jezeli ktos ma to prosze zapodac mysle ze nie tylo ja będe wdzieczny aloe rowniez ini uzytkownicy
ps:::: szukałe juz w paru miejscach ale nigdze nie znalazłem << nie chodzi o instrukcje obsługi >>
..z gory dzięki
pozdrawiam rafał
:?
Printable View
jezeli ktos ma to prosze zapodac mysle ze nie tylo ja będe wdzieczny aloe rowniez ini uzytkownicy
ps:::: szukałe juz w paru miejscach ale nigdze nie znalazłem << nie chodzi o instrukcje obsługi >>
..z gory dzięki
pozdrawiam rafał
:?
a to ksiazka jakiegos wydawnicta? czy chodzi Ci po prostu o instrukcje serwisowa?
Ja tez bym chetnie zobacyzl :) Ale to chyba ogolnie dla 145 bedize t.s i bx
a jest taka książka w ogóle. ja nigdy o takiej nie słyszałem, przynajmniej w języku polskim
do innych marek samochodow są takie ksiązki <opisy napraw i rozne wartosci >
wiecie co cos mi sie wydaje ,ze nie wydano takiej ksiazki do zadnej alfy/ja nie znalazlem/ mysle ,ze to dlatego,ze nasze alfy sie poprostu nie psuja :mrgreen:
Alfa jest zbyt niszowym samochodem, żeby opłacało się wydać taką pozycję. Na szczęście mamy zamiast książek sympatycznych i pomocnych Alfistów 8)Cytat:
Napisał piotriix
Wcale że nie jest niszowym samochodem, posiadam takową książke w wersji elektronicznej, wszystko jest opisane, jak zdjąć boczki z drzwi, gdzie idą kable, i wszystkie pierdoły, i jestem w trakcie zdobywania książki takiej jak mają w serwisach, czyli dokładnie opisane gdzie jaka śróbka i jak ją odkręcić i przykręcić , oraz wymiany pasków, ogólnie wszystko jak dla laika.... :idea:
I jest to książka z cyklu "Sam naprawiam Alfe 145" :?:Cytat:
Napisał Scoozi
Czy może masz po prostu Manuala do 145 :?:
witam
jezeli kolego scoozi posiadasz takowa ksiązke w wersji elektronicznej to zapodaj linka dla znajomych ;) badz wzuc ją na jakis upload czy cos takiego badz na e-mail wyslij mysle ze wszyscy mi podobni będą ci wdzięczni ;););) :lol:
a prubowaliście np w gogle szukać alfa romeo 145 filetype:pdf lub doc
to nie jest głupie. a tak pozatym to na emule poszukajcie alfa romeo 145 i znajdziecie! Ja właśnie walczę z manualem do 145. Jedyne co posiadam do większości alf to Catalogo de Piezas de Alfa Romeo 33 75 145 146 155 156 164 SZ RZ spider gtv, Lancia Inoccenti.nrg sam jeszcze tego nie przeglądałem, ale może ktoś chce sprawdzić?
Mam dociągneł mi [EBOOK] Alfa Romeo 145 e 146 manuale uso e manutenzione workshop manual.iso jeżeli moge komuś służyć to nie ma sprawy.
http://www.emoto.com.pl/id20132_sam_...to_nowosc.html
ale z tego co widze po obrazkach to to taki manual... :)
dzieki za zainteresowanie tutti
a ciekawe czy bedzie tam moj model silnika bo nawet z głopimi kablami mialem problem kupic a swiec juz ponoc nie produkuja ale cosik sie udalo dostac
pozdro reafal
siwy 144 fajnie a moze cosik po polsku by sie jeszcze znalazło ;)
siwy co sie stało ze niemozna wejsc na str
ftp://ftp.cuoresportivo.pl/manual/
Witam włąśnie udało mi się zakupić Alfę 145 1.3 boxer, ponieważ autko jeździło wcześniej w swojej ojczyźnie dołączona do niego jest tylko włoska instrukcja obsługi. Przeszukałem forum i znalazłem instrukcje do Alfy 145 po polsku, niestety niema w niej mowy o 145 1.3 boxer. Czy ktoś posiada taką instrukcję w wersji elektronicznej po polsku bądź angielsku. Z góry dzięki.
a po co Ci konkretnie instrukcja? ogolna obsluga jest taka jak w nowszych boxerach, chyba ze o czyms nie wiem...Cytat:
Napisał Hertzh1
[/quote]a po co Ci konkretnie instrukcja? ogolna obsluga jest taka jak w nowszych boxerach, chyba ze o czyms nie wiem...[/quote]
generalnie (poprawcie mnie jeśli się mylę) w zamieszczonej pod adresem instrukcji http://www.zola.neostrada.pl/ nie ma opisów do silników boxer. Poza tym chciałem poczytać o sprzęcie, żeby mnie jakiś byle serwisant nie mógł oszukać.
hm, ale co Ci to da? nie wiesz gdzie jest wlew oleju? takie rzeczy jakie robi serwisant to predzej znajdziesz w manualach... siwy gdzies dawal na forum - pewnie w dziale alfa 33, albo ciekawe linki :)Cytat:
Napisał Hertzh1