Witam zamierzam kupić skóry do swojej alfy i mam pytanie czy te po lifcie podejdą mi do mojej którą mam przed liftem? Mnie się wydaje że tak ale dla pewności :D
Printable View
Witam zamierzam kupić skóry do swojej alfy i mam pytanie czy te po lifcie podejdą mi do mojej którą mam przed liftem? Mnie się wydaje że tak ale dla pewności :D
Obi.Wan mnie też się wydawało, że podejdą, ale przeglądając skóry na allegro zauważyłem, że po FL tylna kanapa miała zazwyczaj 3 zagłówki, i chcąc je mieć u siebie będziesz musiał też kupić tylną półkę po FL, różnica jest też chyba w boczkach drzwi.
Hmm, ja mam wersje przed fl, skóry przed fl, a mam 3 zagłówki.
Przy boczkach to można tylko ten ozdobnik co jest z skóry przełożyć jak ten plastikowy boczek na drzwi jest inny :) a zagłówek można dać zawsze trochę wyżej, znowu bez przesady nie powinno być takich problemów z zagłókiem ja tu raczej myślałem o mocowaniach kanapy rozstawie "szyn" w przednich fotelach
---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 21:15 ----------
z półką faktycznie masz racje ale na szczęście nie są takie drogie ja mam napewno dwa zagłówki
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-2-0...017437235.html
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-97-...028270065.html
jeśli tylko o szyny przednich foteli Ci chodzi to prawie na 100% są te same, nie wydaje mi się, żeby zmienili szyny po fl ;)
Wszystkie mocowania są te same, W fotelach po FL nie ma haftu z logo AR, boczki drzwi mogą się różnić strukturą plastiku, ale można przełożyc same obicie skórzane
Wszystko będzie pasowac tylko z tymi zagłówkami będziesz mieć problem ja w swojej na bananie przed FL miałem dwa teraz mam po FL wnętrza,bez skór co prawda ale trzy zagłówki.
A czy skóra od 147 pasuje do 156?
Już nie pasuje. Jest inna odległość między otworami na śruby (2cm) i większy rozstaw szyn (3cm), a tylna kanapa jest węższa o jakieś 20 cm i mocowania to już inna bajka do w 156 berlina kanapa się nie składa a w 147 tak.
Tutaj bym polemizował bo jak widać mocowania zagłówków nie znajdują się raczej w samej półce tylko pod nią i co komuś z półki z samymi otworami na zagłówek jak on będzie tam tylko luzem na dołkach latał?
Ja mam SW więc się składają tylne fotele. Otwory na śruby można zrobić, gorzej z tymi szynami :/
Mniej jest motki z szynami niż w tylna kanapą. Ja bez przerabiania foteli czy podłogi mam wrzucone od 147 i nie było to skomplikowane(zaglądnij do działu nasze Belle). Z kanapą tylna jest lipa bo jest inny kształt podłogi i nie leży już tak jak powinna, tam potrzeba juz trochę rzeźby no i zostaje miejsce puste po bokach. Nawiasem mówiąc mam na zbyciu kanapę do 147;)
a właśnie a jak z tylną kanapą od SW do senada bo ja akurat mam sedana no i wiadomo że nie jest składana i jest po prostu blacha za nią, czy to jakoś poddejdzie?
Kanapa z tyłu od SW jest dzielona, wątpię żeby pasowała, gdzieś czytałem na ten temat już i nie bardzo to komuś wyszło, i chyba zaczepy były inaczej :) Ja w najbliższym czasie bd robił przeszczep skórek z przed FL do po FL i mam nadzieję , że wszystko będzie cacy :)
Wiesz, te przed liftem miały chyba trochę inną strukturę boczków, także myślę przełożyć sam element skórzany, ale boczki mi pozostaną, te od których bd zakładał skórę akurat miały wszystkie szyby elektryczne także jak coś to możemy się jakoś dogadać bo u mnie i tak by leżały po 'przeszczepie', a Ty pozbyłbyś się dziurek po korbkach :)
Interesują mnie dokładnie te boczki od tapicerki którą masz teraz na pokładzie.
Mogę kupić 4 sztuki. No ale jeśli będziesz je rozklejał to nie będę zainteresowany.
Zobaczymy jak to będzie, bo jeszcze do mnie nie doszły i nie widziałem ich na żywo, jeśli powierzchnia będzie taka sama to przełożę całość bo wiadomo, zawsze lepiej, no ale jeśli ta 'struktura' będzie się różniła to niestety bd musiał je rozebrać i przełożyć same te skórzane elementy... ;] W razie W, dam znać. Pozdro.