Witam, kolega podczas zabawy fiatecuscanem zmienił przebieg z 222176 na 800000.
Co robić, można to jakoś odwrócić?
Printable View
Witam, kolega podczas zabawy fiatecuscanem zmienił przebieg z 222176 na 800000.
Co robić, można to jakoś odwrócić?
- napisz jak to kolega zrobił, ciekawi mnie to bo walcze juz drugi miesiąc i nie mogę sobie przbiegu zmienić w góre.
a co to znaczy jesli wskazanie w FES w pozycji ODO są mniejsze od tych na zegarach (na zegarach są o 1000 km większe)
W FES-ie tylko w góre można modyfikować przebieg :D hahaha teraz podjedź do jakiegoś komisu daj na flaszkę to pewnie Ci panowie zdejmą przebieg w dół :P
Nie jestem jakimś wybitnym matematykiem, ale próbowałeś ustawić 999 999 przejechać samochodem 2 km i gdy będzie 1 km to na 220 000 ? Nigdy tak nie robiłem, ale taki pomysł wpadl mi właśnie do głowy.
Zamykam temat. Sprawa rozwiązana ;))))
Podjechał do handlarczyków i ogarnęli temat :P
To najprawdopodobniej wszystko jest ok. Ale będąc już przy temacie FESa i ustawiania przebiegu w nim. Da sie zrobić tak żeby hodometr wyświetlał dowolną wartość taką jaką chcemy? Chodzi mi tutaj głównie o to czy kupując samochód i sprawdzając jego hodometr można temu w 100% wieżyc?
sorry za odgrzanie kotleta.
to zalezy, w 147 TS jest to trochę kłopotliwe, ze względu na cenę.... dość łatwe do przeprowadzenia w modeku JTD.... nie wiem jak to jest w selespeedzie...
a nie wiesz jak z V6? Nie chodzi tutaj o cene, chodzi tylko czy da się zrobić żeby odometr pokazywał przebieg taki jaki sie chce. Znalazłem ciekawą oferte, zadbana V6 bez bajerów, skóry, itp ale z bardzo małym przebiegiem (odometr go potwierdza, są książki serwisowe) ale czy to daje 100% pewności?
Przebieg ODO to tylko jeden z elementów.
Niektóre centralki pokazują także datę ostatniego programowania - nie może być późniejsza niż data produkcji auta, ale może być wcześniejsza o kilka miesięcy, nawet do 12
Trzecim elementem jest liczba programowań centralki. Oczywiście liczba nie może być większa od 1, chyba że właściciel ma jakieś sensowne wytłumaczenie - chip, lub update softu w ASO.
Dla mnie te trzy elementy razem dają dopiero 100%
uważam ze każdemu kto chociaż spróbuję , grzebać w przebiegu powinno dołożyć z 100000 ,
NIE dla WSZYSTKICH KOMBINATORÓW
Teraz Polska... Nie obejdzie się bez kombinowania.
a niech im wszystkim liczniki spłoną , tak żeby im szkód narobić ,
tak samo jak kombinatorzy chcą zarobić na oszustwie bo maja diesla 100000 z 2005 r .
powinni walczyć z tym , na początek dobre by było wpisywanie przebiegu podczas przeglądu .
ehhh co za ludzie .