-
Skrzypiace tapicerki
Jezdze nowym nabytkiem okolo miesiac.Przejechalem 9ooo km.Z czego troche w Polsce.No i zaczelo sie.Alfa zaczyna ze mna rozmawiac:),w szczegolnosci drzwi.Poszukuje dobrego patentu na zniwelowanie odglosow.Jakies pomysly,badz sprawdzone rozwiazanie ???.Napewno zamowie wszystkie nowe kolki do drzwi ale moze jeszcze jakis smar ,badz inne mazidlo ?
Kiedys w BMW mialem podobnie i tez nowe kolki ,jakis smar i spokoj,
-
Dziwne odgłosy między drzwiami to nie tylko przypadłość Twojego auta.
Ktoś tu niby wymyślił patent o jakimś smarowaniu od wewnątrz uszczelki dookoła drzwi. Temat jest na forum, ja jeszcze tego nie robiłem.
-
telflon,grafit,silicon trzeba bedzie poszukac i dac wszystko nowe,do tego wkrety rowniez na jakis smar.Niektore plastiki drzwi sa cokolwiek posledniego gatunku:(
-
U mnie smarowanie uszczelek w każdym autku pomagało (częściowo lub nawet w całości). Smarowidło jakie specjalne do uszczelek, kupowane na stacjach najczęściej.
-
Potwierdzam, ja smaruję Sonax do pielęgnacji gumy.
Pozdrawiam
Radek
-
przesmarowałem uszczelki takimi sciereczkami nasączonymi płynem z silikonem do mycia elementów gumowych z Lidla i drzwi się uciszyły...
warto też umyć miejsca styku uszczelek z drzwiami - nieraz sporo syfu tam się znajduje,szczególnie u dołu drzwi...
-
Chyba nie do konca sie zrozumielismy.Mi chodzilo o tapicerki,a nie uszczelki gumowe dookola drzwi,ktore mam przesmarowane jakims silikonem z gliceryna.Z tego prozaicznego powodu ze jakoby mamy zime,a drzwi potrafia przymarznac:P
-
W takim razie rzeczywiście, mi natomiast same plastiki w drzwiach nie "grają".
-
sorry za OT, ale co Ty Buratino - naczepę ciągasz za swoją SW, że 9000km w miesiąc robisz? ;)
Pozdrawiam.
- Rafał
-
jak smiga po Niemczech na autobahnach i czesto jezdzi do PL to mozliwe.
A co do skrzypien, to sugeruje odpuscic temat, podglosnic radio i cieszyc sie z jazdy (za pewne skrzypienia ujawniaja sie na naszych prostych drogach :),
kumpel z tego powodu rozebral pol auta - do konca nie udalo sie zniwelowac, za to nerw przy okazji wielki, chyba wiekszy niz same trzeszczenia.
Slyszalem ze czasem trzeszczenia potrafia same ustapic.
Mi na szczescie nie trzeszczy, ale nawet jak bedzie to postanowilem ze nie bede sobie tym glowy zawracac.
-
Dokladnie jest tak jak mowisz :cool:Kola musza sie kreeeeecic.Co sie zas tyczy tapicerek,to juz zamowilem wszystkie kolki i drzwi bede rozbieral.Wbrew pozorom takie skrzypienie dziala na system :mad:.szczegolnie w nocy.Zas podglasnianie radia jest dobre ale na krotka mete.Jak lece z Polski w nocy i mam do przejechania 750 km,to robiloby sie to meczace.Tak wiec radyjko tylko szumi,zegary zaciemnione i czlowiek szuka ciszy.Swoja droga rekord trasy-5.20 min:P
-
Witam.
U mnie z kolei od pewnego czasu obseruje delikatne postukiwanie na nierównościach w prawym słupku od strony pasażera kierowcy w miejscu mocowania pasów, jak by coś się poluzowało na mocowaniach wewnatrz ... które z czasem staje sie mocno irytujące. Tak mi sie wydaje że to tam...jako kierowca nie jetem w stanie tego sprawdzić. Wie ktoś co to może być?
Dzieki
Pozdrawiam.
-
Mam tak samo tylko od strony kierowcy, doprowadza mnie to do szału. To jakby w słupku coś się poluzowało.
-
Panowie przerobilem to skrzypienie w trzech dzwiach w tym dzwi kierowcy. Posmarujcie rygle zamka te przykrecone do słupka, w ASO owijają tasmą izol.
-
Myślałem właśnie nad takim rozwiązanie, właśnie owinięciem czymś, ponieważ odkryłem, że na wszystkich są luzy.
Samo posmarowanie na pewno nie pomoże.
-
1 załącznik(i)
Chodzi o ten element?
Załącznik 44695
-
-
Miałem ten problem, trapiło mnie już to od trzech miesięcy, doszukiwałem się luzów w fotelu pasażera, schowku, drzwiach, wszędzie. Rozwiązaniem było owinięcie taśmą izolacyjną właśnie tego elementu pokazanego na zdjęciu. Przed momentem to zrobiłem, przejechałem się po największych dziurach i co? Błoga cisza! :) Jak będzie widno i trochę cieplej, problemowi przyjrzę się bliżej bo wydaje mi się, że wystarczy pokręcić śrubkami przy zamku i problem z ryglem zniknie.
Pozdrawiam
-
Witam.
Panowie gorąca prośba do osób które uporały się z tym problem. Można prosić o zdjęcie owiniętej części jak to ma finalnie wyglądać. Zrobiłem, owinąłem i nic dalej to samo. Co dokładnie owinąć... jak...
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam.
-
Chodzi o owinięcie tego pręta, tak żeby drzwi po zamknięciu nie miały luzu. Normalnie jak zamkniesz drzwi, a dociśniesz je to one wyraźnie mają jeszcze luz i być może to właśnie jest przyczyną lekkich stuków. Jeżeli po zamknięciu próbujesz docisnąć drzwi i one już nie idą dalej tzn, że już nic nie owijaj na tych zaczepach.
-
Ok dzięki tak zrobie.
A co otwieraniem i zamykaniem drzwi? Brak luzu klinowanie sie dzwi.
-