Witam,
mam jeden kluczyk i rozglądam sie za drugim. Wszyscy opisują kluczyki ze świecącą diodą. Ja mam kluczyk bez żadnej świecącej diody.
Czy te kluczyki czymś się różnią , czy muszę szukać kluczyka bez diody ?
Printable View
Witam,
mam jeden kluczyk i rozglądam sie za drugim. Wszyscy opisują kluczyki ze świecącą diodą. Ja mam kluczyk bez żadnej świecącej diody.
Czy te kluczyki czymś się różnią , czy muszę szukać kluczyka bez diody ?
ja nie widziałem kluczyka ze świecącą diodą? sam takiego nie mam.
A gdzie ta dioda na tym kluczyku według Ciebie ma się znajdować?
Różnią sie obudową,
- ta z diodą jest klejona i raczej nie rozbieralna , świeci dioda po wciśnięciu przycisku, wychodziły chyba do 2004r
- ta bez diody da się rozebrać i dodatkowo bateria trzyma dłużej :) wychodziły chyba po 2004r
jeśli się mylę to proszę mnie poprawić ;]
ja mam z diodą i rozbiera się normalnie nie jest klejony, tylko skręcany na śrubkę ukrytą pod przyklejonym logo
Dokładnie tak - tez z diodą też da się rozebrać - nie są klejone.
Ja mam bez diody, 2 przyciskowy (nie mam fabrycznego alarmu)
- kluczyki z diodą nie można zastosować do innego auta.
- nie kasują się.
- roczniki blizsze 2004 posiadaja inny chip i takie kluczyki juz mozna kasować powtórnie i od nowa pre-programować.
- kluczyki z dioda maja mniejszy zasięg, ale to juz kolega wyżej podawał.
Co to znaczy, że się nie kasują?
Jeśli zgubi się taki pilot to nie da się go usunąć z listy pilotów?
Nie da się pilota od jednej 147 przypisać do innej?
kluczyk nadal aktualny
aby 3 orzyciskowy z dioda laal dalej nalezy przedluzyc lub poprawic antene od odbiornika
A gdzie jest ta antena?
Antena znajduje się wewnątrz kluczyka. Jest ona wykonana w formie ścieżki na płytce z elementami elektronicznymi.
Antena odbiornika raczej nie jest w kluczyku :)
Znalazłem taki serwis : http://www.kocar.com.pl/index.html
dzwoniłem do nich z pytaniem o dorobienie kluczyka. Jest taka możliwość , nowy kompletny kluczyk + karta kodowa gratis , kosztuje 500zł.
W najbliższym czasie wybieram się do tego serwisu , jak dorobię ten kluczyk to zamieszczę informację.
Mam pilota z diodą i bardzo chętnie poprawił bym zasięg - normalnie powiedzmy max 2 metry od auta łapie, natomiast otwieranie bagażnika to już jest loteria, czasem działa, czasem nie. I chyba nie jest to wina styków, skoro w tym czasie dioda jednak mruga, znaczy się coś tam się w środku dzieje. Pewnie właśnie problem z zasięgiem.
A gdzie jest odbiornik w aucie? I czy odpowiada on jednocześnie za bagażnik i drzwi, czy są osobne w różnych miejscach?
- odbiornik jest w BC (body komputerze).
- zasiegu nie poprawisz, po lifcie w aucie jest wymieniony układ scalony w BC.
Mam taki sam kluczyk jak na fotce. Auto z 2003 roku.
wiem gdzie karty wyrabiaja za 150zl od strzału nr sterowika silnkia powinien wystarcyc
Koledzy ja mam kluczyk z diodą i to na dodatek jeden jedyny mój kluczyk a i otwieranie to też loteria, jak dobrze go przycisnę to się otworzy ale to muszę stać przy samochodzie.Próbowałem dawać niby znawcom aby polutowali, przeczyścili ale to nic nie pomogło.Można to gdzieś zrobić?Bo jak dzwoniłem do ASO to koszt kluczyka z karta i kodowaniem to ok 1400zł z tego co pamiętam.
Mam ten sam problem, raz działa bez problemu a raz muszę kilka razy wciskać guzik na pilocie. Z tego co opisujecie koszt dorobienia jest nie mały, więc chyba wyjdzie taniej kupić alarm z pilotem i sobie zamontować lub taki sterownik http://allegro.pl/sterownik-zamka-al...398732105.html
Będzie co prawda przy kluczyku wisiał pilot ale nie będzie problemu z otwieraniem.
