czy są firmy które to robią lub jak samemu w miare bezpiecznie to zrobic.pozdr
Komentarz dodany przez: robak#21: 2008-06-04, 12:05
Proszę o podawanie prefixu przed tematem
Printable View
czy są firmy które to robią lub jak samemu w miare bezpiecznie to zrobic.pozdr
Komentarz dodany przez: robak#21: 2008-06-04, 12:05
Proszę o podawanie prefixu przed tematem
a co konkretnie kolega by chciał zmienić??
Troszke momentu chocby ze 40 N/m
są takie firmy, np
Chojnacki Motor Sport, Godula Moto Sport
ale po pierwsze jeśli nie planujesz założyć chcoiaż soft turbo t przysto mocy bedzie baaardzo mały, wysilenei jednostki bardzo duże, zmniejszenie żywotności znaczne a przy okazji wydasz mnóstwo mnóstwo pieniędzy :D
więc moim zdaniem lepiej zamonotwać soft turbo albo NO2 :P
wierzba dobry masz ten dowcip w opisie :D :D
juz przerabiałem ten temat w moim 1,8 TS praktycznie nie możliwe jest wydębić więcej mocy bez wchodzenia w mechanikę samochodu.
Propozycje były by zrobić tzw tuning GT polegający chyba na planowaniu głowicy. Koszt około 3 tyś to jest najtańsze co znalazłem.
Elektroniką nic podobno nie można zdziałać. Chociaż ja dałem link i telefon do człowieka który twierdzi ze to możliwe.
JA własnie chciałbym troche poryc pod machą, ale zastanawiam sie czy koszty są opłacalne, czy lepiej nie dołozyc kilka klocków i nie kupic 2,5 V6...bo za zmianą w silniku idzie zmiana układu hamulcowego oraz zawiechy(jesli zmiana znacząca)...Cytat:
Napisał KKrzysztof
I sam już nie wiem...w sumie ładnie mi idzie 2 litróweczka, ale tak na przyszłośc jak zacznie brakowac kucyków to będe musiał cos rozwazyc. czy inwestowac w swoje sprawdzone autko czy bawic sie od nowa w nowokupionym V6...
Twardy orzech do zgryzienia
Pozdrawiam
witam zacytuje sam siebie z podobnego tematu moze akurat sie przydaCytat:
Napisał Alfamaniak156
dodam jeszcze z własnego doswiadczenia i tak bedzie brakowac lepiej kupic 2,5 i nawet jesli dopiero w przyszlosci dokonac modyfikacji to bedzie juz nie 220 a 270w gore a po wzmocnieniu bloku silnika, głowicy oraz wymienie tłoków , bebechow (czesci silnika na kute) dmuchac znacznie wiecej co pozwoli na osiagniecie 300KMi w gore dlatego osobiscie zaluje ze zabralem sie za 1,6 a nie 2,5 ;// no ale... to juz zalezy co chcesz osiągnic bo te 200kucykow to i tak sporoCytat:
Napisał robak#21
pozdro
tu własnie był juz poruszany podobny temat odnośnie silnika 2,0
:arrow: http://www.forum.alfaholicy.org/topi...ki-vt10395.htm
No to żeś mi dał do myslenia... Musze rozwazyc za i przeciw...Wiesz swoje autko mam sprawdzone i wycackane, wiem co w nim siedzi wiec szkoda by mi było sie go póki co pozbywać...A 200 km to było by wystarczające jak njajbardziej dla mnie, a nie chce tez zyłować silnika za bardzo żeby nie robić remontu za rok, jak cos strzeli...
Jaki jest orientacyjny koszt całkowity całej operacji uturbienia jednostki 2.0TS?
