W dzisiejszym Raporcie w TVN Turbo jest pierwsza oficjalna włoska prezentacja Alfa Romeo MiTo.
Printable View
W dzisiejszym Raporcie w TVN Turbo jest pierwsza oficjalna włoska prezentacja Alfa Romeo MiTo.
No to czekam!!
Nie było wiele o MiTo ale już nie tak długo premiera i będzie się można przekonać jaka jest.
Oglądałem i... JEST PIĘKNA! MI TO jest PRZEPIĘKNA! Zdjęcia na necie nie oddają tego,
co reportaż w tv, czekam aż zobaczę na ulicy... no i ten silniczek 1.4Turbo 150KM... miodzio!
szkoda że taki sam montują w emeryckim Fiat Linea, tylko tam ma 120KM :(
Ładniutka, no i rzeczywiście 1,4 Turbo może być dobrym silniczkiem tylko ciekawe jaka będzie masa auta. Osobiście bym zobaczył tą GTA o mocy 230KM, no ale na nią jeszcze poczekamy troszkę :)
macie jakiegoś linka może do tej relacji??
dobrze się o niej wypowiedzieli podobało mi się zdanie "kiedy się do niej wsiada niektóre elementy przypominają grande punto lecz kiedy odpalimy to auto nie ma nic wspólnego z fiatem" :)
link do oficjalnej prezentacji MiTo
http://youtube.com/results?search_qu...rch_type=&aq=f
No i też dodali na koniec że Alfa w końcu odchodzi od awaryjności ale jeszcze zajmie jej to trochę czasu, i powiedzieli też że Alfa w najbliższych latach (tutaj właśnie nie pamiętam ile) chce sprzedać więcej aut niż w ostatnich 10 latach. Z jednej strony fajnie, ale z drugiej jeżeli marka stanie się popularna to zaczną jeździć nią mniej intelektualni kierowcy którzy przesiądą się z innych marek czyt. pancerwagonów :)
Ale silnik 1.4 78km. mogli sobie darować. Wiem jak jeżdzi 77 konne Grande Punto , a właściwie nie jeżdzi więc będzie to w tej wersji silnikowej własciwie owca w wilczej skórze.. Przecież 1,4 ts już miał ponad 100 koni .
Włąśnie zaciągnołem języka na ten temat i sprawa ma się następująco:Cytat:
Napisał csscss
Włosi wypuścili MiTo z tak małą ilością koni ze względu na przepisy które obowiązują we Włoszech. Kierowca który zdał świerzo prawo jazdy nie może mieć samochodu o mocy większej nież 80 Km :P
Ta wersja MiTo we włoszech będzie się nazywała Junior ;)
Z Twojej wypowiedzi wniosek jest następujący:Cytat:
Napisał Spirit
1. Teraz Alfami jeżdżą intelektualni kierowcy, ponieważ Alfy są awaryjne (sprzeczność).
2. W przyszłości Alfami zaczną jeździć mniej intelektualni, ponieważ auta te przestaną się psuć.
<haha> <haha>
Tutaj macie tekst z premiery Mito:
http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...ysiecy,1139335,
Dodam tylko że testującym był jeden z członków IK@Ra ;)
Wiesz AR_33 tak myślałam,że zamknięsz ten wątek. Nie chodzi o to, że nie czytam uważnie, bo czytam. Specjalnie stworzyłam nowy temat - bo dla tych, którzy chcą się zapoznać z danymi technicznymi i cenami MiTo może to być interesujace. Nie chodziło o samą premierę, ale o nieficjalnie robione zdjecia zwykłym aparatem oraz dane, na których temat jak dotąd wszyscy gdybają. Chciałam to wyróznić. Co zresztą napisałam... Z drugiej strony cel osiągnęłam - kto będzie chciał to sobie do tych danych dotrze w prosty sposób.
Ale wracając do tematu - MiTo będzie w Polsce na początku wrzesnia br - przynajmniej w Warszawie. Co myślicie o tych 8s do 100km w wersji 1,4 distinvtive? I czy spalania troszkę nie naciągnęłi?
Pozdrawiam
Pomieszałeś.Cytat:
Napisał Spirit
Powiedziane zostało, że Alfa ma plany aby w ciągu najbliższych 3 lat wypuścić więcej nowych modeli, niż to miało miejsce przez ostatnie 10 lat.
Pewno liczą na to, że spowoduje to też wzrost sprzedaży, ale sens wypowiedzi był nieco inny.
A zwróciliście uwagę, na zdjęciach od przodu, jak mała jest powierzchnia na umieszczenie tablicy rejestracyjnej..
