Już jest, przypadkiem na to dzisiaj wpadłem:
http://www.blueandme.net/blueandme/i...port/download/
Printable View
Już jest, przypadkiem na to dzisiaj wpadłem:
Super, dzięki za info :)
"USB CONFIGURATION ERROR" - z instrukcji wynika, że muszę poczekać do czerwca...
a co ta aktualizacja niby daje?
Podobnoż tylko obsługę nowych telefonów, więc jeśli Twój działa OK, to lepiej nie aktualizować.
no własnie dlatego pytałem;)
Z tym Blue&Me jest tak, że jak działa to lepiej nie aktualizować bo siecoś pewnie skasztani..
Może z iPhone zacznie SMSy czytać, albo dźwięk z nawigacji puszczać głośnikami po Bluetooth ?:)
Chyba jednak zaryzykuje ;)
Dzisiaj pojawiła się wersja 6.0:
http://www.blueandme.net/blueandme/i.../news/?id=ID15
A udało się komuś ściągnąc tę 6.0 ?
Nie. Mnie się udało tylko ten wykrywacz wersji ściągnąć i odpalić w samochodzie. Samego B&M niestety się nie udało.
Robią postępy, niedawno w ogole nie mozna bylo znaleźć linka do ściągnij, teraz jest ale próba pobrania 6.0 kończy się 404 NOT FOUND.
Ja już mam wersję 6.0 :). Klikamy link:
wybieramy odpowiednią wersję i instalujemy - u mnie zajęło jakieś 6 minut. Po pokazaniu się komunikatu "USB UPDATE COMPLETE" możemy wyjąć USB z gniazdka.
Zaktualizowałem do 6.0 i nic nowego się nie pojawiło ani nic nie zmieniło. Nie testowałem jeszcze jakości głosu przy rozmowie przez Blue&Me, mam od początku we wspólpracy z Iphone'm tak że ja wszystko dobrze słyszę, ale mnie słabo słysza. Może jutro przetestuje czy w tym względnia coś zmienil - chyba zmiana numerka wersji do czegoś zobowiązuje.
Przy aktualizacji trzeba zaczekać kilka minut. Na poczatku melduje o jej rozpoczęciu, za chwilę włacza się radio a za chwilę komputer przestaje pokazywać info o aktualizacji. CZEKAMY DALEJ. Po kilku minutach radio znów milknie i po chwili pojawia się informacja o poprawności zainstalowania aktualizacji.
Czy Ty też masz napisy po angielsku, a komunikaty głosowe po polsku?
takie coś to już nawet we wcześniejszej wersji jest ;)
No właśnie myślałem, że po aktualizacji będzie wszystko po polsku, skoro w instrukcji aktualizacji komunikaty wyświetlane na ekranie są podane w języku polskim.
Ale to chyba by musieli również zmienić język samego kompa bo przecież też nie ma angielskiego.
A co do instrukcji to chyba nie było obrazków z polskimi znakami. Też po angielsku były.
W instrukcji aktualizacji są wyraźnie wskazane polskie komunikaty:
Załącznik 59540Załącznik 59541
Moja udaje Greka .. znaczy Angola i wyświetla dalej wszystko po angielsku. Chyba poprawili słyszalność mnie jako dzwoniącego, rozmawiałem z dwoma osobami po upgradzie i obydwie mówiły, że mnie świetnie słychac, gdzie wcześniej ja je słyszałem doskonale, a od nich ciągle słyszałem "co ?", "mógłby Pan powtórzyć bo coś zrywa" itd.
Przy okazji aktualizacji wyszło chyba, że wersje Blue&Me w Giuliecie są dwie, first i second generation. Możliwe, że to tłumaczy bezproblemową współpracę mojej z iPhone i Ipodem bez dodatkowego adaptera.
Niemniej z checia dowiedziałbym się jak oprócz nazwy utworu z iPoda wyświelić na stałe na dole nazwę płyty zamiast czasu. Ustawienie tej opcji z poziomu menu na iPodzie nic nie zmienia.
