-
Gaśnie po odpaleniu.
Hey,
Dzisiaj pierwszy raz zepsuła mi się moja Vka.
Wychodząc z zakrętu na 1 dodałem do końca gazu (z odcinka) i wrzuciłem 2, po czym zauważyłem, że samochód zgasł.
Zatrzymałem się, przekręcam kluczyk, wszystko normalnie. Odpalam tez normalnie, ale od razu po odpaleniu samochód gaśnie.
Nast próbą dodaje gazu, żeby podbić obroty ale brak reakcji na gaz i znowu zgasł.
Podjechaliśmy na stacje do tankować, ale brak efektu. Po pewnym czasie Hansowi udało się dodać gazu ale to było lekki podbicie na pare tys obrotów i znowu zgon.
Ktoś ma pomysły co może być grane?
-
ja mam pomysłó taki że ciągnołem tą Alfe haha sorrry za OT :P
-
Może za dużo świec już Ci padło? Ale w dobie komputerów i kabelków za 30zł pewnie to wykluczyłeś, więc po prostu popraw kable i poszukaj czy któraś z "rur" nie strzeliła :)
-
A nie zaświecił się CHECK?? Moze immo szaleje??
-
Marchewa się nie pali,
Co do świeć to nie powinien wtedy mieć problemu z odpaleniem? bo odpala normalnie od strzału ;)
-
ale tylko w moich rękach znów sorry za OT :D
-
Jak już stała pod warsztatem to odpaliłem ją żeby pokazać ojcu co jest grane.
Przekręcam, odpalam i działa chodzi normalnie i powiedziałem "Ty Ku(-)wo" i w tym momencie zgasła o.O
---------- Post added 25-04-2012 at 08:08 ---------- Previous post was 24-04-2012 at 23:15 ----------
Dzisiaj rano samochod odpalil, trochę nerwowo pochodzil na ssaniu, ale nie gasnie.
Pali sie kontrolka i nie ma zadnej reakcji na gaz.
http://www.youtube.com/watch?v=pQlA1cqhnFc
---------- Post added at 08:20 ---------- Previous post was at 08:08 ----------
Gdy sie zagrzal to zgasl, uruchomilem ponownie i dziala gaz.
Ale pozniej znowu zgasl.
-
Jest szansa, że to tylko czujnik wału korbowego do wymiany, ale i tak dla pewności trzeba podpiąć pod kompa.
-
P4 - kompa i kabel mosz tam u siebie czy trza dupić do ciebie ?
-
Samochod jest juz u mechanika, teraz tylko czekac musze na jakies informacje
-
teraz to musisz czekać na wypłatę :lol:
czujnik ... ?
-
Przepływomierz ;(
Padł po 2 latach i 14tys km.
Jak odlaczyli przeplywke to samochod chodził normalnie, podlaczyli to zgasl o.O
-
Jak się filtra powietrza nie wymienia często to niestety padają jak kaczki :P
No chyba, że taki pech.... Odpukać - jeszcze w żadnym samochodzie nie padła mi przepływka.
-
Tylko przepływka wyglądała jak nowa i dawała poprawne parametry o.O
Co zdziwiło mechanika i powiedział, ze drugi raz się z tym spotkał (wcześniej w jakiejś 166 V6)