Dzieki za info robak :)
Pozdrawiam
i z ciekawości ile wzrasta spalanie? bo o gazie to raczej już wtedy nie ma mowy? choć mój gazownik ma saaba 2.0 z turbo i na gazie:p ponoć śmiga:) i 190 kucy ma:)
Nie gazujmy auta z turbinką...to się ociera już o szaleństwo...Cytat:
Napisał provokator
No ciekawe pytanie, choc raczej to sprawa drugoplanowa :) Najwazniejsze że buta ma lepszego :mrgreen:Cytat:
Napisał provokator
Myslę że spalanie drsatycznie nie wzrośnie, w końcu mniej czasu będziesz potrzebował do uzyskanie jakieś predkości, silnik elastyczniejszy to i chyba wiru w baku nie będzie, a z drugiej strony jak wiesz że masz turbinkę, to starasz sie z niej korzystać co powoduje cegiełkę w prawej nodze...
Pozdrawiam 8)
w at 2000 w rzeszowie moga ci zmienic dolot powietrza ,mowia ze doda +10%mocy-cena dwa lata temu 1100zł
10 % nie da napewno. tam niewielkie jest pole do popisu z dolotem. poszerzyc odrobinę. Przyjeło się obiegowo o ok 10% i tyle. Jezeli to maja byc powazne modyfikacje to nie ma to chyba większego sensu zeby bawić się w doloty.
Bo od wielu lat wszystkie Saaby mają turbo. Śmiganie na gazie z turbiną nie jest niczym egzotycznym, o czym świadczy właśnie olbrzymia ilość zagazowanych Saabolotów.Cytat:
Napisał provokator
P.S. 2.0 turbo to albo LPT i 150 KM albo FPT i chyba 205 KM. Chociaż tutaj też się dużo zmieniało, bo chipowanie zaturbionego silnika jest bardzo powszechne i wydajne. Dostępne są nawet fabryczne wirusy w ASO.
szkoda ze wolnossących nie da rady chipem podnieść mocy. Chociaż w Gdańsku jest firma która twierdzi ze jest to możliwe i zrobią chip tuning i podniosą moc o około 10 % w mojej 1,8 TS już o tym pisałem jakiś czas temu.
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...nia-vt7814.htm
tu masz cały temat odnośnie chip tuningu jaki założyłem bo też chcę podnieść moc u siebie ale chyba to nie możliwe. A jak już ją podnieść to trzeba więcej niż 3500 pln
te chipy w silnika benzynowych to lipa... mialem kiedys chipa w golfie, zalozylem, wyregulowalem, jezdzilem na tym ale cos mi nie pasowalo wiec wrocilem do standardowego i od razu odczulem przyrost mocy :twisted: ogolnie nie bawilbym sie w tuning tej jednostki, wydasz kupe kasy a i tak objedzie Cię standardowy V6, lepiej albo szukaj dobrej V6 albo od razu GTA
to miałes gównianego czipa albo allegro-rezystor jezeli jezdziła gorzej
Kupiles go moze na allegro ??Cytat:
Napisał GregZPL
czyli co jest jednak sznsa na wstawienie chipa do Alfy 1,8 lub 2,0 i będzie jakiś przyrost mocy
na zmiane mapy w ecu tak. wstawienie czia- nie wiem
a gdzie można ta mapę zmienić i co to da. Czy bedzie lepiej alfa chodziała czy szybciej. :D
Mapy podmieniasz w ECU przez złącze OBD II, ale w silniku benzynowym będzie raczej znikomy przyrost mocy i momentu obrotowego; moc podniesie się o ok 2-4 KM :mrgreen:
Niedługo dostane w swoje ręce interface KWP2000 :P i wtedy sam sprawdzę realną wartość, jaką można wycisnąć z silnika benzynowego.
mam nadzieję ze podzielisz się informacjami bo jestem ciekawy wprawdzie 2-4 km to nie dużo ale zawsze coś :D
ale to chyba z kabelkiem galetto? boo vag-kkl ponoć się do tego nie nadaje...
osobiście w obecnej sytuacji, z chęcią kupiłbym sobie 2,5 v6 i nie martwił się jak podnieść moc... jednak szkoda mi sprzedawać swoją bellę:P a swap to za dużo roboty...
a ja jak sprzedam moją belle to albo 2,5 V6 tylko że SW lub 2,4 JTD od razu też jak kupię 2,5 to wstawię LPG sekwencję