Prosze o dpowiedz na powyzsze
Printable View
Prosze o dpowiedz na powyzsze
159 kropka. Lepsze wykończenie, poprawiona jakość, świeższe auto, kupisz bardziej zadbany egzemplarz i nie styrany. GT może i ładne ale to nadal dla mnie 147. Po prostu nie czół bym radości po przesiadce z 147mki mojej do GT...
Ja też zakupiłbym 159 będąc na twoim miejscu
Ja kupiłbym GT, z tym że nie wiem jak tam by się wózek do bagażnika mieścił jak coś:) albo fotelik... napewno bardziej przestronna byłaby 159.
A ja mam Gtv i nie narzekam :D
Obydwa auta piękne, ale póki dziecko jeszcze małe, to teraz brałbym GT. A 159 będzie następna :)
Ja GT kupiłem wkrótce po urodzeniu mojej dziewczynki, póki co mieści się i fotelik i wózek a właściwie mieścił się wózek bo mała ma już prawie 1,5 roku i nie muszę go wszędzie wozić:) Generalnie w GT bagażnik jest bardzo funkcjonalny a póki dziecko małe to nie narzeka na ilość miejsca z tyłu:) Polecam:)
a jak z iloscia z przodu przy siedzacym dziecku z tylu? ;]
Bocian wraz z familią byli we Francji?? w 3...podobno wszystko zmieścili i spokojnie przejechali:) tak ze pytaj jego o kwestie GT :)
A ja osobiście bym wolał 159 ;)
159SW i kropka :)
witaj. polecam ci 159 :) jest pakowna i wygodna, ale owszem GT też nic nie brakuje.... ale wybór należy do ciebie :)
A może 166 po FL?? Wygląd bardzo ładny i wnętrze bedzie też przestronne, pośrednio między GT a 159.
159 i raczej nic innego , ludzie kiedyś całą rodziną 4 osobową pakowali się do fiata 126p i też nie narzekali ale to nie odnośnik ,,,większe auto większy komfort podróżowania i nic tego nie zmieni ,,,,,,powinieneś się raczej zastanowić czy 159tka sedan czy SW to bym raczej rozważał...
W 166 jest więcej miejsca niż w 159 co jest zresztą dość mocno odczuwalne.
napiszę jako posiadacz GT ale jako ktoś kto szukał 159 ale tylko sw i tylko czarnej i tylko jeszcze kilka innych spraw
nie było takiej 159 jak chciałem więc skupiłem się na GT --------- tu już widać że jednak 159 była na I miejscu
no ale zakupu GT wcale nie żałuję
ale
nie oszukujmy się
159 na rynku jest wiele więcej niż GT ( zwłaszcza tych dobrych )
czyli masz większy wybór
gdybym dzisiaj stał przed tym wyborem to nadal I miejsce miałaby 159 ale tylko sw ( nie sedan ) ------ ale żona na czarną się nie zgodziła bo karawanem jeździć nie będzie" )
koniec końców :
90% ludzi którzy kupują AR i tak nie kieruje się "rozumem" więc wybierz to co sprawi ci większą radość bo zarówno do 159 jak i do GT spakujesz 2+1 i wózek i bagaż i na wakacje wyjedziesz
( chyba że auto to dla ciebie środek transportu - dla mnie nie )
ja mam GT i jest to dla mnie auto przestronne, ale to dla tego, że jeżdżę nim sam. Od czasu do czasu pasażerka na prawym siedzeniu. W zasadzie tylne siedzenia traktuje jak dodatkowy bagaznik do przewozu małych gratów. Ale wiem, że po założeniu rodziny będę musiał zmienić na jakiegoś kombiaczka. I właśnie gdybym miał podejmować decyzję na tą chwilę to zdecydowałbym się na Alfę Romeo 159 w kombi. Reasumując: 159 kombi- auto przestronne i rodzinne, GT- auto kawalerskie:P
Miałem GT. Pewnego razu musiałem przewieść 4 osoby dorosłe i dziecko na foteliku (w bagażniku wózek). Byłem pewny, że to niemożliwe i jakie było moje zdziwienie gdy dwie kobiety z dzieckiem usadowiły się z tyłu, a dwóch facetów z przodu i pojechaliśmy bez problemu. Co prawda odcinek do przebycia to 50 km, ale jednak ... Kieruj się sercem. W tym wozie w którym się lepiej czujesz ten bierz. Przy Twoich wymaganiach jeden i drugi poradzą sobie.
