z dnia na dzień robi się cieplej więc czas pomyśleć o zmianie opon na letnie. chciałbym przy okazji zafundować felgom 'drugą młodość'. jakie zakłady odnawiające felgi w okolicach Katowic znacie i polecacie?
Printable View
z dnia na dzień robi się cieplej więc czas pomyśleć o zmianie opon na letnie. chciałbym przy okazji zafundować felgom 'drugą młodość'. jakie zakłady odnawiające felgi w okolicach Katowic znacie i polecacie?
Dzis odebralem speedline 16 jestem zachwycony jak oryginal polecam. Mozna dobrac rozne kolory. Czas kolo tygodnia. http://www.aluexpress.pl
---------- Post added at 22:25 ---------- Previous post was at 22:24 ----------
A i udalo sie pochandlowac na wentylki i 20 zl od ich wyceny jak ktos ma gadane :D
deloch.pl.pl
ja mialem piaskowane 4 sztuki felg 16" 2 prostowane i 4 wentylki zaplacilem 500zl.
Ja polecam firmę Autotechn w Chorzowie - jeśli chodzi o prostowanie to są w tym niezastąpieni, zapłaciłem chyba po 150 zł od sztuki. Piaskowanie i malowanie też robią, ale nie wiem jak bo nie korzystałem.
Znajoma firma w olkuszu wykonuje renowacje felg za 80-90 zł za sztukę.
Wg mnie najlepiej w Katowicach felgi prostują na ul. Twardej (Alustyl) u p.Andrzeja. Ścisła specjalizacja, robią tylko to. O fachowości świadczą odległe terminy realizacji. Trzy lata temu można było zamówić także piaskowanie i malowanie proszkowe. Malowanie proszkowe jednak było zlecane na zewnątrz. Koszty za same prostowanie nie są małe (ok. 100 pln za 14/15", 150 za 17") ale warto.
Piaskowanie i malowanie proszkowe we wszystkich kolorach RAL'u dobrze (ale znowu nie tanio) robią w Katowicach-Szopieniacach w pobliżu Selgros'a
u mnie rzuca okiem , widzi że jestem kolejny raz , pamięta że polecałem go innym z AR i ceny mamy niższe
np 60-70zł za 17"
Ciao! Dziś jadę prostować jedne koło i wybrałem Mikołów ul.Pszczyńska 112 - dam znać jak i ile kosztowało .
Akurat zajmuje się piaskowaniem i malowaniem proszkowym. Z tego co czytałem co niektórzy przepłacili. Wszystko zależy czym były piaskowanie, ja niestety nawet sobie nie mogę odnowić felg przy GT, ale jak to mówią "szewc w dziurawych butach chodzi"
.
to że zrobią coś nawet z magnezem nie powinno mieć wpływu na cenę zwykłej alu
\to tak jak bym miał płacić za wymianę filtrów 300zł bo oni potrafią też filtry w bentleyu wymienić ...
p.s.
właśnie oddałem do prostowania 18" - koszt 70zł , czas - kilka godz.
oddałem tam gdzie poprzednio w DG :-)
czy da się " dorobić " ułamany kawałek felgi bo dostałem w spadku 4 tylko jedna jest wyłamana ....są to 17 zimowe
z kolei w moich 18 letnich w jednej rant sie dosyć mocno porysował przez krawężnik...też bym chciał to zrobić....jaki to koszt będzie ?:)
Bocian, w tym autotechnic tylko prostują czy także naprawiają i malują.
Chodzi i konkretnie o możliwość napawania felgi.
Ewentualnie gdzie w naszych okolicach mogę się udać ?
renowacji niestety nie robią
siema bocian:) powiedz mi proszę, czy ta cena za prostowanie 18stki, to dla Ciebie tylko, czy dla kogoś z forum policzą podobnie za podobną usługę?:)
wg mojej wiedzy koledzy płacili podobnie - więc to nie jakaś promocja "tylko dla mnie" była
nie wiem jak cennik teraz wygląda
Mam kumpla który ma zakład wulkanizacyjny między Rojcą a Stroszkiem ( za Bytomiem w strone Tarnowskich Gór ) . Moje byłe MiM'y 17" prostowanie i poler rantu ( małego ) 100pln szt. tyle ,że rok temu . Jak ktoś by był chętny na "tuning" felg to pisać na priva a ceny postaram się dogodne załatwić . Kolega i maluje felgi ( nie proszkowo a pistoletem ) ,prostuje i poleruje . Wyciągał mi zawinięty rant felgi do środka ( po nieudanym drifcie starą poczciwą E36 ) - myslałem ,ze felga nie do odratowania a wyglądała po zabiegu jak nowa .