Czy może ktoś używał tego preparatu (HYDRO STÖSSEL ADDITIV) i się wypowie na temat skuteczności wyciszacza popychaczy hydraulicznych zaworów.
Printable View
Czy może ktoś używał tego preparatu (HYDRO STÖSSEL ADDITIV) i się wypowie na temat skuteczności wyciszacza popychaczy hydraulicznych zaworów.
akurat tego specyfiku nie używałem. Ale płukałem silnik środkiem z LQ jak przechodziłem z 10w na 5w. Silnik wyczyszczony nowym olej to tez LQ 5w40 z API CF. Jakośc srodków jest na prawdę dobra więc można przypuszxczać że Twój specyfik też sie okaże dobry :)
Mam dużo do czynienia z LIQUI Moly i jak coś ma pomóc co tylko od nich, z dodatków to tylko Liqui i Millers jak dla mnie coś mogą dać, reszta to syf
Dzięki. Preparat już w silniku. Pojeżdżę, poobserwuję, ocenię i napiszę czy pomogło.
Też się ostatnio nad tym specyfikiem zastanawiałem. Chętnie poczytam czy to działa.
Tymczasem sam przygotowuję się do zmiany oleju i z Mobila 2000 10W40 przesiądę się na LM 10W40. Już sobie daruje kombinowanie z lepkościami itp, (chciałem LM 5W50 syntetyk) ,postanowiłem w dodatku wypłukać syf z silnika płukanką LM przed zmianą na nowy olej , więc mam nadzieję że tylko będzie lepiej. Mam też preparat do wyciszania popychaczy, więc może później także go doleję. Jeszcze tysiąc km i wymiana. :) Pewnie się pochwalę jakie wrażenia po zmianie. Czy coś to polepszyło czy nie. Chodzi mi jeszcze po głowie czyszczenie wtryskiwaczy metodą JET CLEAN TRONIC też LM, ale to może w przyszłości sobie zafunduję. Jedni mówią że to działa drudzy sceptycznie są nastawieni. Jak się zdecyduję na taki zabieg, to także napiszę czy to działa.
Załącznik 57616
Z preparatem przejechałem ponad 600 km i jak na razie nic się nie poprawiło:(
Czyli rozumiem że szału nie ma. Może to dopiero skutkuje jakoś po 1 tyś. km? Tak np jest że Ceramizer dopiero się przy 1500 km "wyrabia" do właściwego stanu. Kupiłem ten "wyciszacz" z myślą o popychaczach, a tu się okazało że to przez uszkodzoną sprężarkę klimy mi tak stukało. Teraz co prawda silnik pracuje ciszej, więc się jeszcze zastanawiam czy lać ten polepszacz.
Ja przechodizłem z 10w40 mobila na 5w40 z LQM. Wypłukałem silnik i zalałem LQM. W zime różnica niesmaowita szybciej odpalało i nie klakotało tak na poczatku jak na 10w. Ja negatywnych skutków takiego przejścia póki co nie widze
Po przebiegu ponad 1500 km moje ucho żadnych zmian nie uchwyciło - jak stukało tak stuka. Widocznie to nie popychacz.
wlewałem do wtryskiwaczy, na pół roku był spokój także można polecić:)
Przestalo klekotac i halasowac bo 5w jest ogolnie duzo wytrzymalszy w niskich temperaturach i utrzymuje duzo lepsze smarowanie zawsze. Granica jest bodajze -30. Osobiscie uzywam Mobila 1 5w50 - to juz moja 3 fura na tym oleju i nigdy zadnych problemow... Czesto czytam, ze mobil sredni, kiepski itp. ale naprawde nie wiem skad to sie bierze. Zawsze kupuje w inter cars lub innych teg typu hurtowniach i olej utrzymywal kolor herbaciany od wymiany do wymiany - 10 000 :-) Warunek- pewne zrodlo.
Niestety mój Mobil tylko na początku, czyli może tydzień był złocisto przejrzysty, później szybko sczerniał i zaczął śmierdzieć benzyną. Może to wina nagarów itp, nie wiem jak niemiec o niego dbał, raczej nie dbał. Zalali mi 10W40 bo się bali kombinować z syntetykiem który chciałem wlać. Mam nadzieję że jak go wypłuczę tą płukanką to będzie tylko lepiej i mu to nie zaszkodzi. :)
właśnie jak to jest, ja mam 300tys nalatane i wlałem mobil 2000 pol syntetyk dla bezpieczeństwa , ale kusi mnie syntetyk? Moze się coś stać ? Motor bez wyciekow procz pokrywy klawiatury.
dlaczego rozprawiczasz ten temat,poszukaj jest specjalnie dla ciebie taki temat o olejach
Temat rzeka, jaki olej lejecie/polecacie??
Zakładając temat chodziło mi o skuteczność preparatu HYDRO STÖSSEL ADDITIV w uciszaniu pracy popychaczy zaworów. To nie jest płukanka ani wlewka do wtrysków. Może ktoś ma doświadczenia?
Kolega kupuje Liqui Moly Mos2 z dwusiarczkiem molibdenu i on jest czarny już z butelki tak ma być? dwusiarczek powoduje zabarwienie ?
Dziś sobie zrobiłem czyszczenie wtryskiwaczy metodą Jet Clean Tronic LM, chodził trochę na tej chemii, ok 30 min. jak na razie żadnych zaskakujących efektów nie zauważyłem, mocy nagle nie przybyło, wtryskiwacze znacznie się nie uciszyły, może rzeczywiście wyczyściło ale to moje domysły. Chodziło mi bardziej o profilaktykę ale nie ukrywam że liczyłem na poprawę być może dynamiki auta. Jak na razie tak samo jak było ,chyba że poprawa humoru i uszczuplenie portfela się liczy na plus, zatem tak. :) Pojeżdżę trochę i zobaczymy czy coś w dłuższej perspektywie to zmieni.
Załącznik 60134
zapytam nie dyskretnie - jaki koszt tego jet clean?
Ja robiłem w Koninie, koszt 250 zł , w Łodzi za 200 zł. Facet mówił ze wielu właścicieli diesli często się decyduje na to i kilku już uratowali, podobno lepsze efekty na dieselkach widać :) Jak na razie ani nie popsuło ani nie poprawiło.