Jak w temacie Night breaker vs "xenon"- Co polecacie, na czm smiagcie, jesli ktos mial lub tez ma xenony moglby powiedziec czy naprawde tak sie rzuca w oczy zeby policja mogla zahaltowac , mile by byly widziane jakies zdjecia.
Pozdrawiam
Printable View
Jak w temacie Night breaker vs "xenon"- Co polecacie, na czm smiagcie, jesli ktos mial lub tez ma xenony moglby powiedziec czy naprawde tak sie rzuca w oczy zeby policja mogla zahaltowac , mile by byly widziane jakies zdjecia.
Pozdrawiam
porównując zenony do seryjnych żarówek to tak jak porównać "długie" do "mijania" :P oczywiście na korzyść zenonów. w sumie od czasu gdy wrzuciłem zenon praktycznie nie używam świateł drogowych
Miło by było, gdybyś mógł wrzucić jakieś zdjęcia jak to wygląda :P. Sam się zastanawiam nad wymianą (obecnie użytkuję OSRAM Cool Blue - swoją drogą, kolor niebieski to oni mają tylko w nazwie), bo nocą naprawdę fatalna jest widoczność, a zwłaszcza, gdy siąpi deszcz. Zastanawiam się nad zenonami (wszystko ze smaczkiem i co najważniejsze, by to badziewie oświetlało drogę, nie przechodniów i kierujących), choć to ostateczność bo wolałbym jednak użytkować to co przewidział producent i prawo. Ewentualnie czy ktoś z Was próbował może wyczyścić reflektory od środka? Dało to jakiś efekt? I jak się do tego zabrać? :) - przepraszam @shadow187, że się tak podpiąłem do Twojego tematu!
Spoko, o czyszczeniu reflektorow byl juz temat niedawno albo u nas albo tu : http://forum.alfaclub.pl/viewforum.p...6694060e90e8b5 ale brak czasu na szukanie.
"zenony" sa nielegalne i tu jest ich problem plus oswitlaja duzo wiecej niz powinny, tu jest temat z mojej zaprzyjaznionej strony wiec opinnie sa podzielone : http://www.honda.gda.pl/smf/index.ph...c,38462.0.html
Mi chodzi o to jak to sie sprawuje i jak to wyglada w soczewce( czy widac jak jest wlaczony reflektor lub wylaczony ze jest tam zarnik a zwykla zarowka? i ile rzuca swiatla z soczewki bo jednak to powinno robic roznice- dlatego ten temat
Bo jesli nie to mozna na tym smigac, tylko raz na rok do bad. tech. zmieniac na zwykle a czas przelozenia na zwykle to ok 5min wiec chyba to nikogo nie zbawi.
To ja dorzucę od siebie. Co prawda mam 166 ale soczewki przecież i tak są takie same. Regeneracja odblyśników plus dobre żarówki. Mam osram cool blu i powiem szczerze że już mi hid nie potrzebny. Ale regeneracja odblyśników i polerka to podstawa. Po tej operacji (sam robilem) nie poznaję auta. Fakt że ksenon (w drugim aucie) ciut więcej lumenów daje ale na prawdę taki szal nie jest niezbędny. No chyba że ktoś ma w dup..e przepisy :D A przed tą operacją ciężko się zastanawialem nad lamaniem przepisów. Jadąc autem z ksenonami i przesiadając się do 166 czulem się jak kret!!! A teraz? Różnicy prawie nie ma. Oczywiście w 166 mam lampy jak nówki a w drugim ksenon z już pewnie leciwymi lustrami (pewnie bo tej zasadniczej części nie zobaczysz bez rozkręcenia). I uwierzcie mi że teraz to ja też dlugich prawie w ogóle nie używam :D polecam
shadow187 żarników nie widać w soczewce nie wiem jak musiał by się policjant wpatrywać żeby wylukać palnik :P marek230482 nie mam przepisów w du** mam pseudo xenon tylko dlatego że zwykła żarówka jaka by nie była nie i ile by nie kosztowała przegrywała na kilometr z xenonem. fakt że mam 16 letnie lampy i pewnie po zabiegu takim jak mówisz świeciłoby znacznie lepiej . moze po tym jak poskładam alfe do kupy to wezmę się za dopieszczenie wyglądu :) więc pewnie kupie uzywane lampy pomaluje wnętrze i może wymienię soczewki jak uda mi się dorwał nowe soczewki :)
Wystarczy że każe Ci zgasić i zaświecić....... I już pozamiatane.
Właśnie też tak miałem. A teraz przesiadam się z ksenonu na halogen i pomijając fakt że jest różnica w barwie to nie widzę różnicy. Po prostu hid ma 6000K a cool blue ~4500-5000K. Linia odcięcia, zakres świecenia i widoczność drogi jest super. Tak jak pisałem, teraz mógłbym długich nie mieć. Jasne że hid emituje około 3000lm a halogen połowę z tego ale piszę jak jest w rzeczywistości, po prostu nie czuję potrzeby zakładania hida pomimo że w drugim aucie mam.
