Mam problem z wymianą sprzęgła, montuję używne sprzęgło. Samo sprzeglo jest w dobrym stanie, tylko żę na docisku jest wciśnięte łożysko oporowe i zabardzo nie wiem jak to wszystko zamontować
Printable View
Mam problem z wymianą sprzęgła, montuję używne sprzęgło. Samo sprzeglo jest w dobrym stanie, tylko żę na docisku jest wciśnięte łożysko oporowe i zabardzo nie wiem jak to wszystko zamontować
Wrzuć zdjęcie, jak ono jest tam "wciśnięte"
Powinieneś mieć taki zestaw: http://autosklep24.pl/pl/p/Sprzeglo-...A-KAPPA-/10406
Jak zdiąć łożysko z docisku nie niszcząc go????
Używane sprzęgło? proszę was.....
ja do 156 znalazłem kompletne w bdb stanie za 310zł , znalazłem też na tablicach niedawno sprzęgło nowe (wszystko w zestawie oprócz łożyska) za 200zł było to chyba jakieś oryginalne bo było czerwone opakowanie z czarnym znaczkiem alfy i cos tam pod nim napisane było
Jak chcesz zdjąć łozysko to musisz delikatnie nozykiem je wypiąć. Już to robiłem w dwóch silnikach dzisiaj akurat.
Czy kupno używanego sprzęgła warte jest zdjęcia skrzyni za 2 miesiące i de ja wu? DamianS nie wiem ile kosztuje i chyba nie chcę wiedzieć:)
Trzeba sprawdzić po VINie ale z rabatem dla Alfaholików pewnie koło 600PLN. Nowy komplet Valeo. Jakby to było coś bardzo nietypowego - Q4 czy inny wynalazek...
EDIT
i co drwicie z goscia, jego auto i ma prawo załozyc co mu sie podoba, nie pasuje wam to nie piszcie w temacie i tyle.
aby zdemontowac łozysko z słoneczka trzeba wcisnac w wewnetrzne podtoczenie pierscien łozyska, wyskoczy, potem zamontowac je na tulei skrzyni, po zamontowaniu skrzyni energicznie pociągnij za dzwignie, zapnie sie ponownie.
pozdrawiam
Z nikogo nie drwię. Po prostu mam inne podejście do samochodów. Nigdy bym nie pomyślał o założeniu używanego sprzęgła do swojego auta.
W pełni się zgadzam, że każdy może robić z własnym autem co mu się tylko podoba.
Jeśli ktoś poczuł się urażony to przepraszam.
ja montowałem uzywany dwumas i juz 70tys na nim latam
to jest pewnien mankament forum człowiek pyta o łożysko a my mu o sensie zakładania używanego :d nie o to kolega pytał. Jak się już zdecydował na taki krok trudno większość z nas tak nie zrobi ale iwdocznie jego kieszeń aktualnie nie jest zbyt pełna .... sam muszę swoje zrobić a nie mam za co ... ;/ i może sie w końcu skończyć na używce ;)
Jasna sprawa ale jakby koledzy zauważyli to jest forum piszemy odpowiadamy doradzamy!! Nigdy podkeślam Nigdy nie jesteśmy pewni używanej części, gdyby padł post nowe czy używane wszyscy pisali by że tylko nowe... i to Valeo. Taka jest prawda.