Racja 166 większe niż 159. Co do wyboru ja wziąłbym GT, a za 2-3lata zmienił na 159 :)
A ja wlasnie z racji powiekszenia sie rodzinki (2+1)kupilem wieksze auto, bo GT za male jest dla mnie.
Jednak wszystko zalezy ile i jak bedziesz jezdzil z dzieckiem. Jesli krotkie i czeste trasy to moze przeszkadzac wkladanie/wyjmowanie dziecka z tylu. Tak samo jesli bardzo dlugie trasy to pewnie duzy bagaznik by sie tez przydal, zeby duzo rzeczy zabrac, itp...
Ja jednak z tych dwoch bralbym 159 i zgadzam sie tutaj z bocianem, ze jesli 159 to tylko w wersji SW. Pamietaj tez, ze 159 jest nowsza konstrukcja i duzo bezpieczniejsza niz GT.
Czemu niby jak 159 to tylko w SW mówicie? Bardziej podoba Wam się wersja kombi niż sedan naprawdę? Może i jak na kombi Alfa 159 jest ładna. Możecie nawet powiedzieć, że najładniejsza z aut kombi tej klasy. Ale mówić, że ma się najlepsze auto kombi to tak jak mówić, że ma się kiłę, najlepszą spośród chorób wenerycznych - jedno i drugie nie jest powodem do radości:P bez urazy oczywiście nie mówię złośliwie to tylko cytat ;)
Wedlug mnie: 159 SW, poniewaz w sedanie nie ma duzo miejsca. Bagaznik jest maly i malo pakowny. Ogolnie podoba mi sie troche bardziej sedan, ale jak juz bym bral 159 to w kombi z racji lepszej pakownosci (a wyglad auta nie cierpi tak bardzo, bo oba bardzo ladne :)
Powiedzialbym nawet, ze do GT jest latwiej zapakowac sie (np. wozek) niz do 159 sedan.
ja tylko napisałem bez żadnych względów bagażnikowych itp
po prostu sw bardziej mi się podoba i już
żadnej filozofii tutaj dorabiać nie trzeba
( nie wskazywałem też pytającemu że jeśli 159 to tylko sw )
p.s.
killer
posiadanie ładnego "kombi" jednak jest powodem do radości ( w przeciwieństwie do kiły i tych innych które wymieniłeś ) :lol:
Ostatnio stałem przed dylematem zakupu drugiego auta do domu, w sumie będzie to głównie autko dla żony na miasto plus wypady na urlop itp. Miało być nie za duże, 159 po przymiarce mojej małżonki odpadło, druga sprawa że kwestia diesla w 159 nie dawała mi spać po nocach żona przyzwyczajona do mocnej 156 V6 też kręciła nosem na słowo diesel ;] 147 znowu za małe, zwłaszcza bagażnik, i tak oto obejrzeliśmy GT i wyszło że pasuje, gabarytowo w sam raz da się po mieście śmigać sensownie i w traskę się nadaje już, bagażnik o dziwo sensownie pakowny i wygodny w załadunku bez porównania lepszy niż w 147, fotelik na tył wskoczy, wózek do bagażnika również i to bez kombinowania jak to miało miejsce w 156. I tak oto zakupiłem jako główne autko AR GT 3.2 - cicho, wygodnie jak dla mnie, w trasie bezstresowo bezpiecznie się połyka kilometry i wszelkie TIRy po drodze.
z tym "cicho" to by można podyskutować bo jednak brak ramek w drzwiach daje o sobie znać przy wyższych prędkościach ( no ale i hałasem bym tego nie nazwał - po prostu słychać szum i już )
he he
ja też stosuję audio repair :lol:
nie mam jednak V6 nagranego :-)
z tym że bose poszło out