Jak zdecydujesz się na zwykłe żarówki a nie wieś Zenony to polecam żarówki firmy Bosma Xenon. Wrzucałem tu na forum zdjęcia jak to świeci. Wszystkie Philipsy się chowają, a są 2 razy droższe. Przerabiałem na własnej skórze.
Zenonów nigdy nie zakładałem, bo wyskoczyłby mi błąd i uważam, że nie do wszystkich aut pasują takie światła, zwłaszcza do aut z niegładkimi kloszami, ale wielu moich znajomych ma i chwali, choć często im mrugają, bo oślepiają no i bardzo często się przepalają.
Dawanie hidów do zwykłych reflektorów to głupota do potęgi....... Jak już to tylko do soczewek bo to ich naturalna obudowa. Generalnie trzeba w necie poczytać testy żarówek i wybrać te które emitują najwięcej światła. Czyli 1400-1500lm.
Np.
http://www.auto-swiat.pl/zdjecia/tes...ieca-najlepiej
I tak jak pisałem. Regeneracja odbłyśników to absolutna podstawa jeżeli chcemy mieć światła jak z fabryki.Załącznik 47059
lub coś starszego ale też dobrego
Ile zaplaciles za regeneracje i co ona dokladnie obejmowala??
Jak sam zrobisz to grosze.
Wykręciłem lampę. Rozkleiłem klosz. Wyczyściłem go, wypolerowałem. Środek wyczyszczony, soczewka też. Odbłyśnik wyciągnięty i oddany do natryśnięcia nowej powłoki lustrzanej. Montaż i lampy jak z fabryki. Koszt? 40zł/odbłyśnik. To wszystko. Do tego osram cool blue i jest jasność :D
Właśnie dzisiaj przepaliła mi się żarówka, wygląda na to że do tej pory miałem Philips H7 BlueVision Ultra. Chciałbym was zapytać co najlepiej byłoby teraz założyć, czy da się znaleźć coś lepszego i może nie koniecznie kosztującego około 100zł.
Przecież podałem testy........... Nic więcej doradzić się nie da :D jak kupujesz na allegro to ceny podziel przez dwa. Ja cool blue osram kupiłem chyba za 32zł parę.
Ale nie ma tam Osrama night breaker a jest on najmocniejszy, i tak owszem jest mocniejszy od philipsa blue vision, nie jakos super mocniejszy, widac delikatna roznice, a dalej juz tylko "zenony"
Night breaker też był w teście autoświata. Jak znajdę to podrzucę. W każdym mąć razie szału nie robił a był dużo droższy. Dlaczego szału nie robił? Bo bzdurą kompletną jest pisanie że świeci mocniej o ileś tam..... Nie może więcej niż 1500lm dawać i nie będzie. Więc nie wierzcie w bzdury. TO może być tylko złudzenie.
edit:
tu masz
http://www.auto-swiat.pl/1-supertest...ieca-najlepiej
na drugiej stronie.
I nastała jasność:D
marek230482
-nie chce sie klucic bo to nie cel tego tematu, ale mowie z wlasnego doswiadczenia.mialem blue vision i mialem night breakery.
Byl nawet test na tvn turbo ( ale nie tym sie sugeruje).
Co sądzicie o tej aukcji http://allegro.pl/zarowki-h7-bluevis...112339287.html ? Dość okazyjna cena w porównaniu do innych BlueVision, przez może się wydawać trochę podejrzana, czy jednak przesadzam ? :)
Wydaje mi się ok. 25zl za szt to wcale nie malo. Ale tak zwrócilem uwagę na zdjęcie. I tu jest chwyt marketingowy. One mogą świecić mocniej ale nie będą mialy wyższej linii odcięcia jak to pokazano (typek wyżej oświetlony) :) ale fakt że mocniej świecące to lepsze. Dużo zwyklych żarówek nie ma nawet 1000lm dlatego te co mają nominalne 1400-1500 lm wydają się przy reszcie super mocne.
No i zdecydowalem sie na hid-y . DO tego zdemontowalem reflekrot i stwiwerdizlem ze umyje je poniewaz wyczytalem gdzies tu lub na innym forum alfy iz to dobrze im zrobi.. woda + plyn do mycia naczyn... i tu OSTRZEGAM, bo podczas plukania po jakis 2min zauwazylem ze kawalatek odblysnika sie odkleil
i czym predzej wylalem wode. Na cale szczescie straty sa znikome, drugi reflelektor przeplukalem w ten sam sposob ALE zimna woda plus doslownie kropla plynu do naczyn, i bardzo szybko wyplukalem, caly zabieg trwal nie wiecej niz minute z czego woda w srodku byla moze lacznie z 10 sekund. to Wystarczy prosze mi wierzyc.
