Moja 147 w benzynie klekocze jak diesel co to moze byc?
Printable View
Moja 147 w benzynie klekocze jak diesel co to moze byc?
Zawory...
Wariator zmiennych faz rozrządu do wymiany (najprawdopodobniej). Było o tym pisane dziesiątki razy- używaj wyszukiwarki.
edit:
czasami wymiana oleju może pomóc (nie jeżeli była robiona niedawno)
Objaw charakterystyczny dla konczacego sie wariatora. Pytanie - pracuje tak caly czas ty tylko chwile po odpaleniu?
Na 100% wariator,ja maiałem tak w Stilo 1,8.
Nie na 100% bo byly opisywane juz tu na forum odglosy upodobniajace prace silnika do diesla a silnik byl bez wariatora.
Witam, ja mam podobny problem w swojej 147 1,6 t-spark 16v, mi pracuje tak że przy każdym odpaleniu słysze klekot jak w dieselu (przez jakieś 10 sekund). Co to może być ? Wariator ?
tak mam 120 z wariatorem, czyli kiedy musiałbym go wymienić ?
malutko z jakieś 5 tys., wiem że przy tym było by tez dobrze wymienić ten wariator, ale to tez ładny koszt jest takiego nowego, dlatego zastanawiam się czy taka bardzo trzeba go wymienić.
Ja bym wymienił.
ok, wymienie to bo później jak padnie to będą jeszcze większe koszta, dzięki za pomoc i pozdrawiam !
tak mam 120 z wariatorem, czyli kiedy musiałbym go wymienić ?Przy następnej wymianie rozrządu.
A na teraz spróbuj zmienić olej , jeśli jest czarny to nie ważne jaki ma przebieg po prostu wymień.
U mnie był czarny już po 100km od wymiany(taki kupiłem zaszlamiony) , dociągnąłem do 1000km wymieniłem(oczywiście z filtrem) .
Pomogło , silniczek się wyciszył , przy najmniej na razie.
---------- Post added at 15:29 ---------- Previous post was at 15:26 ----------
Ps.
Nie doczytałem do końca. Ot starość.
U mnie jest akurat odwrotnie. Przy odpaleniu chodzi nomrlanie jak benzyna a po paru minutach chodzi jak diesel! I potem juz tak caly czas! Moze szklanki dowymiany?
witam mam pytanie czy ten wariator byl montowany w alfie 147 2.0 ss
w każdym TS z wyjątkiem 1.6 105KM.
Wymienilem wariator, olej, oraz rozrząd i teraz alfina pracuje idealnie, aż miło się sucha silnika. Dodam do tego że załważyłem że lepiej się zbiera na niskich obrotach :)
witam jestem nowym użytkownikiema azarazem posiadaczem alfy 147 1.6 TS 120 chciałbym się dowiedzieć jaki może być koszt wariatora i rozrządu gdyż czytając podejrzewam że własnie sa te rzeczy do wymiany i jeszcze jedno pytanie: co ile wymienia się wariator ?
Dodaj skąd jesteś. Wariata możesz dać do regeneracji z tego co wiem Darek od nas z forum w południej Polsce zajmuje się tym.
Tu znajdziesz fachowca od wariatorów ---> Darek
Jestem z centralnej Polski dokładnie Koło w między czasie własnie czytałem o Darku że zna się naprawde na Aflie tylko że mam do niego 270 km
wariata zawsze możesz załatwić wysyłkowo
Darek miał teraz na sprzedaż regenerowanego wariata za 320zł, popatrz w giełdzie bo dodał ogłoszenie.
Mój klekota przez 10 sec przy odpaleniu chyba że tył auta jest wyżej niż przód i tak jest odkąd ją mam, przy rozrządzie to zrobię. Kiedyś miałem też tak że klekotał gdy się nagrzał, gdzieś po trasie już pod bramą, wymieniłem olej (przy okazji zmieniłem firmę oleju) i problem ustał.
Mam wrażenie że moja alfa zaczyna coraz bardziej klekotać. Mam wersje 105KM wiec nie ma wariata. Rozrząd do wymiany jest. czy to możne być przyczyna ? Czy rozciągnięty pasek możne wpływać na taka prace silnika ? Chodzi tak na ciepłym i zimnym. olej 10w40 Mobil super 2000. Poziom prawie maks. Mocy je nie brakuje ( oczywiście jak na 105 koni ). Klekocze tylko na jałowym jak dodam obrotów to silnik pracuje normalnie.
Prawdopodobnie popychacze. Przy wymianie zainteresuj się nimi by później 2 razy rozrządu nie rozbierać.
Dzięki bardzo. Jak będę robił to zobaczę co i jak z tymi popychaczami.