147 2001r kluczyk z dioda śmiga jak szalony otwiera zamyka cud miód i malina
Ja mam inny problem, mam 159 2007 r. kupiłem był jeden kluczyk i co ciekawe po wyjęciu kluczyka z kluczyka (tej metalowej wkładki) to wkładka nie pasuje do drzwi :) nie wiem czy się tym przejmować bo trochę to dziwne. Wchodzi ale jakby nie do końca, nie da się przekręcić.
witam
przeczytalem ten post i poprawcie mnie jeśli źle zrozumiałem:
aby dodać kluczyk do alfy 147 z 2003 r którym mógłbym otwierać z guzika i zamykać lale z guzika należy mieć kluczyk bez diody ?
bo mam z diodą ale jak go dodaje programem FiatECUScan , program twierdzi że "battery flated". tak jakby nie wykrywało sygnału z pilota.
ja mam z 2003 i tez mam ten z dioda i łapie mi z 15-20 metrów
Podłączę się pod temat. Potrzebuję zdjęcie elektroniki kluczyka z diodą od strony przycisków.
Ważne aby rozdzielczość zdjęcia była jak największa.
Daj e-mail na PW to Ci podeślę
Witam,
Ja również miałem jeden kluczyk 3przyciskowy ze świecącą diodą i jak by tego było mało to nie dość że kluczyk był w kiepskim stanie to jeszcze raz otwierał drzwi raz nie.Więc zakupiłem sterownik zamka o coś takiego: http://allegro.pl/sterownik-zamka-al...382201636.html.
Dorobiłem dwa groty, immobiliser mam przełożony do nowego kluczyka choć to rozwiązanie tylko do soboty ponieważ w sobotę ma mi znajomy go gdzieś wcisnąć pod kierownicę abym mógł otwierać wszystkimi trzema kluczykami.No i teraz mogę sobie samochód spokojnie otwierać i zamykać z dalszej odległości.
Jaki koszt dorobienia grotu?
Te groty co przyszły wraz z tymi kluczykami niestety były za małe i nie pasowały.Kupiłem więc takie http://allegro.pl/alfa-romeo-fiat-gr...272806686.html , lecz one również okazały się za małe.Więc poszedłem do klucznika i to powinienem zrobić na samym początku.Zamówił mi grot taki jak ma być dorobił i wszystko chodzi jak należy.Zapłaciłem mu 60zł.
Byłem w tym serwisie : http://www.kocar.com.pl/index.html
, bardzo miła i fachowa obsługa. Nowy trzy przyciskowy kluczyk bez diody + wymiana przycisku otwierania w starym ,czyszczenie elektroniki starego kluczyka i elektroniki BC + karta kodowa , zapłaciłem 500 zł. Czas jaki im to zajęło to około 30 min.
pod schowkiem
ja mam 156 z 2000/2001r pilot 2 przyciskowy z diodą czy jest taka szansa że jak kupię na allegro identyczny kluczyk to uda mi sie go zaprogramować żeby działał z moim centralnym zamkiem ???
-pilot będzie działać jeśli go doprogramujesz - lecz nie odpalisz auta
chyba ze wsadzisz nową pastylkę immo , bądź tą da sie skasować, ale tego nie jestem pewien.
a jak sie programuje piloty ????
Możesz do tego użyć programu FES (Fiat Ecu Scan) w pełnej wersji i kabla ELM327. Mnie się jednak ta operacja nie udała i dostawałam za każdym razem komunikat "Battery cośtam" i lipa. Bateria w pilocie wymieniona i dioda świeci przy wciskaniu przycisków a komunikat jakby nie dostawał sygnału z pilota.
i musisz miec karte kodowa
ale karta kodowa chyba jest potrzebna do programowania immo a nie pilota.
przy programowaniu pilota pyta o kod wiec karta jest konieczna.
no to dupa karty brak !!
Koszt katy i kluczyka jak dzwoniłem do ASO to ok 1200-1400zł...
Ja znalazłem elektronika, za programowanie pilota chce 80zeta, za wgranie pilota bez PIN chce 150 (wyciąga PIN z kompa samochodowego).
Ja mam podobny problem jednak coś jest z moim pilotem. Koleś ma kupić sobie jakiś sprzęt i w połowie lipca podjeżdżam do niego.
Koleś z Mińsk Mazowieckiego.