Też mi się tak wydaje. Ja byłem już w 3 serwisach zgłaszając problemy ze słyszalnością, oczywiście nie stwierdzono wad. Ja słyszałem doskonale ale mnie niestety ludzie nie słyszeli, non stop było "gdzie ty jesteś", "powtórz", "zadzwoń jeszcze raz" itp. Praktycznie dzwonienie z samochodu nie miało sensu. Dzisiaj po aktualizacji do wersji 6.0 przeprowadziłem 4 rozmowy i nikt mi nie powiedział że źle słyszy. Co ciekawe w Mito nawet na starych wersjach softu wszystko było ok :)
Po zainstalowaniu nowej wersji zauwarzylem znaczna poprawe jakosci :) Teraz normalnie mozna juz rozmawiac bez opoznieniem 2-3sek i druga strona dobrze mnie slyszy :)
kurdę, skoro sie jakoś dla rozmócy rzeczywiście poprawiła to w takim razie też muszę UP'a strzelić :D
Podawajcie może jeszcze modele telefonów - bo jednym się może poprawić, a drugim pogorszyć...
Nokia E7 dziala dobrze :)
motka razr po aktualizacji 6.0 - miodzio. Chociaż wcześniej mogłem sobie pokrzyczeć dla odstresowania...
HTC HD 7 (Windows Phone 7.5 Mango) - działa super, po aktualizacji słyszalność wreszcie taka jak być powinna, wcześniej były z tym problemy.
Reszta tak jak przed aktualizacją czyli pełna współpraca, łącznie z czytaniem wiadomości SMS :)
Załącznik 60011Witam. tez zrobiłem aktualizacje do v6.0. Głos był polski, napisy na wyswietlaczu angielskie. Dość długo trwała, >10min (chyba, że przeoczyłem napisy), wiec wyszedłem z garażu i wróciłem po 40min. Wyjąłem USB, podłączyłem TOM-Toma. Działa. Telefony ponownie sparowałem. Działają. Jeszcze nie testowałem połączeń na Iphone4s ani SE NeoV. Podzielę się spostrzeżeniami.
Pozdro.
P.S. wczesniej nie miałem opcji SAT NAV czy coś takiego. Co to? :eek:
Ja mam Sony X10 Mini Pro, Nokię E52 i Blue&Me TomTom 2 LIVE - różnic w działaniu nie zanotowałem.
kontynuujące poprzedni mail. Widoczna poprawa dźwięku. Nie ma 3sek. opóźnienia, które rejestrowały/opisywały wcześniej osoby dzwoniące do mnie. JEST WYRAŹNA POPRAWA JAKOŚCI POŁĄCZENIA. TERAZ JEST (jak ktoś wcześniej napisał) MIODZIO. Telefon: SE neoV. Działanie iPHONE4S też bez zarzutu!
(mam B&M II generacji + TOM TOM) pozdro. Adam. :)
Dokładnie - iPhone 4.0 teraz działa miodzio, ale dalej nie B&M nie czyta z niego SMS-ów anie nie odtwarza fonii z nawigacji spiętej po Bluetooth.
Potwierdzam najnowsza wersja oprogramowania działa dużo lepiej.
Gdyby ktoś miał problem z ponownym połączeniem telefonu po aktualizacji do systemu operacyjnego Android 4.0.x należy:
- W samochodzie dojść do momentu gdy jest wyświetlony kod
- W telefonie należy wtedy wysłać dowolny kontakt do samochodu > pojawi się okno z możliwością wpisania kodu
(w innym przypadku nie działa parowanie)
Panowie mam pierwszą generacje Blue&Me i muszę w pierwszej kolejności zrobić aktualizacje do wersji 5.5 , na stronie blueandme.net w dziale download jest wersja 5,6 i informacja że niby gdzieś na dole strony jest link do ściągnięcia wersji 5.5 ma ważyć coś koło 50/60 mb. Ktoś tam widzi takie cudo ?
