Witam wszystkich, jestem mocno zainteresowany zakupem alfy 147 z silnikiem 1,6 ts w lpg. Możecie mi coś powiedzieć na temat autka? Czemu mam się przyjrzeć oglądając potencjalne auto i na co zwrócić szczególną uwagę. Z góry dzięki za opinie.
Printable View
Witam wszystkich, jestem mocno zainteresowany zakupem alfy 147 z silnikiem 1,6 ts w lpg. Możecie mi coś powiedzieć na temat autka? Czemu mam się przyjrzeć oglądając potencjalne auto i na co zwrócić szczególną uwagę. Z góry dzięki za opinie.
Takich tematów były już dziesiątki, poszukaj w historii a zapewne dowiesz się wszystkiego co pragniesz albo i więcej.
Opcja SZUKAJ, nie boli..
Jak masz ochotę to po prostu kup.
Gdybym przed kupnem tutaj popytał i poczytał to pewnie bym nie kupił.
A tak kupiłem jeździ moja żona a cieszymy się oboje.
Gdzieś czytałem, że alfy się psują ;)
... na szczęście już po zakupie Alfa ...
Oj i to jak strasznie się psują ;), po przejechaniu swoją 30 tyś. normalnie musiałem wymieniać olej i filtry i koła na zimowe zmieniać, same koszty:), chyba się na szmelcwagena przerzucę :)
A tak serio u mnie za na pewno jest klapa, niby to nie ciężarówka ale czasem się przydaje, w sedanie już się tego nie da zrobić, ( mam na myśli oczywiście 156 ).
wróć szczególną uwagę na stan techniczny auta :) będzie Ci bardzo ciężko znaleźć dobrą 147 i jeszcze żeby od razu z lpg była. Ale szukaj. Nie patrzył bo najtańszych egzemplarzach i tyle.
Najważniejsze, by zawiecha była w dobrym stanie bo komplet przód+tył może nieźle dać po kieszeni ;)
Gaz to zuo :)
Zawzięte podejście, że coś się nie nadaje bo ch*j i już - to jest zło :) tyczy się to również mówienia, że gaz jest be
jak dbasz tak masz ! kupuj alfe i ciesz się jazda !
Jak potrzebujesz porad to nie kupuj,alfę albo się chce,albo nie i kupuje wieśwagena.
Na tą chwilę korzystam z lpg i jestem zadowolony więc myślałem dalej iść tym tropem. Wiem że gaz ma na pewno wpływ na silnik. A tak z czystym sumieniem ile wam palą benzyniaki i diesle?
Z czystym sumieniem jak jadę to ostatnio 7l/100km (przewaga lekka miasta) 1.9 JTD 140KM :) Ale jak jadę z brudnym sumieniem jadę to zapewne więcej bo wtedy człowiek zdenerwowany i lubi ostrzej pojeździć ;)
Od siebie mogę Ci powiedzieć, że też myślałem nad LPG w Alfie żeby było oszczędniej. A skończyłem z dieslem i nie żałuję ani trochę. Przeważyła o tym znacząca opinia o niezawodności silników JTD, a że nie chciałem innego auta jak tylko 147 to kupiłem diesla :)
Wszystko zależy od konkretnych warunków w jakich kto jeździ, od długości tras itd. Generalnie spalanie TSa nawet najsłabszego wyniesie ok. 1.5-krotność spalania diesla w tych samych warunkach.
twin spark 1.6 ma problemy ktore nie powinny wystepowac - duze zuzycie oleju i problemy z rozrzadem - kiedys tez rozwazalem ale sobie darowalem
Patrz na ogółny stan samochodu. Żeby nie był pokrzywiony i porozbijany. Dobrze jak zawieszenie jest ok bo jest trochę kosztowne.
Zobacz za przednim kolem na progach czy rdzewieje. Piach spod kół powoduje odpadanie lakieru a później korozję.
Co do LPG to się nie znam. Sprawdź homologację butli. Jak się kończy za tydzień to trzeba będzie zrobić a to podobno trochę kosztuje.
Silnik nie powinien mieć przedmuchów i żygać olejem po odkręceniu korka czy wyjęciu bagnetu.
Jak chodiz jak diesel tzn, że wariator do zmiany
Najlepiej idź oglądać samochód z kimś kto się zna lub jedź na przegląd do warsztatu.
Dużo też można dowiedzieć się od właściciela. jeśli gubi się w zeznaniach na jakiś temat tzn, że cos kręci - ja spotkałem takich kilku.
i np. jak pytałem się o jakieś stłuczki to od razu zabierał mnie na tył samochdu i pokazywał jak to z tyłu wszsytsko jest proste, że lakier oryginaalny. A o przodzie nie mówił nic. Jak się zapytałem o przód i zacząłem dokładnie oglądać i naciskać to wkońcu przyznał, że było dość poważne uderzenie w jakieś zwierze...
---------- Post added at 11:58 ---------- Previous post was at 11:56 ----------
poczytaj trochę forum i zobacz na co skarża się uzytkownicy 147 z czym mają problemy i zwróć na to uwagę przy zakupie.
Generalnie alfa 147 to bardzo fajny samochód i jak się o niego dba to bezawaryjnie posłuży wiele lat
z czystym sumieniem wczoraj miałem najechane 830km a zostało mi na wskaźniku 1 kreska i 2mm-na BP wlałem na max 54 litry, więc raczej dobry wynik. zrobiłem zdjęcie żeby pokazać kolesiowi,bo on uważa że jego zapalniczka więcej przejedzie niż mój traktor;)
skoro juz mowa to zwroc uwage przedewszystkim na
gumy na wahaczach zawieszenie jest dosc drogie nawet zamienniki typu vema , koszt wachaczy na przod góra to 250 zl komplet za vema, dół 400 zł komplet vema, jest to sportowe zawieszenie wielowahaczowe wiec tanie nie jest, drązki stabilizatorow i łączniki tez nie sa tanie, tyle drazki wzdłuzne sa drogie ale mozna je poprosty przetulejowac, poprzeczne to koszt jakies 200 zl za komplet vemy oczywiscie + wymiana ja u siebie musialem to po wymieniac , tuleje silentbox na zwrotnicy tez musisz dopatrzec lubia sie wybijac koszt 30 zl ale wymiana o wiele drozsza wiec sprawdz sobie zawieszenie,
ja mam 1,9jtd 115 km i jest dosc oszczedny
fabryczne naglosnienei pod cd daje rade naprawde a ja jestem dosc wybredny w tych sprawach ( dzielone systemy)
naglosnienie bose to dwudrozny zesta niby ma sub ale juz jest dwudrozny nie dzielony a w miejscach tweeterow sa atrapy lol !
dobrze sie przypatrz lakierkowi bo jak byl mocno zbity zawsze dojrzysz jakies nierownosci
sprawdz klape bagaznika szybki zajrzyj z tylu na bak czy nie jest pedzlem pociagniety ( czywiscie wiaze sie to z byla kolizja)
i tak mozna tu wymieniac i wymieniac dobry samochod malo kosztowac nie bedzie po taniosci kupisz zloma
alfa jak alfa psuje sie jak kazdy samochod dbaj a bedziesz jezdzil i jezdzil i jezdzil :)