-
szumy
Witam, niedawno kupiłem AR 156 z silnikiem 2.4 JTD. Sprzedający zapewniał mnie że trzeba wymienić rolki od paska alternatora, po wymianie rolek nadal szumi w okolicach pompy od klimatyzacji, podejrzewam że chodzi o pompę olejową. I teraz pytanie: czy trudno to wymienić i ile na tym pojeżdżę jeszcze. Lepiej kupić używaną czy nową?
-
Jeśli pytasz o pompe olejową to w gre wchodzi nowa za 750pln. Używaną już przecież masz. W sumie to chodzi Ci o sprężarke klimy czy pompe olejową ? Ja za regenerowaną sprężarke klimy dalem ok 900 pln w laser sinex. Moze szumi Ci lozysko od sprezarki albo sprzeglo od klimy... Te czesci są wymienne...
-
A może by tak od Dobry dzień zaczął:)
-
odpal silnik i bardzo ostrożnie przyłóż jakiś kij drewniany do ośki każdego kółka i do ucha i wtedy usłyszysz które najbardziej szumi tylko rób to ostrożnie żeby nie wkręciło ci kija w pasek
-
-
BUHAHAAAAAA ztym kijem to jeblem z krzesła...Mina sąsiada bezcenna! Fakt faktem że jak ci kija wkręci to pozamiatane...
-
ten DREWNIANY kij jest nie zły , a inny może byc:confused:
-
Kij działa jak rezonator idea słuszna aczkolwiek nieco karkołomna i ryzykowna. Szum zlokalizowany łeb urwany
-
:D Metoda iście z piekła rodem, ale ważne, że skuteczna :D
Pozdrawiam
-
-
Na 90% szumi łożysko alternatora albo sprężarki klimy, tutaj zacząłbym szukać.
-
-
przed ubiegłym sezonem kupiłem używaną sprężarkę klimy na allegro- koszt 150zł:) do teraz śmiga jak ta lala:) mogę wysłać Ci starą jak chcesz, coś Ci się z niej może przyda, a mi tylko zawadza