Dla mniej leniwych polecam wersje ze zdjeciem szybki jak to kolega Majster85 zaproponowal :)
Efekt? roznica na tej samej zarowce juz byla spora + zmiana na hidy? Rewelacja, swiatla duzo wiecej, nie oslepia wcale inncyh kierowcow , linnia swiatla sprawdzana w sposob łopatoligiczny bo stawiajac samochod przed sciana przed i po i jest dokladnie taka sama. W jezdzie tylko jeden minus znaki duzo bardziej odbijaja swiatlo w sensie nie idzie nie zauwazyc znaku ;p
Odświeżę temat - podaj parametry tych hid'ów lub jakiś link, bo zacząłem się nad nimi poważnie zastanawiać...
Na allegro jest tego od groma więc śmiało coś wybierzesz :) najlepiej 4300K i będzie elegancko. no i jeszcze białe postojówki, żeby się w oczy nie rzucało :P
4300 to czasem nie jest zółte światło ?? ja mam w dwóch autach 6000K i do tego białe ledy w5w w postojówkach zgrywa się idealnie kolorem :) latam już tak kupę lat i nie maiłem problemów
Załącznik 52241
6000K to już kusi policję.
4300 nie wzbudza podejrzeń ale nie jest żółte.
wiesz co wszyscy moi znajomi śmigają na 6000 K, które są w miarę białe i nikt nie miał przypału z policją :) do 4300 trzeba kupić jako postojówki diody o ciepłym świetle :)
4300 to jest bardziej białe, 6000 to biało-niebieskie. Osobiście śmigam na 6000K, miałem parę kontroli, przeglądów i wszystko przechodziło, nawet mimo braku spryskiwaczy i samopoziomowania. Najwięcej hidów sprzedaję właśnie na 6000, trochę mniej na 4300K. Ostatnio też kolega do przerobionych przeze mnie lamp do Alfy GT kupił i włożył 8000K- czekam na fotki ;)
Tak, tak wiem. Farciarzy są miliony. Nie polemizujmy nad tym. Jakby regeneracja mi nie pomogła to też myślałem nad HIDem, ale teraz nie widzę sensu. Tak jak Proxim napisał. 4300 jest białe, nie żółte. A 6000 lekko zalatuje niebieskim i to jest granica dopuszczalna przez prawo. Oczywiście jak reszta jest na legalu :)
3 dni temu straciłem dowód za zenony o temp 6000 K. swiatła były ustawione na stacji diagnosta troche mruczał że to nielegalne itp ciutke je obniżył by nie oślepiały i jeździło sie spoko nikt nie mrugał itp. do najbliższej kontroli, nie było tłumaczenia dowód poleciał i tyle.
A miałeś na zwykłych lampach, czy na soczewkach? Jak na zwykłych, to się nie dziwię, widać to już z daleka..
No kolego odpowiadaj, soczewka czy zwykle??
Ja mam 5000k i nie jesetm daltonista i moje juz sa niebieskie tak na dobra sprawe. Wiec 4300 bedzie strzalem w 10
Dyskutowac nie bede, takie jest poprostu moje zdnaie. a 4300 widzialem i z zoltym on ma tyle wspolnego co alfa z saabem.
4300 to porównałbym do światła białego-świetlówkowego ;) W razie czego, to mam takie hidy na sprzedaż ;)
Jak to co za różnica? Dziwi mnie, że tak obeznany jesteś a nie widzisz różnicy między hidami w zwykłym reflektorze a w tym z soczewką..
Soczewka skupia światło a nie rozprasza jak zwykłe odbłyśniki, ale przecież to wiesz, prawda?
Co z tego, że mam hidy, jest ich pełno na allegr, nie widzę związku
Zdziwiłbyś się, gdybyś wiedział ile mają ze sobą wpólnego ;)Cytat:
a 4300 widzialem i z zoltym on ma tyle wspolnego co alfa z saabem
Tak swoją drogą, kupiłem hidy o temp 6000K do tego postojówki diodowe- świeci i wygląda to obłędnie puki nie włączę długich :) Jakie żarówki wsadzić w drogowe, żeby aż tak nie kontrastowały?
Wiem, ale dla policjanta nie ma różnicy. Przepis to przepis. O to mi chodziło. Hid w soczewce to mniejsze zło ale też nielegalne i nie dziwi mnie to że stracił dowód. A Wy się tu bulwersujecie tłumacząc sobie naiwnie że jak jest w soczewce to jestem "dobry". NIE. Masz hida to jeździsz na własną odpowiedzialność i liczysz się z tym że wpadka może być jutro albo za rok. I musicie się z tym pogodzić. Ja też bo w drugim mam :D ale przynajmniej ze spryskami.
Hmm - albo mi się wydaje, albo te nowe hidy zaczęły mi mrugać - to normalne czy też coś jest spaprane?
raczej nie jest to normalny objaw.
ps jeszcze w przeciwmgielne przednie wrzuć ksenon :P
Na pierwsze rozruchy jest to normalny objaw. Po paru dniach powinno przestać, jeżeli nie, to niestety, ale to będzie wina żarników
Dzięki za podpowiedź - poobserwuję trochę - jak mruganie nie ustanie pójdą do zwrotu. Mam je dopiero 4 dni więc może się "uspokoją" ;)