http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C22888202.html
Stoi to ogłoszenie od dawna, co to jest? To prawdziwe, czy "hity typu USA"? Forum przeszukałem i nie mogę znaleść.
Printable View
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C22888202.html
Stoi to ogłoszenie od dawna, co to jest? To prawdziwe, czy "hity typu USA"? Forum przeszukałem i nie mogę znaleść.
ja się z właścicielem kontaktowałem i twierdzi ze wszystko jest w porządku, ma podobnież dokumentacje auta, serwisowanie, naprawy itp, ostatnie wymiany...sam sie zastanawiam nad tym autem ale nie mogę rozkminić czemu tak niska cena jest???
Chodziło mi o tą :d
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C23035640.html
Ta z Jarocina, wydaje się OK, aczkolwiek ja mam za daleko.
ta na 100% to przekręt...zaliczkę będą wołać, ale napisac mozesz...
Ogłoszenie z takim meilem to juz Auto Swiat przerabiał;coś w stylu wyślij kase a dostaniesz auto którego nie ma pocztą
Ladna,pewnie dostarcza ja ladnie zapakowana w kontenerze ,do tego przewiazana czerwona kokarda..:cool:
W Białymstoku na 1000-Lecia P.P jest kilka komisów ale żaden nie wygląda jak ten. A ogłoszenie to przekręt wystarczy wrzucić w Google maila http://www.google.pl/search?ix=sea&s...%40)+gmail.com
no ok, to mamy juz wyjaśnione...
ale moze ktos w takim razie wypowie sie na temat Alfy z pierwszego ogłoszenia, tej z Jarocina...bo ja mam ochotę ją kupić, zastanawiam sie nad nią, podoba mi się, kontaktowałem się ze sprzedawcą. Twierdzi ze auto 100% sprawne, jest to osoba prywatna, wymieniał rozrząd bo nie był pewny czy poprzedni włąściciel to zrobił, niby ostatni serwis miała pół roku temu, twierdzi, ze wgrany najnowszy soft oraz wymienione płyny eksploatacyjne, przebieg mówi ze udokumentowany, jedyne co szczerze powiedział to nie wie czy była malowana gdziekolwiek bo nie sprawdzał tego nigdy jak twierdzi on nie umie i nie ma przyrządu do tego a jak kupował to nie widział zadnych wad lakierniczych...tyle z rozmowy, a moze Wy zauważyliście coś więcej po zdjęciach lub coś wywnioskowaliście z rozmowy i opisu auta?
Jak widzę to Alfę to zaraz przypomina mi się ta http://www.nowy-tomysl.policja.gov.p...d=954&Itemid=5
Wniosek moze byc tylko jeden.Jedz,sprawdz i bedzie wszystko jasne...ocenianie opisow,zdjec,rozmow telefonicznych to tylko wrozenie z fusow:P
---------- Post added at 13:16 ---------- Previous post was at 13:14 ----------
Link do tej z Jarocina znikl
masz na myśli tą z Jarocina?
ciekawe czy po takim dzwonie doprowadziliby do takiego ładnego stanu?
K...wa juz mnie te poszukiwania auta wykańczaja psychicznie, gdzie człowiek nie spojrzy to jakieś rozbitki, powypadku, powodzie itp...a czy ja chcę tak wiele, dobre auto, nir rozbite, serwisowane w miarę możłiwosci (nie jestem fanatykiem w tym temacie, bo wiem ze serwis kosztuje), w miarę norlanla historia...zawszez trafiam źle jak kupuję...juz nie mam siły... mam Vectrę C, doporowadziłem ja do porządku w końcu ale jakim kosztem...włądowałem lekko licząć 7 koła w nią, okazało sie że ktoż ukrył kilka faktów przede mna i tak wyszło...teraz sprzedam ją chętnie...stracę zarówno na wartości auta jak i na tym co władowałem ale pal licho dajcie mi dobrą Alfę to przeżyje...
Problemem nie jest znalezienie porzadnego auta...tylko gotowki na niego:confused:
---------- Post added at 13:27 ---------- Previous post was at 13:26 ----------
Za swoja ostatnia Alfa jezdzilem 3-miesiace i tez juz mi rece opadaly od ogladania...bezwypadkowych,igielek,serwisowanych w ASO,z pierwszej reki itd.