Daje link http://www.blueandme.net/blueandme/i...port/download/
Ktoś ma jakiś pomysł :D ?
Być może nie musisz robić update do 5.5.
Wybierz na przykład Fiat Bravo, First Generation, pojawia się podobnie jak dla Giulietty wersja 5.6 ale na dole masz link do 5.5
Pewnie przekopiowali opis bez czytania go i tyle.
Możesz jeszcze ściągnąć wersję 5.6 dla Giulietty i dla Bravo i porównać czy pliki są te same. Jeśli są identyczne to pewnie wersja 5.5 dla Bravo
weszła by i do Julki ;)
Podobnie myślimy bo już to wcześniej zrobiłem, pliki takie same na moje oko, tak samo jak wgrywałem paczkę polskich komunikatów też była taka ogólna do aut z gammy Fiata a nie stricte do G.
Z drugiej strony jakiś taki lekki lęk przed wgraniem 5.5 z Bravo. Chodzi mi o to że po co ten podział na modele fur skoro niby do wszystkich pasuje taki sam 5.5 soft
Porównaj pliki binarnie, jeśli masz Total Commander'a to tam zaznaczasz dwa zip'y i z menu Plik -> Porównaj wg. zawartości.
Jesteś pewien że jest potrzebna wersja 5.5 przed 5.6? Co się dzieje jak wsadzisz pendrive z 5.6? Coś pisze na wyświetlaczu / mówi?
Ja mam Julkę z 2011, aktualizowałem ale nie pamiętam do jakiej wersji. Pierwszy raz mi się nie udało, nic się nie stało poza tym że mówiło po włosku że błąd. Spróbowałem drugi raz i się udało ;)
Dwa razy próbowałem i to samo się działo, głoś Iwony informuje mnie że zaczyna aktualizacje i nic się nie dzieje. Po komunikacie normalnie uruchamia radio i B&M. Na tą chwile nic nie dam rady sprawdzić bo aku mi pało. Jutro kupuje nowy to będę się bawił :D
dzwoniący mówią, że jakość jest taka sama,jak poprzednio- tzn. jestem z lekka jak "robocik".......
//////
zainstalowałam. dzięki za info. poszło bez problemu. Teraz czekam na piewrsze przychodzące połączenie i zobaczę, czy jest różnica, bo rzeczywiście moi rozmówcy narzekali, że mnie słabo słyszą.... a mamy XXI wiek w końcu!
pozdro
Tego pdf'a z znam na pamięć :p
Wgrałem paczkę v 5.5 niby dedykowaną do Fiata Bravo, chwile później aktualizacja do v 5.6 dedykowana do mojej wersja B&M i już bez żadnych problemów połączyłem się z telefonem. Jakoś rozmów bardzo dobra, osoby z którymi rozmawiałem też twierdzą że bardzo dobrze mnie słyszą. Telefon to Note II z androidem 4.1.1. Przed aktualizacja nie było szans na powiązanie go z Julką.
ja mam inny problem mam htc desire łączy sie bez problemu ale na tym koniec..pokazuje sam nr tel ...wcześniej używałem nokii 52 widziałem opis i nr tel teraz nie!!!! jak można sprawdzić wersje blu&me jaka jest w aucie ???? sms nie działają jak przesłać nr tel tak żeby można było wybierać nr tel z kierownicy jestem laikiem totalnym wiec prosze na mnie nie krzyczeć:mad: dziękuje :D a i pojawiła sie 6 wersja
- - - Updated - - -
poszło gada po polsku zaktualizowane do 5,6 wow 4 h walki ale sie udało wszystkie funkcje sprawne :D ciekawe jak nowa wersja 6
- - - Updated - - -
mapy ktos do navi posiada ?????? przeszukałem net i lipa
http://gpsunderground.com/forum/car-...o-fiat-lancia/
albo ta stronę rozszyfrowac
jest pomysł do realizacji ale potrzeba by tak ze 20 osób chętnych min na mapy