Odpalam samochód jest ok,pochodzi trochę jest ok,ale jak dodam gazu i puszcze to wtedy obroty mi skaczą 900 do 500 i tak z dwa razy później spokój i co to może być(dodam że odpiąłem przepływomierz i latało jeszcze gorzej).
Printable View
Odpalam samochód jest ok,pochodzi trochę jest ok,ale jak dodam gazu i puszcze to wtedy obroty mi skaczą 900 do 500 i tak z dwa razy później spokój i co to może być(dodam że odpiąłem przepływomierz i latało jeszcze gorzej).
to zapewne kończy się przepływka.
właśnie że przepiąłem na drugi i to samo się dzieje
mi wygląda to jak krokowy lub łapanie lewego powietrza.
silniczek krokowy, wyczyścić jak się umie (lub ktoś umie), a jak nie wymiana...
odkręciłem przepustnice i za klapką jest całe w oleju.to co to może oznaczać???a krokowca jak się czyści???i czym wogóle to czyścić
poszukaj w dziale" Zrób to sam" sa manuale jak czyscic i przepustnice i krokowy ,tylko pamietaj pózniej o adaptacji
cubus - jak się czyści krokowca w ts ? bo znam przypadki że krokowy był częścią nierozbieralną więc jak to czyścić ?
wogóle to nikt mi nie odpowiedział na pytanie"co może oznaczać jeżeli za klapką jest cała przepustnica w oleju"???
przyjrzyj sie odmie,
wybacz ale przez 3 lata z ts nigdy nie miałem oleju w przpustnicy
---------- Post added at 10:23 ---------- Previous post was at 10:21 ----------
i to nie tak że się czepiam
ale sam byłem ciekaw co za patent można zastosować ( bo mam II AR w rodzinie w TS i byc może też bym skorzystał )
a nawet jak sie czasem czepiam kogoś to tylko po to żeby była konkretna odp i inni mogli z niej skorzystać
Ja mialem tak samo w 1.8 TS te same objawy i tez duzo oleju przeczyscilem przepustnice i bylo idealnie :) Jest w dziale zrob to sam czyszczenie przepustnicy w TS pozdrawiam !
No nareszcie jedyny odpowiedział,a nie się wykłucacie który mądrzejszy.Dzięki KwachuGSE
no właśnie nie mam pojęcia skąd to może być.po śróbkach widać że nigdy to nie było ruszane więc się to mogło zbierać od wyjechania z fabryki,przeczyszcze i zobacze co to bedzie.tylko mnie ten "bardzo tłusty nalot" zastanawia
i wszystko gra,przeczyszczone i jest wszystko tak jak powinno być:)
do przeczyszczenia to samo mialem