest zarzygana zużytym olejem.
Jak bym ją kupił i przed montażem dał do zakonserwowania wtedy warto było by ją kupić, robi sie coś takiego na tak zniszczonej belce, czy obecny stan ją dyskwalfikuje do regeneracji zabardzo zgnita ? Może poprostu szukac ładnej belki co domyslam sie może być trudne i długo trwać.
belka zaczyna gnić od dołu a on dał Ci zdjęcie od góry. Powinien pokazać CI ją od dołu wtedy ok. Oczywiście najpierw dobrze ją zakonserwować.
Nadal poszukuje belki do swojej Alfy. Co sądzicie o tej belce warto się nią zainteresowac? Załącznik 61559Załącznik 61560
Warta, jeśli nie jest mocno zgnita to brać:)
na 99% bede mial wkrotce na zbyciu beleczke w b. dobrym stanie, dam znac jak dostane fotki..... może sie zamienim na springi? http://www.forum.alfaholicy.org/images/icons/icon11.png
amory z przodu maja rok!!!!
wymienione dolne lewe lozysko i zauwazylismy ze troche slabe sa jak wyzdrowieje to jade do nagorskiego na ocene ale dwoje mechanikow twierdzi ze sa juz padniete tak w 50 proc. a rokto mialy jak kupowalem ja od ciebie ;)
no może, ale przebiegu to mają z 5 tysi.... niemożliwe aby padły :(
wszystko okaze sie w tym tygodniu.
kurde daj znac jak pojedziesz na pomiar.... niemozliwe że firmowe amory padły po tak znikomym przebiegu :(
zrobione. tak jak sadzilem na zime tylne gumy do wymiany z przodu w miare ok jedna ze srub wachacza byla luzna dlatego stukalo. co do amorkow to zostalo im 50 proc.
to niewiele jak na prawie dwuletnie amory i znikomy przebieg.....
niestety chyba bedzie wymiana podczas zimowego remontu