[145] Elektryka - przekaźniki i bezpieczniki
Przeciągając wczoraj nowe kable do przednich głośników natchnąłem się pod kierownica na pulpit z bezpiecznikami i przekaźnikami. Nie jestem elektrykiem, ale zastanowiła mnie jedna rzecz dlaczego w jednym miejscu brak jest przekaźnika? Do czego służyłby ten przekaźnik? Czy jest gdzieś w internecie objaśnienie do poszczególnych przekaźników - który do czego służy? Czy wszystkie AR145 z danego rocznika mają takie same pulpity z bezpiecznikami i przekaźnikami? Zrobione na szybko komórką zdjęcie tego co zobaczyłem przedstawiam poniżej ;//
Moja skrzynka bezpieczników
Witam. Orierntuje się może ktoś z Was jakiegiego rodzaju mam skrzynke bezpieczników w swojej Alfie i gdzie znajduję sie przekaźnik od wentylatora chłodnicy??
------------------------
Alfa Romeo 145 1.4 boxer
nie działa pompa paliwa w zbiorniku paliwa Alfa Romeo 146 1.9 TD
Witam serdecznie. Mój problem dotyczy nie działającej elektrycznej pompy paliwa znajdującej sie w zbiorniku paliwa mojej alfy 146 z silnikiem 1.9 TD. Po włączeniu zapłonu nie słychac pompki, sprawdzałem na przewodach od pompki i brak zasilania. Podejrzewam przekaźnik ale nie wiem gdzie go szukac, poniewaz w dokumentacji nie ma schmatów od silnika TD z elektryczna pompka wspomagająca. Prosze o pomoc:)