padł mi odtwarzacz CD w fabrycznym radiu i pytanie jest takie, czy jak kupię z innego Alfika 147 to nie będzie problemu z podmianą czy też trzeba coś dopisywać do komputera tak jak np. kluczyki?
Printable View
padł mi odtwarzacz CD w fabrycznym radiu i pytanie jest takie, czy jak kupię z innego Alfika 147 to nie będzie problemu z podmianą czy też trzeba coś dopisywać do komputera tak jak np. kluczyki?
Bez problemu, tylko nie zapominaj o kodzie.
sprawdziłem i jest problem, podłączyłem przewody wbiłem kod,(wyszukany w sieci) i mam napis WAIT, czekam sobie kilka minut dalej WAIT a po chwili ----, i nic z tego, jak podłączam własne to nie żąda kodu ale przez moment, dosłownie sekundę jest CAN CHEK i normalnie gra, co dalej czy to inne jest uszkodzone czy może błędny kod (do starego w sieci pokazało kod prawidlowy) czy może jednak coś trzeba dopisać?
Jeśli masz prawidłowy kod i radio sprawne to powinno grać bez problemów.
Nie właściwy kod do radia...
Pod linkiem znajdziesz generator kodów
http://www.radio-code.lt/radio-alfa-romeo
a mam pytanie odnosnie kodu mam radio z cd i nie posiadam do niego kodu czy mozna jakos dowiedziec sie jaki jest ten kod??
A co masz w poście wyżej?
sorki
Coś robisz źle. Ja wygenerowałem 6 kodów i wszystkie działały.
Numery i typ radia dobrze wpisane?
Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2
sprawdzałem kod do starego radia i podało prawidłowo, dlatego pytałem o CAN
No nie ma innej opcji, skoro system widzi po CAN ze jest "swoje" radio (stare), to podpinając nowy i wklepując kod - uczy się nowego. Sam zmieniałem z kaseciaka na CD. Zostaje opcja nr S/N. Oryginalnie przyklejona naklejka?? znaki dobrze przepisane??
gość podawał mi kody przez telefon, może się pomylił, w każdym razie sprawdzę w innym miejscu, dzięki za rady
Tylko trzeba uważać, bo przy wpisywaniu złego kodu zwiększa się czas po którym można znów wstukać.
Witam
Od stycznia tego roku jestem szczęśliwym posiadaczem belli:)
Poprzedni właściciel miał założone nie fabryczne radio postanowiłem go sprzedać i zakupić na jednej z aukcji allegro orginalne (http://allegro.pl/radio-cd-alfa-rome...166311253.html) tak też uczyniłem:)z radiem otrzymałem kod.
Po podłaczeniu radia do instalacji samochodu nie musiałem wpisywać tego kodu - czy to normalne???
Jeszcze jedno pytanie jak zrobić żeby radio wyłączało się po wyciagnięciu kluczyków z stacyjki (i odwrotnie) wiem powiecie w menu radia jet taka opcja ale w tym radiu nie ma takiej funkcji trochę dziwnie
Z góry dziekuje za info
Radio fabrycznie sie wyłącza razem z wyłączeniem zapłonu, co do kodu to dziwne to...może było kombinowane?? w warunkach domowych nie da się rozkodować radia na stałe, można tylko mieć kod do niego. Znaczy to tyle że co inne auto to wpisanie kodu.
właśnie radio się samo nie wyłącza po wyłaczeniu zapłonu (nawet gdy wyciągnie się kluczyki) a co do tego kodu to na 100% go nie wpisywałem nie wyskoczyły mi żadne błendy na komputerze:)także nie wiem co jest grane
A wyświetla Ci się na komputerze poniżej godziny RDS? Może to po prostu radio z usuniętą blokadą CAN i dlatego nie potrzebowałeś kodu. W takim wypadku chyba nie wyświetla się właśnie RDS i nie działa np sterowanie z kierownicy, ale głowy sobie uciąć nie dam :)
kod to tam mały pikuś:)najgorsze jest to że radio się samo nie wyłańcza po wyciągnięciu kluczyka szukałem w menu radia na podstawie instrukcji obsługi ale tam nie ma takiej funkcji także już sam nie wiem
Sprawdź wiązki przewodów do radia czy są kombinowane, traci pamięć po wyłączeniu? To nie jest ustawiane w radiu - to standard. Tak samo automatyczne wyłączenie po jakimś czasie grania w celu oszczędzania aku.