Cieszę się, że wszyscy są zadowoleni :wink:Cytat:
Napisał Majka
W Poznaniu będzie na początku sierpnia i mogę się pochwalić, że będę miał możliwość przetestowania MiTo z silnikiem 1.4 Turbo ( mam nadzieję że na Torze ) :twisted:Cytat:
Napisał Majka
Co do zdjęć Majki i z tego co widać na filmach odnośnie MiTo to moje zdanie jest takie:
+jak zwykle piękna stylistyka
+piękne felgi
+fajne fotele
+silnik Turbo :twisted:
+ładne wnętrze
+w końcu pojawiła się mobilna popielniczka w miejsce której pewnie można wsadzić kubek z napojem bo tego trochę brakuje w innych modelach
Teraz in -:
-za bardzo upodabnia się Alfa do Fiata, a powinno być właśnie odwrotnie a najlepiej w ogóle
-trochę mały bagażnik no ale w tej klasie czego się więcej spodziewać
-wnętrze może i ładne ale zrobione chyba z nie najlepszych plastików (ale wnioskuję to tylko po tym co widzę na zdjęciu, na realu może to się lepiej prezentować)
Z minusów to chyba wszystko, ale co to są te minusy, w końcu to Alfa i ważne są plusy a reszta gdzieś tam daleko w tyle :)
I znowu masz lepiej :)Cytat:
Napisał AR_33
Czy to jakaś komercyjna impreza? Czy tylko dla VIP-ów? Może można wpaść do Poznania zobaczyć MiTo? Mamy taką ładną trasę z Łodzi do Poznania, że chetnie bym podjechała. W Łodzi MiTo pewnie w ogóle nie będzie, chyba, że ktoś z nas ją zamówi? W
Jeśli nie ma takiej opcji to zamieść potem jakiś komentarz, zdjecia, etc. Ciekawi mnie te 8s - przy tej masie to autko musi "fruwać". No i za tę cenę trudno kupić coś z podobnymi osiągami, chyba?
Pozdrawiam
W Poznaniu mamy POL CAR który jeszcze pare lat temu był głównym przedstawicielem na Polskę Fiata, Alfy i Lancii.Cytat:
Napisał Majka
Teraz już tego nie ma, ale nadal są traktowani przez Włochów w sposób szczególny.
Co do imprezy to jeszcze nie wiem jaka będzie jej formuła.
Zeszłego roku późną jesienią na imprezie ABJ Alfistów można było pośmigać 100 konną 500 i muszę powiedzieć, że byłem w ciężkim szoku jak ten mały samochodzik zachowuje się na torze :shock:
Dla tego teraz nie mogę się doczekać jazdy 150 konnym MiTo :twisted:
Jeśli ktos by teraz był we Włoszech to moze tam szybciej MiTo wejdzie do sprzedazy i moznaby je było już na zywo zobacztć, choć bez mozliwości jazdy próbnej. :)
a no małe autka z taką mocą potrafią zaskakiwać ja kiedyś miałe okazję jeździć seicento z silnikiem 1.4 turbo to auto latało :mrgreen:Cytat:
Napisał AR_33
Czy jest już MiTo w Poznaniu? Wybieram się do Poznania w tygodniu i zastanawiam się czy podjechać do salonu.
ech piękne to MiTo
ale to auto raczej dla bogatych dzieci i dla mężczyzn którzy będą chcieli się pokazać
za te pieniądze to ja wolę dwu trzy letnią 166, 156 albo GT - fajniejsze, większe
Idea MiTo za bardzo bazuje na idei stworzenia fiata 500 - czyli małego samochodu do "lansu"
ech ale czego bym nie pisał... piekne to MiTo :P
Ech piękne... obejrzałam w Poznaniu - tylko, że strasznie małe w środku. Jednak dużo mniejsze od 147. Wyliczyli mi wersję taką jak bym chciała - wyszło prawie 86 tys. Trochę dużo.Cytat:
Napisał Wierzba
A pokazałaś im czym przyjechałaś ?? Jakiś rabat dla alfistki?? :lol:
MiTo w Poznaniu stoi na zapleczu.... Zero rabatów na MiTo! Za wcześnie. Na nowości nie ma rabatów nawet dla alfistów. Nic nie chciał dodać. Za to chętnie sprzedają 159 - na nią to rabaty, że hej. Dowolna, którą muszą ściągnąć ok. 20% i coś by dołożył extra. Na deasla - takie stoją jeszcze więcej. Coś w tym musi być że chcą je wysprzedać. Jedna za mała druga za duża...Cytat:
Napisał rafter
Kobietom trudno dogodzić :PCytat:
Napisał Majka
Co do rabatu, mnie zaproponowali 10% na każdy model w tym MiTo, z racji posiadania karty clubu Alfy założonego przez dealera.
pzdr
Hmm.... Dobrze wiedzieć. Do Krakowa też mam niedaleko.Cytat:
Napisał M@T
Noo, jak to w życiu - nie ma lekko! :wink:Cytat:
Napisał M@T
Czekam jeszcze na 149 - pewnie ta "mnie rzuci na kolana"
to pożycz kolegom/koleżankom karte. nabijesz na nią może kilka Alf :DCytat:
Napisał M@T