Witam, jak w temacie, chce wymienić siłowniki maski, i moje pytanie czy od innych modeli również będą pasowały ? btw, ciężko znaleść dedykowane do GTV.Może ktoś z forumowiczów ma do sprzedania? z chęcią odkupie takie dwie sprawne sztuki.
Printable View
Witam, jak w temacie, chce wymienić siłowniki maski, i moje pytanie czy od innych modeli również będą pasowały ? btw, ciężko znaleść dedykowane do GTV.Może ktoś z forumowiczów ma do sprzedania? z chęcią odkupie takie dwie sprawne sztuki.
Ja kupiłem od peugeota chyba 406 , tylko trzeba było wymienić główki i pasuje ideał
zamienników nie ma, szukałem wszędzie i nawet Ci, który mówili, że mają wszystkie, robili wielkie oczy, kiedy nie mieli do Gtv ;)
zbieraj i kup nowe oryginały, niecałe 170zł sztuka :D
ja kupiłem u taniego po 100 za sztukę :)
A do bagażnika gdzie dostać? :P
do bagażnika pasują z Polo, tylko nie wiem z jakiego rocznika - dopasowałem na długość na szrocie i są tylko ciut dłuższe od oryginalnych, ale po zamknięciu klapy pasują
Polo ktorej generacji? Pamietasz?
jak napisałem, nie pamiętam, wyjąłem swój siłownik i zacząłem przymierzać do znajdujących się w koszu w dużej ilości różnych, różnistych siłowników i pasowały te z napisem Polo ;)
wg mnie to były z Mk III, tylna klapa
Załącznik 53188
do bagażnika wkładałem od audi jeden i klapa otwiera się po naciśnięciu guzika w schowku :)
tez Polo też podnoszą klapę
zdejmijcie sobie siłowniki, a zobaczycie jaka ona ciężka :P
Audi A6 (C4) 94-98r sedan
tu był podobny temat http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...o_spidera.html "Audi A6 (C4) 94-98r"
A próbował ktoś dopasować siłowniki do maski?
---------- Post added at 12:09 ---------- Previous post was at 12:08 ----------
a dzieki galczas:)
Czy ktoś wie, gdzie kupić lub jakie oznaczenie mają trzpienie mocujące siłowniki klapy bagażnika?
Bo u mnie to chyba jakiś homemade, nie było w ogóle siłowników, są jedynie zaślepki w miejscach ich mocowania. :confused:
Z tego co pamiętam to pasują od Pandy.
W mojej GTV osłabły sprężyny do maski. Z nowymi nie było problemu. Wyjąłem uszkodzone i w sklepie (Fota) dopasowali mi od ręki. Jedyna różnica, że wziąłem takie jakie były (w sklepie były 400N - cena ok. 40zł w zeszłym roku) więc trochę za mocne (seria ma 200N), ale gdyby mi zależało to bez problemu sprowadziliby słabsze. Ze sprężyną do bagażnika nie powinno być też problemu.
Siłowniki.
Po co kombinować od pandy jak można dostać do gtv.
Producent -> http://www.fakrosno.pl/pl-PL/afterma...aftermarketowy
Znajdujesz numery seryjne (u nich chyba nie kupisz w detalu) wpisujesz w google znalezione wcześniej numery i za 3 dni masz nowe w pełni sprawne siłowniki. Ja za komplet zapłaciłem 180 zł z przesyłką priorytetową DPD