witam mam uszkodzona obudowe filtra powietrza w swojej 156 1.9 JTD 105KM 2000r. Jedyna obudowa jaka znalazlem kosztuje 400zl jest jakas alternatywna opcja ? Z innego modelu lub z innego silnika?
Printable View
witam mam uszkodzona obudowe filtra powietrza w swojej 156 1.9 JTD 105KM 2000r. Jedyna obudowa jaka znalazlem kosztuje 400zl jest jakas alternatywna opcja ? Z innego modelu lub z innego silnika?
Obudowa do JTD, to towar deficytowy na rynku wtórnym :) Słyszałem kiedyś, że ktoś rzeźbił z "puchą" od TS ;)
pytanie jak urzezbic takie cos i czy jest to bezpieczne dla auta?
a jakie uszkodzenie masz ?
filtr sie posypal w calosci, od strony chlodnicy brak ok 5cm
jak masz dziurę, to jedź do gości od spawania zderzaków, coś zaradzą, a koszt też nie będzie wielki
ważne, żeby przyłącza były dobre i na linii podziału do wymiany było szczelne, a reszta jak będzie wyglądało, to już trzeba przeboleć, w tym czasie poszukasz czegoś 'całego'
Kudłaty dobrze mówi :) A co do przeróbki z puchy od TSa, to nie mam pojęcia na czym to polega.
magik montowal stozkowy filtr bez puchy do niego mozesz zagadac
slyszalem ze stozek do diesla nie jest najlepsza opcja i strasznie trzeba uwazac na zabrudzenia
---------- Post added at 19:28 ---------- Previous post was at 19:27 ----------
filtr jest rozsypany nie ma szans na zgrzewanie tego :/
Brak 5 cm ?
A nie próbowałeś po prostu samemu coś posklejać ?
nie probowalem i szczerze wolalbym kogos z doswiadczeniem zeby sie tym bawil niz mam to osobiscie robic :/
wyjmij obudowę i jedź do faceta od spawania zderzaków, jak brakuje, to Ci tam dosztukuje, on będzie miał materiał na to (stare zderzaki z różnych tworzyw itp.)
jesteś z Chorzowa, jedź do Piekar na 1 Maja do firmy TMC i tam Ci to zrobią, gość robi reflektory i zderzaki - 606 311 443
dzieki za pomoc :) udalo mi sie znalezc ta obudowe w dobrej cenie powinna byc na dniach.
250zl a nie 400
Nie jest źle, ale też nie mało ;)
jednak jest problem zwmowilem obudowe ponad tydzien temu i ani obudowy ani informacji na tematy wysylki od kolesia, kontaktowalem sie z nim przez otomoto ale ogloszenie wygaslo i utracilem kontakt. Reszty ludzi ktorych pytalem na allegro lub otomoto nie maja juz obudowy lub najnizsza cena byla 340zl wiec musze skorzystac z tego klejenie. Ile moze wynies taka przyjemnosc? Oraz jak mniej wiecej czas roboty?
wszystko zależy od 'stopnia połamania' i ilości roboty, ale w granicach 50zł pewnie będzie Cię to kosztowało
to znaczna roznica, mam nadzieje ze nie bede musial auta zostawiac bo potrzebuje je na biezaco.
ile potrwa naprawa, zależy od ilości uszkodzeń, ale na pewno jeśli tego nie pokażesz osobie mogącej naprawić, to się nie dowiesz
dałem Ci namiary na dobrego gościa z Piekar i nawet nie pojechałeś zapytać ;)
czy obudowa z 156 jest taka sama jak z 147 1,9 115 km?? bo gdzies mi taka lezy podreperowana jedynie zaczepów jeszcze nie ma do konca sprawnych.
prawdopodobnie nie bedzie pasowac. Nie jechalem do Piekar bo mialem dostac ten filtr, nie wiesz moze w jakich godzinach tam jest otwarte ? Jestem w pracy do 22 nie mam jak zadzwonic
standardowo 8 - 16, ale gość nawet do 21 tam bywa, jak ma dużo roboty
szanuje sobie to, co ma i jeśli trzeba, to robi do wieczora
skodo do 22 jesteś w pracy, to zaczynasz szychtę o 14, możesz jechać rano
Ja miałem strzała w zaspę tej zimy moją obudowę poprostu polepilem na gorąco - gazowa lutownica z castoramy, stara obudowa głośnika z Polipropylenu - grzałem to i lepiłem, wygląda tragicznie, ale jest szczelnie i kosztowało to 2 godziny sobotniego czasu oraz 20 zł za lutownice i gaz. Polecam takie rozwiazanie, choć trzeba się nawkurzać jeśli nie ma pomocnika który by przytrzymał elementy.
kumpel ktory pomaga mi sie z tym bawic tak samo powidzial ze podejmie sie posklejania tego tak dla ciekawskich w tym momencie obudowa wyglada tak http://imageshack.us/g/98/dsc00125u.jpg/. Mam pytanie czy w waszych autach tez te przekazniki znajduja sie kolo akumulatora? zdj ponizej Załącznik 58304
chodzi o to ze jak to posklejamy to wymiana bedzie mozliwa tylko gora lecz przez te przekazniki nowy filtr sie nie zmiesci
Witam.
Też mam problem z obudową filtra w mojej AR 156 2,4 JTD. Wyczytałem na necie, że może pasować z Lanci 2,4 JTD? Czy ktoś może próbował dokonać takiej zamiany?