Kupiłem sobie fajne wycieraczki w biedronce teee płaskie :) Super pracują jest 9.99 za sztuke :)
Lewa długość 55CM prawa 50:)
Pozdrawiam
Printable View
Kupiłem sobie fajne wycieraczki w biedronce teee płaskie :) Super pracują jest 9.99 za sztuke :)
Lewa długość 55CM prawa 50:)
Pozdrawiam
Potwierdzam - mam je coś koło 3-4 miesięcy - mówię sobie za te pieniądze to nawet niech 3 miesiące pożyją a będzie dobrze. nie mażą i są ok
OOOOOOOO dzięki za info. Skoruo dobre to można kupić na testy... Mam nadzieje, że nie piszczą..
Ale te płaskie przy większych prędkościach słabo się sprawdzaja - dolna część nie zgarnia wody, bo nie mają spojlera który by je dociskał
Potwierdzam 2gi miesiac bez problemow
Właśnie kolego te płaskie mają areodynamiczny kształt w porównaniu do zwykłych
Fajne cichutkie naprawde :) tylko Ty MASA625 w Swojej 166 pewnie będziesz miał inną długość.
Ja do Siebie kupiłem dwie takie same 55 cm i jedna była zadługa i musiałem zakupić jeszcze jedną 50cm.
Ogólnie wam powiem że jeśli chodzi o alfe 156 wycieraczki mają bardzo gwałtowny ruch ramionami i ogólnie daje to nieprzyjemny odgłos podczas jazdy.
I jeszcze spytam o jedno:) Pierwszy stopień wycieraczek jest w bardzo długich odstępach czasu a już drugi jest w bardzo krótkich...nie da się stworzyć jakiegoś stopnia między tymi dwoma.Kurcze jeżdże czasem chryslerem i jest taka duża regulacja częstotliwości ruchu wycieraczek że naprawde jest to przyjemne podczas deszczyku takiego delikatnego
Ja też kupiłem te wycieraczki z biedronki, dzięki uprzejmości kolegi "solek". dał mi cynk że są i wczoraj po południu zakupilem i zamontowałem. za ta cene na pewno się opłaca. I wygladają o niebo lepiej niż standardowe :D dzięki solek! i polecam jak najbardziej! :)
No właśnie:) na prawej manetce masz "ruchomą" końcówkę do regulacji częstotliwości pierwszego biegu:) Co do wymiarów to sobie jakoś dam radę:)
PS korzystając z okazji przestrzegam wszystkich przed wycieraczkami płąskimi firmy ALL RIDE- można to kupić na stacjach BP i pewnie innych również w rozsądnej cenie. Kiedyś kupiłem dwie na szybko na stacji i po przejechaniu 3 kilometrów musiałem zakłądać te stare, bo to badziewie na środku szyby, na wysokości oczu nie przylegało dobrze i nic nie było widać:(
Jak to mówią chytry dwa razy traci...
Wycieraczki kupione, założone. Płaskie wyglądają lepiej, zobaczymy podczas deszczu jak z odgarnianiem, puki co na brudnej szybie płyn do spryskiwaczy i jest ok. ;)
Ostatnim razem kupiłem ori wycieraczki za prawie 100 zł i miałem je ponad 3 lata, gdyby nie to że włączyłem wycieraczki na mrozie z przymarzniętymi gumami do szyb to pewnie bym jeszcze z nimi jeździł.
Także nie wiem czy nie lepiej opłaca się zainwestować raz na długi czas ?
A ja polecam takie wycieraczki z zapasowymi gumkami firmy Alca Heyner http://sklep.trio.com.pl/index.php?p...ner-allseasons Zaplacilem za nie prawie 3 lata temu 60 zl ale inwestycja sie oplacila.Zarowno w Afie,Escorcie jak i Cuprze jezdza juz 3 lata i sa ok.Gumki byly juz wymieniane ale za te pieniadze nie wiem czy kupi sie cos lepszego.
