Witam czy opona 16" 215/40 zmieści się na tył do alfy romeo 145 ? na przedniej osi będzie 205/45 .
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Printable View
Witam czy opona 16" 215/40 zmieści się na tył do alfy romeo 145 ? na przedniej osi będzie 205/45 .
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Ciekawy jestem czy silnik uciągnie takie opony? spalanie kosmiczne i osiągi mocno ograniczone
spalanie mnie mało interesuje, bo raczej nie wzrosnie wiecej niz litr a osiagi tak dużo mi nie ujmie więc da się przeżyć tylko czy się zmieści ?
OK to poczekam na opinię jeszcze innych osób bo muszę mieć pewność że wejdą :) Bo będą na feldze 16 cali na 7,5 cala
Zmieszczą się, miałem u siebie w 1.4 TS na tydzień taką kombinacje. Lecz powiem Ci że w porównaniu z tym co mam teraz , czyli 195/60/15 , to przy 215/40/16 jest naprawdę "ociężalsze" . Pytanie, po co ci taka guma? Chcesz więcej przyczepności łapać? :D .
Nie no, ja bym polecał felgę 16 ( choć sam preferuje już 15" ) , i może jakąś oponkę 205 max, ale optymal to 195
srednica opony:
215/40 R16 = 578.4 mm
205/45 R16 = 590.9 mm
na wysokosc wejda na pewno :D
ok w takim razie kupuję 215/40 na tył, przynajmniej przyczepność będę miał odpowiednią :))
a ja myślicie czy przy moim silniku i gumach 205 jest możliwe buksowanie kół w miejscu ( tzn ma nie służyć do jakiś wiejskich zabaw , ale czasami mi się zdarzy ostrzej ruszyć i na oponach 175 to się kręcą w miejscu a są nowe z 2011 roku :/ )
Co do przyczepności to zadaj sobie pytanie czy 1.4 boxer, potrzebuje aż takiej przyczepności? Powiedzmy sobie szczerze 1.4 czy nawet 1.6 TS czy BX , nie są demonami prędkości, zwiększysz tylko spalanie,w moim mniemaniu zbędnie.
Powiem Ci że mi się zdarza nawet przy 195 zaboksować, ale tylko na mokrym, i nie żeby aż mieliło w miejscu
ale 175 jaki profil i srednica?
Idziesz nie w tą stronę, silnik 90KM a opona przystosowana do 200KM
chodzi tez o wyglad auta :cool:
odpowiednio dopasowana wielkosc i szerokosc felgi wraz z opona pieknie sie prezentuje
czyli i przy 205 pewnie jak zerwe to sie buksowanie kół pojawi :( no ale thx za odp
Twoje auto jest kandydatem na wymianę mechanizmu różnicowego bo przy takiej jeżdzie boxerek słynie z tej przypadłości
jak byś zobaczył w jakim stanie jest mój samochód to byś się zdziwił :) a zerwałem w swoim życiu specjalnie może z 5 razy :)
---------- Post added at 23:31 ---------- Previous post was at 23:27 ----------
ogólnie miałem samochód robić pod jakieś KJS czy coś ale pomyślałem że nie ma sensu więc trochę go podrasuję i w planach 1,7 16v :)
---------- Post added at 23:36 ---------- Previous post was at 23:31 ----------
i nigdze nie mogę znaleźć amortyzatorów sportowych albo gwintowanych do boxera :/
no niestety chyba tak ale najgorsze jest to że na inne samochody niż 145 i 155 patrzeć nie mogę :P
mam 195/55 r15 na alu i czuję, że nieco wolniej mi się auto zbiera niż na 175/65 r14 stal. ale chciałem ładne felgi i nowe opony to mam i nieco bezpieczniej się czuję z szerszym kapciem i nowa gumą :) a zrywanie boxerem nie służy, szczególnie na skręconych kołach :> nie ma co, 90KM to nie demon prędkości a nietypowe wozidełko ;)
właśnie sens w tym że z alfy interesował mnie tylko silnik typu boxer , ale myślę że takie drogie nie będzie przeswapować na 1,7 16V
Napisz do kolegi Pablo on się zajmuje swapami
Nie wiem tylko, czy jak będziesz miał opony o różnych profilach na obu osiach, to czy czujniki ABSu nie zgłupieją. Te z przodu będą wtedy pokazywały inną prędkość, a te z tyłu też inną. Robi się wtedy choinka błędów i są różne problemy. Nie wiem czy to występuje w 145, ale w nowszych Alfach na pewno tak. Jeśli miałbym już coś takiego zakładać do 145, to tylko i wyłącznie na obie osie. Z resztą, tak jak koledzy wyżej - nie widzę sensu wsadzania takich opon do silnika który ma 90KM. Chyba że chcesz robić swapa na coś poważniejszego (choćby V6 - jest gdzieś w sieci taki projekt), to wtedy nie widzę problemu, bo takie opony rzeczywiście są potrzebne przy takiej mocy silnika. Zrób jak uważasz, jak dla mnie to bezsensowne wywalanie pieniędzy w błoto.
nie mam ABSu :) jeszce mam pytanie zrobiło mi się coś takiego na oponie nie wiem czy to obtarcie czy cos a niechcial bym wymieniac bo jest to DUNLOP SP SPORT 9000 :/ FOTO : Załącznik 54983Załącznik 54984
może da się to jakoś naprawić ?
To jest stara sparciała opona i zaczyna się rozlatywać ze starości, więc nic z tym nie zrobisz i niestety ta opona to śmieć. Poza tym jakiekolwiek boczne uszkodzenia w oponie z tego co wiem są raczej nienaprawialne.
Dla 16" do 145 wejdą 215/40 i 205/45 pod warunkiem dobrania odpowiedniego Et dla felgi. Może wystąpić problem lekkiego przycierania na tyle pod obciążeniem. Było już o tym wiele razy na forum. Z którego roku ta opona i jakie ET mają twoje felgi?
Na pewno te felgi mają 7,5 cala? Bo wyglądają na szersze.
amor sportowy do boxera na przod kosztuje ponad 1200 zl :) robi tylko i wyłącznie koni:)
za 570 to chyba tyko zwykly spor a nie regulowany;)
Napisane, że regulowany :)
http://www.xteam.pl/86101322sport-am...adf81b11f186ac
Żółta seria Sport ma regulację twardości. Przednie można regulowac bez demontażu, a tylne ustawia się po zdjęciu z auta.
Przednie do TSa są po 900/szt.:P Kiedyś pytałem w jednym sklepie, czemu do tego auta takie drogie. Nie wiedzieli, tyle kosztuja i już.
tylne amortyzatory pasują od TSa prawda ? Tylko przednie sa inne i w gre ze sportowych wchodzi tylko koni , a jeszcze mam pytanie jak to jest z regeneracja i utwardzaniem seryjnego amortyzatora ?
pasują od TS, ale maja inna charakterystykę
tzn jaką ?
ale na aukcjach z allegro amortyzatory sprzedawane na tył jest że do wszystkich wersji silnikowych