witam moje lusterka już są w bardzo kiepskim stanie wiec mam zamiar kupić nowe /używane i znalazłem na allegro takie http://allegro.pl/lusterko-lusterka-...321177017.html
czy opłaca się takie kupić ?
Printable View
witam moje lusterka już są w bardzo kiepskim stanie wiec mam zamiar kupić nowe /używane i znalazłem na allegro takie http://allegro.pl/lusterko-lusterka-...321177017.html
czy opłaca się takie kupić ?
Sam musisz sobie odpowiedziedz. Same nakładki (2 sztuki) kosztują 220zł.
na moje oko, to taki chrom, że samemu pomalujesz lepiej i będzie ten sam jak nie lepszy efekkt
No i nie ma nic o podgrzewaniu owych lusterek...
Jaki chrom ? o czym kolega mówi.. przecież to są satynowe nakładki ALU z ASO.. nic tu nie ma do malowania.. bo to są całe metalowe nakładki na lusterka.. zdejmujesz plastik i zakładasz metal i masz na zawsze spokój.. jak się przybrudzi, porysuje to polerka w dłoń i jak nowe..
To są dokładnie takie nakładki z ASO
http://allegro.pl/nakladka-nakladki-...319135723.html
no pardon, ale na pierwszym linku w aukcji pisze wyraźnie "chromy"
bo jak głupek z allegro nie odróżnia chromu od satyny to już jego problem
jeżeli te lusterka to faktycznie satyna z BL to cena jest super
poważnie ??
w BL satyna na lustrach to plastik ??
pytam bo na prawdę nie wiem
To by się zgadzało bo już ktoś na forum pisał, że był zawiedziony nakładkami bo za kupę kasy otrzymał metalizowany plastik.
Przecież to jest oczywiste, że chromowany plastik jest tańszy niż metal. Tak samo jest z klamkami wewnętrznymi. Przed liftowe mają metalowe klamki, po liftowe plastikowe.
No dobra, tyle że ten metalizowany plastik z ASO jest naprawdę drogi.
Dla ciemnego nadwozia powinny być obowiązkowe ;)
a ja bym wolał plastikowe pomalowane na chrom. Chrom będzie cięższy i wtedy nie można już mówić o alleggerita :D
Jakaś dziwna akcja co mówicie Panowie.. moje Momo na 100% są z alu.. rozbierałem je pare razy..
Ale z tymi satynowi z ASO to chyba po którymś roku zaczeli robić plastik metalizowany.. bo pamiętam jak marcins737 jeszcze był na alfaclubie to on wspominał przy czyszczeniu swojej GT Blackline III że polerował szlifierką podobnie jak ja moje momo.. gdyby to był metalizowany plastik to napewno przebiłby się szliferką do plastiku.. także on napewno miał również z prawdziwego alu..
Także coś musiało się zmienić w ASO że teraz plastik sprzedają.. albo może są dwa warianty, tańszy i droższy.. można zadzwonić i sprawdzić..
A i ogółem łatwo sprawdzić czy masz alu czy plastik.. jak polerujesz alu (i po sekundzie nie widzisz plastiku) tylko czarny pyłek to na 100% masz alu..
a czy samemu takie chromy można zrobić ? czy tylko zostają te nakładki albo własnie te z tej aukcji co ja podałem ?
Dodam od siebie, że również kupiłem w ASO i jest to plastik. Ale bardzo gustownie to wygląda, i ten odcień.
czyli jak myślicie brać te z tej aukcji ? czy obklejenie takim czymś zdało by egzamin ? http://allegro.pl/hit-folia-chrom-d-...375324746.html
Lepiej chyba bedzie wygladalo szczotkowane aluminium jesli chodzi o folie. Okleic to nie problem. Sam ostatnio okleilem rola carbon ale efekt byl kiepski wiec pozbylem sie jej. do oklejania nawet nie trzeba rozbierac lusterka, a folie zawsze mozna sciagnac.
to jak brać te z aukcji ? czy jest możliwość oddania do lakiernika /kogoś tam żeby zrobił takie nakładki/pomalował je ?
