Cześć mam pytanie, czy jest szansa na zakup uszczelek do drzwi? Na allegro nie występują, może ktoś ma jakiś patent, pasują od czegoś innego?
chodzi mi o tą pierwszą patrząc z zewnątrz..montowana jest na swego rodzaju metalowe haczyki.
Printable View
Cześć mam pytanie, czy jest szansa na zakup uszczelek do drzwi? Na allegro nie występują, może ktoś ma jakiś patent, pasują od czegoś innego?
chodzi mi o tą pierwszą patrząc z zewnątrz..montowana jest na swego rodzaju metalowe haczyki.
też by mi sie te uszczelki przydały ;)
a mają wpływ na hałas w środku?...bella stoi u mechaniora i jeszcze nie jeździ, a nie wiem czy szukać tych uszczelek czy dać sobie spokój
Niestety ceny w ASO kosmiczne a nigdzie indziej nie wstępują... ew. używka, tylko w jakim stanie :cool: Ja akurat mam problem z uszczelką przy szybie od str. kierowcy, ta szumi... ale ta podłużna montowana na "haczyki" na szum nie powinna mieć takiego wpływu...
to chyba dam sobie spokój...tylko co z haczykami, bo można sobie garderobę podrzeć, a jak je obetnę to nie ma powrotu. I co rozumiesz pod "kosmicznymi" cenami w aso?
Bodajże 800 PLN za tą co ja potrzebuje... no i muszą sprowadzić z Italy :P Chociaż zawsze można podjechać i może gdzieś będą mieli na stanie w korzystniejszej cenie...
jemu chodzi pewnie o tą uszczelkę dookoła otworu drzwi, której w Spiderze nie ma :P
Dokładnie :P
http://eper.fiatforum.com/cgi-bin/na...key=7012900008 pozycja 1 ?
wyreguluj szybę względem ramy i powinno zniwelować szumy
u mnie to raczej pozycja 5. długość jakieś 50cm
Pozycja 5. to mocowanie, 10. uszczelka. Kosztuje to chyba w okolicach 50 zł.
Uszczelka pionowa w ASO 52zł prowadnica plastikowa 24zł :) już to wymieniałem.
ciężko powiedzieć co to powinno być bo tego nie mam, ale rzeczywiście możliwe iż to prowadnica plastikowa, nie mam tego ani z lewej ani prawej strony.dzięki za pomoc :)
dodano: doszukałem się na zdjęciach...jest to pozycja 10-11.będę musiał przyatakować do ASO
szyby nie możesz mieć maksymalnie do góry, bo po jej zamknięciu jak się oprze o górną uszczelkę, to Ci odejdzie od słupków i będzie szumiała
musisz ją tak ustawić, by dolegała do uszczelki na słupkach, a u góry miała swobodę przy otwieraniu i zamykaniu drzwi
Tak mam, do max. pozycji przy słupku i góra przechodzi... Ale jak już pisałem szum jest przez zły stan uszczelki a nie przez złe ustawienie szyby niestety...
ale jak szyba będzie dobrze przylegała, to zniwelujesz szum
mnie też szumi w okolicy lusterek i tam jest kant uszczelki podwinięty, szczególnie z prawej strony jest to słyszalne
potraktowałem wszystkie uszczelki silicon-spray'em przed zimą i suche oraz zmiękczone nie przymarzały i mniejsze hałasy są tam generowane
Witam!
Odkopałem stary temat z uwagi na to, że mam taki sam problem. Mianowicie uszczelka nr 1 i 2 w mojej Gtv 95' kwalifikuje się do wymiany. Wyregulowanie drzwi nie niweluje szumów podczas szybkiej jazdy. Czy poza uszczelkami z ASO w cenie nr 1: 800,00 PLN i nr 2: ok 150,00 PLN (obrazek z załączonego wcześniej linka) istnieje jakaś alternatywa? Używki raczej nie występują na serwisach aukcyjnych lub są w kiepskim stanie. Interesuje mnie głównie uszczelka nr 1. Być może ktoś ma taką uszczelkę na sprzedaż, zna osobę, która chce sprzedać taką uszczelkę bądź osobę, która takowe dorabia? :)
będzie ciężko, bo nawet jak znajdziesz używkę to nie wiadomo czy będzie w dobrym stanie, a tego nie sprawdzisz póki nie założysz, choc na alledrogo jest kilka anglików w rozbiórce i pewnie da się kupic z nowszego modelu, tylko trzeba do klienta pisac
a o dorabianiu takich rzeczy nie słyszałem
tez szukam tych uszczelek jak bede jechal po swoje to zobacze co koleszka ma i w jakim stanie, odezwe sie tutaj jakbym cos wyszperal
OK byłbym wdzięczny za ewentualne info a sam poszukam i popytam na allegro :)
Z uwagi na brak innych możliwości wymieniłem komplet uszczelek od strony kierowcy na nowe z ASO. Świszczenie powietrza zmniejszyło się ale nadal jest dokuczliwe i ze względu na to, że kosztowały mnie dosyć sporo chciałbym uzyskać lepszy efekt. Drzwi w ASO w mojej ocenie nie zostały wyregulowane, strzelający zawias w drzwiach nie został wymieniony a szyba po opuszczeniu lata w drzwiach jakby urwał się jakiś zaczep. Według mnie w aktualnej sytuacji ciężko będzie wyregulować drzwi i szybę tak aby całkowicie zniwelować świszczenie powietrza. Konieczne prawdopodobnie będą drobne naprawy. I tutaj moje pytanie czy ktoś z kolegów z forum z Warszawy lub okolic potrafi zrobić to fachowo żebym zapomniał o tym nurtującym problemie? Oczywiście za pomoc i naprawę zapłacę nie chce żeby ktoś robił to charytatywnie po prostu nie chce stawiać znowu samochodu i odbierać w takim samym stanie z warsztatu :( (niestety nie mam warunków i nie potrafię wyregulować tego sam)
no cóz róznie bywa z tymi ASO, a co do ogranicznika drzwi to podpowiem że niestety nowe są nie do dostania od jakiegos roku... pozostaje szukac dobrej używki co nie będzie proste, bo dopóki nie założysz nie będziesz wiedział czy strzela...
To nie będę miał wyjścia i poszukam używanego. Rozumiem, że dostępność sprawdzałeś w kilku źródłach? Nie wiesz czy to chwilowy brak tych ograniczników czy nie będą już dostępne? Jak będę miał chwile to przejadę po ASO w Warszawie i popytam.
no niestety nie sa i nie będą już dostępne, może trafisz gdzieś jeszcze że ktos ma na stanie, ale to nie będzie proste, choć ja trafiłem 1 szt. zupełnie przypadkiem w jakims sklepie internetowym, jakies 2 miechy temu. niestety wiecej nie mieli
w razie czego spisz sobie numer częsci 60578402
Dzięki za numer i info. Dzisiaj zaczynam poszukiwania :)