Myślę ,że warto podawać jaki dystans wytrzymały części zamienne, oczywiście w km a nie latach czy miesiącach:).
Np moje górne wachacze AR 156 SW DELPHI lewy 25 , a prawy jeszcze z 2 3 tys pociągnie.
Printable View
Myślę ,że warto podawać jaki dystans wytrzymały części zamienne, oczywiście w km a nie latach czy miesiącach:).
Np moje górne wachacze AR 156 SW DELPHI lewy 25 , a prawy jeszcze z 2 3 tys pociągnie.
Łożysko koła FAG ~10kkm, szajs pieprzony.
AR156
górny P. Febi 5 tys km i poszedł sworzeń ( nie kupować febi , nawet chłopaki na forum audi narzekają na ten syf) ;
obecnie przód ricambi trw górne i dolne + tylne poprzeczne też trw ricambi , 60 tys km i na razie (odpukać ) spokój , drogi jak wszędzie , ale ja staram się omijać dziury
QAP przednie górne wahacze - nawet 10tyś nie wytrzymały i dostały luzów na tulejach
Przerobione na poliuretan i już 15 tyś bez luzów
wahacze
qpa ( qap) / fast - w 156 dały radę ok 10-12 tys km
tuleje teknorot - też badziew
żarówki osram night breaker plus ( plus miał oznaczać wydłuzoną żywotność bo bez plusa działały podobno ok 6 mscy )
wynik u mnie z tymi + --- pierwsza po ok 6 mscach , druga chyba coś koło 9mscy
Bocian, odtłuszczałeś je przed założeniem?
żarówki , tuleje czy qpy ?
Żarówki :)
czyściutkie na maxa ( aczkolwiek odtłuszczanie fabrycznie pakowanych żarówek uważam już za przesadę - jednak jeżeli byłoby to konieczne to szanujący się producent powinien o tym wspominać w instrukcji dołączanej do towaru )
tak czy inaczej - przeważnie mam szmatkę nasączoną alkoholem lub czymś podobnym aby bo zabrudzeniu klosza żarówki móc go wytrzeć przed załączeniem )
U mnie z ciekawszych rzeczy dolne chwFASTy wytrzymały jeden 90 tys. drugi 100 tys. Byłem w szoku jak za cenę jedego TRW miałem dwa FASTy i jeszcze tyle wytrzymały przy silniki 2.4 po Polsce:) Niestety górne Fasty około 15 tys. i wymiana.
Ja odtłuszczałem przed założeniem. Zobaczymy jak długo wytrzymają. To była akurat porada gościa co je sprzedaje.
turbo - powodzenia życzę
to pisałem ja -- zadowolony posiadacz żarówek z marketu za kilka zł ( jeszcze działają :lol: )
To jakie wahacze i tuleje pchać? moje qap juz klękają po 7 tysiach...
Co do żarówek to Osramy niestety, ale wszystkim padają bardzo szybko... Największe gó*no z tych niby PREMIUM. Ja mam u siebie Philipsy już ponad rok i nie ma problemu, w 146 założyłem też Philipsy i do dziś świecą już u kolejnego właściciela, a to był 2009 rok :) A mój brat kupił Osramy Night.. i jedna po 3 a druga po 7 miesiącach padły..
Co do zamienników zawieszenia u mnie nie ma co pisać, bo mam proste i wytrzymałe zawieszenie, nie to co wielowahaczowe :)
Świece Brisk za około 100zł za kpl już nakulały prawie 20k km i nie ma żadnych oznak zużycia
Ktoś się orientuje, jaki jest koszt takich tulejek poliuretanowych? I gdzie można je zdobyć? Czy montaż jest skomplikowany?
Pozdrawiam ;)
http://www.strongflex.vot.pl/index.p...emart&Itemid=1
Ja tam miałem pewność że sworzeń jest ok, zresztą do dzisiaj jest ok a to już 15tyś "nowego" życia tych QAP
QAP to jest generalnie najtańsza chińszczyzna, nie ma co spodziewać się super jakości ;)
Ale poco śmiecicie jałową dyskusją o wachaczach wpiszcie jak Bocian -to wytrzymało tyle to tyle i sprawa jasna.Można zerknąć przed zakupem to kupie a to jest badziew. Dziękuję za wysłuchanie :)
Wahacze górne Vema - zrobione jest na razie jakieś 10 tyś km - żadnych oznak zużycia
Łączniki stabilizatora przód TRW - zrobione 40 tys km - żadnych oznak zużycia
Tarcze przód Mikoda, klocki przód TRW, klocki tył RH - wszystko bardzo dobrze się sprawuje - zrobione ok. 15 tys km
Klocki przód Fomar, zrobione 60 000 km i jeszcze działają.
Ja tam pakuję SKF łożyska TRW zawieszenie Contitech rozrząd ogółem do każdego samochodu i bardzo długo jeżdżę po dziurawych drogach TRW wymiatało.