Jaka macie temperature silnika??
wydaje mi sie ze mam zbyt niska temperature w mojej alfie. pokazuje mi w granicy 70-75 max. sadze ze to moze mic wplyw na wieksze spalanie. nie jestem pewny czy to wina termostatu czy moze tylko czujnik jest walniety. mieliscie juz z tym czoczynienia ?? jezeli tak to prosze o pomoc ewentualnie jakies porady dzikei. koszt termostatu orginal na allegro 250zl zamiennik 150zl.
[156] Jaka macie temperature silnika??
to ja sie podepne do tematu i prosze o pomoc bo zaczynam sie martwic i to bardzo o autko.mam 156 1.8 ts 98 rok.problem jest taki zawsze mialem temp ok 90 stepni raczej nie wiecej jak bylo wiecej to spadalo.wczoraj jade sobie jak zawsze nie za szybko na trasie kolo 100 na godzine po miescie potem norma 50 patrze na wskaznik temp silnika a on mi wskakuje na 120 doslownie pod ta zarówke ale sie ona nie zapala .nigdy tak nie mialem a juz szybciej zdarzalo sie jezdzici co najgorsze ta temp nie spadala ale tez i nie rosla bo lampka sie nie zapalila..dzis sprawdzalem jak juz ochlonolem rano mowie moze nie mam plynu a tu jest wszystko jak bylo odpalam silnik nie minelo pare km a ja znow kurwancka mam te 120stopni. a i jak wlaczylem klimke to wogole zero chlodzenia cieple powietrze dawala do kabine wentylator sie zalacza na 2 bieg...pomocy dzis jest niedziela a ja potrzebuje auta czy moge jezdzic z taka temperatura i co to moze byc??