Za obecna...miesiac i tysiac km
---------- Post added at 13:34 ---------- Previous post was at 13:29 ----------
Z ciekawosci wszedlem na Mobile.de i oooooo prosze znow mamy perelke:P
suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=158019238&lang=de&__lp=17&scop eId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&ma keModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.model Id=10&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&mak eModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVar iant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=147&m inPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=184&maxPowerAsAr ray=KW&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&negativeFeatures=EXPORT&pageNumber=1
To ogloszenie tez jest cieple,maja obstawiony praktycznie calutki alfabet:Pwystarczy wejsc na spis posiadanych samochodow do sprzedazy
suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=158017643&lang=de&__lp=17&scop eId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&ma keModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.model Id=10&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&mak eModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVar iant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=147&m inPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=184&maxPowerAsAr ray=KW&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&negativeFeatures=EXPORT&pageNumber=2
---------- Post added at 13:46 ---------- Previous post was at 13:42 ----------
Tu jest estetyczna,na zdjeciach
suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=157632230&lang=de&__lp=17&scop eId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&ma keModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.model Id=10&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&mak eModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVar iant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=147&m inPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=184&maxPowerAsAr ray=KW&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&negativeFeatures=EXPORT&pageNumber=2
---------- Post added at 13:53 ---------- Previous post was at 13:46 ----------
Ta moze byc interesujaca,z racji tego ze jest z firmy leasingowej winna miec pelna dokumentacje-teoretycznie:)
suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=156517210&lang=de&
---------- Post added at 14:00 ---------- Previous post was at 13:53 ----------
Realnie rzec biorac za 2007 2.4 w dobrym stanie trzeba sobie przyszykowac w sakiewce-13.000 plus oplaty
nie moge nic otworzyc z tego co piszesz...
No to wejdz na Mobile.de i tam to wszystko wisi
Jak zwykle cena czyni cuda.
Witam jestem w podobnej sytuacji chociaż myślę ze mniej zdesperowany :) szukam auta od około miesiąca Alfy 159 sedan i jestem przerażony. Ogladałem jak narazie 2 egzemplarze i byly w strasznym stanie.*
Dzwonisz do gościa jedziesz kilkaset kilometrów bo niby wszystko jest ok niby tylko jakieś drobiazgi a na miejscu:
-brak osłony silnika, wspawana tylna prawa strona , Engine Check( zapalił sie niby tuż przed moim przyjazdem) a i jeszcze rewelacja wydrapana data prawie z wszystkich szyb i pewnie o wiele wiecej.
Jakbyś się wybierał pod Poznań po Alfę z czerwonymi skórami to odradzam.
Coraz bardziej zdaje sobie sprawę jak ciężko będzie znaleźć dobry nierozbity egzemplarz
Ja również poszukuję 159 w sedanie a jedyne kryterium jakie sobie postawiłem to wiarygodna historia auta. Jak na razie to brakuje mi słów aby dostatecznie wyrazić matactwa sprzedających. Kolego "LARY" czy mógłbyś powiedzieć co z tą alfą z czerwonymi skórami tak z ciekawości?
Bez urazy ale jak się szuka wśród najtańszych ofert to tak jest że zawsze będzie to szrot. Nikt dobrego auta tanio nie odda.
LARY, sprawdź sobie tą ofertę -> http://www.forum.alfaholicy.org/samo...6v_2006_a.html
To auto jednego z aktywnych użytkowników forum.
nie do końca jest tak jak piszesz...różne są powody sprzedaży, nie tylko to że auto się popsuło czy wyeksplatowało...to po pierwsze a po drugie to nie chodzi o cenę tylko o podejście i uczciwość sprzedającego...jesli robie niską cenę to uczciwie podaję komuś o co biega, co należy zrobić, co jest do poprawy i wtedy kupujący ma mozliwosć zadecydowania posiadając pełnie wiedzy na temat auta, jest wówczas możliwość zdecydowania czy chcę kupić takie auto za mniejsze pieniadze i coś tam w nim poprawić czy szukać dalej...o to tutaj chodzi, o szeroko pojęctą uczciwość...a nie że człowiek dzwoni i pyta to słyszy jedynie same pochwały i plusy a jak pojedzie oglądać to sie nadziwić nie może że o tym aucie byłą mowa...