U mnie w "Biedzie" zostały najdłuższe 52,5cm i oglądałem je ale nie wziąłem :)
Ale chyba podjadę i je łyknę (2,5cm na całym piórze to nie jest aż tak dużo) a jak będzie coś nie halo to sprezentuję teściowi ;)
a tylko jedną biedrone masz w mieście ?
nie ma sprawy Schnnazzi, a u mnie te wycieraczki w AR jeżdżą od jesieni tzn. tak koło sierpnia ich kupiłem, i są do tej pory jeszcze się trzymają, a zimą była wyprzedaż w Biedronce i były po 5.99 zł więc kupiłem komplet, teraz nie kupuję bo mam zapas, a że co jakiś czas są w sprzedaży więc bólu nie ma. A co chodzi o kupowanie markowych wycieraczek to uważam że nie jest to rzecz na której nie można oszczędzać, bo są ważniejsze (tarcze ham., klocki, opony, itp.) i one między innymi mają duży wpływ na bezpieczeństwo, a wycieraczki po prostu mają spełniać swoją rolę.
co do tego bezpieczeństwa to wycieraczki jednak w czasie złych warunkow mają jednak dośc duże znaczenie ale skoro tańsze np z Biedronki też dają rade jak sie okazuje po opisach to jak było kiedyś w reklamie" bez sensu przepłacac", no i jak wczesnie j ktoś napisał jak sie zapomni np w zimie odlodzic i sie uruchomi przymarznięte wycieraczki to tych za 5-10 pln troche mniej szkoda
No własnie sam je ostatnio oglądałem i mam zamiar kupic.. za te pieniadze .. HEHE :)
Super, dzieki za info koledzy. Ja mam od ponad 2 lat plaskie za 50zł komplet i sprawują się super. Sa firmy jakiejś.. DIPP. Ale nowy zestaw nie zaszkodzi kupić...
Zakupiłem jedną 52,5cm, drugą 50cm i jest OK :) 2,5cm na całym piórze to nie dużo. Mi to przynajmniej nie przeszkadza ;)
Dziwne , bo u mnie ta wycieraczka od strony kierowcy cała nie przylega ...
Ja tam kupiłem oryginalne i nie narzekam, przynajmniej wiem że są do Alfy i pasują idealnie i nie trzeba kombinować. Zgarniają idealnie każdą kropelkę wody, żadnych smug, czyściutko, po prostu klasa.
No taki głupi nie jestem ale według dobierania wycieraczek na stronie
http://www.motgum.com/index.php?pid=4 widzę że mają być szkieletowe ...
A u mnie w biedronce niestety nie ma :(
a ile biedronek potrzeba do wykonania takiej wycieraczki ?? :cool:
dla zainteresowanych od jutra tzn. 25.10.2012 r. będą w ofercie owe wycieraczki w regularnej cenie 9,99 zł za szt. Pozdrawiam
Niestety nie wszystkie bezszkieletowe są współzamienne ze szkieletowymi póżniej tak piszecie są problemy z doleganiem do szyby,ale nieraz również winy jest temu wypracowany sworzeń mechanizmu wycieraczek.
zakupiłem dziś wycieraczki w biedronie i na pierwszy test wypadły super..elegancko przylegają i cichutko suną po szybce ;p
oby tak jak najdłużej ;)
Przylegają idealnie?
Pytam, bo kiedyś kupiłem i nie dolegają tak jak trzeba przy większych prędkościach, i po jakimś czasie zaczęły hałasować.
Ale może teraz jest nowy, ulepszony rzut ;)
Też byłem na początku zadowolony ;)
Jeśli trafię do Biedronki i jeszcze będą to może sobie zakupię dla porównania.
Ja też je zakupiłem i faktycznie nieźle przylegają. Ale jeszcze szybko >110 to nie jechałem żeby coś wiecej powiedzieć
jedyne co z nimi nie tak to to, że spryskiwcze nie mogą podać płynu na szybę - są za wysokie
U mnie spryski dają radę :)