Witam, poszły mi 3 żarówki: prawy stop, 3 stop i mijania w dosłownie 3 dni chyba. Pytanie moje brzmi, jakie tam podchodzą żaróweczki i ewentualnie jakie polecacie ? Drugie pytanie czy szukać gdzieś jakiejś usterki/powodu tego spalenia. Dzięki !
Printable View
Witam, poszły mi 3 żarówki: prawy stop, 3 stop i mijania w dosłownie 3 dni chyba. Pytanie moje brzmi, jakie tam podchodzą żaróweczki i ewentualnie jakie polecacie ? Drugie pytanie czy szukać gdzieś jakiejś usterki/powodu tego spalenia. Dzięki !
instrukcja obsługi - tam jest rozpiska żarówek
a linki do instrukcji - dostępne na forum ( na samej górze , drugi temat )
Ja bym nie szukał usterki, chyba że za tydzień znów spalą Ci się "te same" żarówki. Poza tym wymieniałeś już te które Ci padły?
Nie wymieniałem, dlatego pytałem jakie żarówki tam wchodzą. Inaczej bym wiedział.
Tak jak kolega bocian napisał, weź poszukaj instrukcji i sobie wydrukuj tę stronę będziesz miał na przyszłość (ja swoją trzymam w aucie).
Bardziej mi chodziło o to czy np. miesiąc temu ich nie wymieniałeś i znów Ci się przepaliły. Ja jak mi się przepalą, to patrze szukam info, kupuję, wymieniam i zapominam co to za rodzaj żarówki... więc co z tego, że już większość wymieniłem, jak nie jestem Ci teraz w stanie powtórzyć jakie to były...
Poza tym możesz wyjąć te przepalone, pojechać do sklepu i pokazać, że takie potrzebujesz, w dodatku nawet będziesz miał napisane na żarówce co to za rodzaj.
Ja jak kupiłem swoją 147, to w tydzień mi się przepaliło z 5 żarówek... wymieniłem i potem nie miałem już takiego przypadku. Dlatego nie doszukiwałbym się usterki.
Słyszałem, że w alfach jest właśnie coś takiego jak "masowe palenie żarówek" ;) Gdy ja kupowałem swoją 147, to również zauważyłem, że postojowe jedno nie świeci. Pojechałem do sklepu, kupiłem taką żarówkę malutką (pomijam fakt, że kosztuje ona około 10zł!) zamontowałem i od listopada ani jedna mi jeszcze nie poszła.
Tak jak koledzy wyżej pisali. Nie szukaj usterek póki ich nie ma :)
Przyłączam się do kolegi k4t27y. Wykręć żarówki idź z nimi do sklepu i bedziesz wszystko wiedział najlepszy sposób.
Kurcze, moje były jakieś wadliwe bo bez gwintu i musiałem je tylko wsadzić a nie mogłem ich wkręcić ;)
A jak nie chce się zaglądać do instrukcji to można zapytać wujka Google i wypluje taką odpowiedź:
http://www.samnaprawiam.com/download...alfa_romeo.pdf
Chociaż jednak polecam przeglądnięcie instrukcji bo jest tam nawet jak te żarówki wymienić.
Załącznik 53908
Proszę, z książki cyknięte.
Have Fun!
Do bani ten pdf z ''sam naprawiam'',naciołem się z pozycyjnymi w zadnym wypadku nie ma h6w;/ i jak bociek pisał 2 razy h7 jest.
Witam,
pytanie troche z innej beczki, czy ktos próbował włożyć jakąś żarówkeczke inną / mocniejszą na pozycję światła wstecznego? Przy zgaszonych lampach na ulicy i próbie cofania mówiąc dosłownie, męczę się, bo praktycznie nic nie widać. Też tak macie ? Klosz nie jest brudny ani od zewnatrz ani od wewnątrz, pomysly ?:)
listwa led pod lub nad tablica rejestracji z synchronizowana zamiast z stopem to z wstecznym??
wracając do tematu w pozycyjnych jest w5w???
H6W - tako rzecze instrukcja
Załącznik 63882
I będzie Ci świecić w pasie 60cm zaraz za zderzakiem. Bez sensu. i Dużo motaniny z prowadzeniem przewodów.
- - - Updated - - -
Ja tam sobie zawsze jak cofam włączam przeciwmgłowe:D i jest luz:D
- - - Updated - - -
Co do żarówek zastanawia mnie tylko jedno dlaczego nie mogą wykręcić skoro są spalone to jeden byk czy pojedzie ze spaloną czy bez zajść do sklepu i powiedzieć "chcę taką x2" i pozamiatane:D
- - - Updated - - -
A ja mam H1 i H7 i co wy na to:D
W polifcie h6w mi nie pasuje, na szczęscie w przed liftowych chyba pasuje więc zbyt się znajdzie.
rysunek pokazałem z instrukcji ze strony fiata z zaznaczeniem model 147 , rok produkcji 2008
więc nie wiem czemu ci nie pasuje ( czyżby błąd instrukcji ? )
- - - Updated - - -
instrukcja dla 2003 podaje 2x H7 -- więc też nie wiem o co chodzi
Załącznik 63913
Panowie doradźcie coś, szukam dobrych H7, w rozsądnej cenie. Bo moje świecą nie za bardzo.
polift pozycyjne ma w5w, przed lift h6w
moge oddać dwie h6w blue vision za cene w ktorej kupilem;p
Dodam ciekawą informację odnośnie żarówek, polecam OSRAM NIGHT BREAKER PLUS
Od ostatniej wymiany tj. 2 lata temu żadna się nie spaliła, mało tego generalnie Osram ma technologie, że żarówki świecą dużo lepiej niż standardowe ale wszystko w normach i przeznaczone do zwykłych lamp.
Podczas jazdy napradę dają radę, a opisy producenta są prawdziwe intensywnie świecą, dłuższa wiązka, doświetla pobocza a nie razi innych kierowców.
http://www.osram.pl/osram_pl/Dla_kon...LUS/index.html
odpakowane juz poszły ,zostały nie odpakowane;]
A jakie są żarówki do pokręteł nawiewu w przed lifcie? Szczerze powiem, że szukam takich z tą obwódką, nie tylko samo szkło. Te plastiki mam już trochę znorane, no i przy jednym zginęła mi ta blaszka, więc musiałem się poratować większą ilością cyny. Chciałbym to jednak zrobić poprawniej. http://allegro.pl/diody-t3-r3-led-do...689451266.html to będzie takie coś? jaki rozmiar tej podstawki? ile kosztują oryginalne żarówki i gdzie je dostać?
Ja w zyciu nie uzywalem zadnej cyny, nic... Poszedlem do elektrycznego, kupilem trzy diodki za 1,50zl... Wyrwalem kombinerkami stare diodki z tych kolnierzy, po bokach zrobilem dziury - o ile sie nie myle to "wywiercilem" je koncem nozyczek do paznokci... 15min zabawy, aby wcisnac kabelki od diody w te dziur, zakrzywilem, mocno zcisnalem, mocno zakrecilem i zcisnalem tasma izolacyjna...
Koszt 1,50zl
Czas: 15min
Dziala chyba od roku
Jak nie miałem jednej blaszki to musiałem użyç cyny, poza tym pytam gdzie można kupić całe i czy to takie T3 R3.
Gdyby ktoś wcześniej przy tym nie majstrował to bym też to tak zrobił i nie pytał. A ja w życiu sobie nie wyobrażam aby lepić to na taśmę.
Wysłane z mojego lenovo A820 przy użyciu Tapatalka