Mam pytanie, czy JTD 16V 140KM będzie chodziło na wtryskiwaczach od JTDm 150KM ? Oczywiście mam na myśli ori-soft.
Printable View
Mam pytanie, czy JTD 16V 140KM będzie chodziło na wtryskiwaczach od JTDm 150KM ? Oczywiście mam na myśli ori-soft.
podejrzewam kolego że to będzie to samo takie same także wtryskiwacze.....jak już do od 20v
o nie są te same wtryski ale da się je zaprogramować.
wtrysków od 2.4 20v nie uruchomisz w 1.9
No właśnie, to nie są te same wtryski. Od 140KM maja końcówkę numeru ...111 , a od 150KM ...243. Interesuje mnie czy da się je wkodować do sterownika C8 i będą działały poprawnie. Mam nadzieję, że Cinek rozwieje moje wątpliwości.
czekaj czekaj zależy jeszcze o którego JTD Ci chodzi bo są 2 wersję 150KM.
150 zrobiona z 140 czyli pierwszy multi JTD 16v edc16 cf3
oryginalna 150 na edc16c39 cf4 - drugi multijet
No Cf3 140/150KM będą miały raczej te same wtryski.Mnie ciekawi czy wtryski od Cf4 da się wkodować do sterownika Cf3.
da się tylko nic tym nie zmienisz.
140/150 cf3 mają te same wtryskiwacze.
150 z bravo/159 ,bo pewnie o taki silnik chodzi autorowi,to już inna bajka i nie jest tak kolorowo z kodowaniem tych wtryskiwaczy.Ogólnie zmiana wtryskiwaczy w 140/150 cf3 to ciężki temat i niestety,ale nawet po przeszczepie może być problem ze zwiększeniem wydajności,także cięzka sprawa bez ori sterownika i zakodowania.
W jakim celu zmiana ?
na niewiele sie taka zmiana w sumie przyda
Powód tego pytania jest prozaiczny. Mam mozliwość zakupu pompy+ wtryski z silnika JTDm 150KM z prawie zerowym przebiegiem za symboliczną sumę i tyle.Ponieważ mój zestaw już jest trochę nadgryziony zębem czasu, to chciałem zapytać czy da się założyć to do mnie.Na razie jak widzę nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi. Mam nadzieję, że kolega Cinek zajrzy do tego wątku i powie coś konkretnego.
Wtrysków z 16v 150ps cf4 (jak pamiętam 243 końcówka) nie wkodujesz do sterownika C8 przy uzyciu diagnozy, egzaminera itd.
Wtryski ze 156tki 1.9 16v 140/150 (cf3) są takie same jak 156 2.4 20v (175ps).
W swoim aucie mam zaadoptowane c39 do c8 niemniej wymagało to remapu sterownika bdmem (coś więcej niz flash).
Z pompą a dokładnie regulatorem CF4 jest mniej ciekawie - testowałem jeszcze na edc15 i nie dało się tego uruchomić (edc15 ma taki regulator jak c8).
Pozdro
kolega Cinek ma 100% rację...sam to przerabiałem w tym wątku / ostatni post / :
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...czy_jtd-3.html
mam wersje sterownika cf3 i wtrysków 243 nie mogłem dopisać
Różnica jest w sterowniku.
Mam pytanko - mam nadzieję, że nie spamuję - Wywaliło mi błąd P0203 Wtryskiwacz Cylinder 3 Przerwa. Czy regeneracja tutaj zda egzamin wtrysku?
Byłem w serwisie na komputerze. Nie mam dostępu do takich rzeczy za bardzo... Generalnie auto strasznie szarpie... jak jechałem z powrotem - w sensie czasem idzie normalnie, a po chwili szarpie.... Z tego wszystkiego jechałem też na resztce paliwa, bo z nerwów nie zatankowałem (nie wiem czy to też może być powód). A w nerwy wpadłem jak mi za regeneracje powiedzieli 800 zł... tym bardziej, że auto kupiłem wczoraj...
Czy mogę jechać tym autem czy raczej hak i ciągnąć? Bo nie chce skończyć silnika...
Wiec moze najpierw porzadnie zatankuj,dodaj jakis dodatek czyszczaco-konserwujacy-http://www.intercars.com.pl/template....JPG&width=100http://www.intercars.com.pl/template....JPG&width=100http://www.intercars.com.pl/template....JPG&width=100Moze auto zaciagnelo syfu ze zbiornika ???
nie wolno jeżdzić na rezerwie tym bardziej na głębokiej rezerwie..
tak jak kolega pisał wtryski są bardzo delikatnie i czułe na syf.. z baku..
a przy małej ilości paliva prawdopodobieństwo zaciągnięcia dziadostwa z baku jest duże..
tankuj tez tylko dobre sprawdzone palivo.. ja proponuje rope z lotosu lub shella
błąd to na pewno brak styku na wtryskach..
A ja mam pytanie czy wtryski z lanci chyba 2001r to będzie ten pewnie 1.9 jtd 115km podejdą do mojej alfy 1.9 140KM? Bo jeden muszę zmienić, a jakbym zakupił używkę to muszę go kodować? Jak to się robi?? Można ecuscan?
Nr wtrysku prawdę powie! W 16V się wtrysków nie koduje.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
aha, czyli ma być taki sam nr. jak u mnie w alfie. Żadna cyfra nie może się różnić tak? Kiedyś w renault DCI też mi mówili że się koduje, a założyłem drugie i jeździła normalnie.
Nr wtrysku a nr kodowania to różne nr. Pierwszy ma być taki sam jak miałeś a drugi to nr opisujący charakterystykę pracy danego wtryskiwacza.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
czyli wszystko jasne, dla upewnienia porównam nr. i tu napisze.