Te lusterka z aukcji Ci nie podpasują ponieważ są to lusterka od GT spójrz na narożniki są ścięte a w 147 są ostre. Jedynie nakładki przeszczepisz. Ja do swojej 147 zakładałem aluminiowe nakładki momo które kupiłem u szwagrów ale to "rarytas" montuje się je na specjalną taśmę i dwie śrubki pod klapką momo. W GT mam chromowane lusterka z ASO i jest to również metal.
tyle ze te nakładki momo drogie są pewnie i ciężko je znaleźć , czyli tak folia odpada,te z aukcji tez , nakładki są drogie bo wyjdzie 250 + 250 lusterka to 500 zł(dla mnie to dużo jak dla osoby 19 letniej) ;/taniej się nie da tego zrobić (nie musi być nowe)?
tak tylko ze lusterka tez nadają się do wymiany wiec tak czy siak wyjdzie około 500 zł ,te co mam obecnie były urwane przez kogoś .. i są przyklejone ale nie wygląda to za dobrze i nie można ich złożyć
to w tym mc kup lusterka a w następnym kup nakładki :) lepiej kup oryginalne używki niż nowe zamienniki ponieważ przy dużych prędkościach zamienniki drżą.
No to teraz pytanie - jak zdjąć te nakładki lusterek? Z tego co pamiętam wyjmowało się wkład lusterka ale tu może chyba się coś uszkodzić przy wyjmowaniu.
tak trzeba wyciągać wkład lusterka.
Trzeba podważyć z 2-3 stron i spokojnie wyskoczy ;)
moje nakłądki też są plastikowe a z ASO ;)
lusterka nie sa z GT tylko ze 147 po fl. sam kupilem identyczne z metalowymi satynowymi nakadkami i pasuja bez wiekszych problemow. GT ma inny kształt adaptera http://allegro.pl/alfa-romeo-gt-komp...350949174.html
A może ktoś wie co za specyfiki posiada koleś z tego filmu? Efekt SUPER
http://www.youtube.com/watch?v=9lG6O...eature=related
Najlepiej moim zdaniem - i najtrwalej jest oddać standardowe plastikowe nakładki do pochromowania. Kosztuje to ok 300 zł za 2 szt, ale u mnie w Passacie wytrzymały już 9 lat i nadal są jak nowe. Chrom przetrwał parę zim i jest git. Ja wysyłałem do Poznania wtedy. Tydzień i miałem nowy chrom na nakładkach :)
Polecam takie rozwiązanie
Pozdrawiam
tylko nakładki nie są chromowane tylko takie lekko matowe i takiego efektu nie uzyskasz samym malowaniem czy chromowaniem
moim zdaniem to wyglada troche wiejsko jak audi .. albo m3 look ... :P zwlaszcze ze jedyną częścią chrom jest grill i nawet listewki nie sa chromowe wiec juz lepiej sobie to obkleic folia carbon :P bedzie lepiej pasowało
Lusterka oklejone folią carbon nie wyglądają dobrze, robiłem przymiarkę - okleiłem i zdjąłem bo efekt był średni.
zalezy jaki kolor folii wybrales
Nie chodzi tylko o kolor folii. Moim zdaniem folia kiepsko się układa na obudowie lusterka w 147.
Pozdrawiam
Carbon ma zasadniczo jeden kolor - nie biorę pod uwagę wynalazków typu biały carbon bo włókno węglowe nigdy w tym kolorze nie występowało. Ogólnie plan mój jest taki, że jak będę miał dużo wolnego czasu to będę przymierzał się do kolenia elementów prawdziwym carbonem - wygląda to znacznie lepiej niż folia czy hydrografika. Jednak na lusterka zrobię przymiarkę foli o wzorze szczotkowanego aluminium bo jestem ciekaw efektu. Co do układania się folii to nie jest tak źle.