witam muszę wymienić akumulator w/g katalogów potrzebny mi jest 45 Ah a mam teraz 65 Ah(ar 146 1.4 bx).czy też takie macie??
Printable View
witam muszę wymienić akumulator w/g katalogów potrzebny mi jest 45 Ah a mam teraz 65 Ah(ar 146 1.4 bx).czy też takie macie??
Zasada prosta :) Im wiekszy tym lepszy (i droższy) - jak w życiu :P
A jesli juz Cie nie stac na drogi to lepiej kup 45 Ah firmowy niż 65 Ah firmy JożinZBażin Inc :D
fred
65Ah to już przesada do benzyny. Wystarczy 55Ah (ja taki mam). Jak szukałem akumulatora niedawno usłyszałem taką teorię, iż czasem mieć lepiej "mniejszy" aku, zwłaszcza w mieście (na krótkich odcinkach) gdyż "większy" nie zdąży się doładować. Tak czy inaczej 55Ah sprawdza się b.dobrze.
Ja mam od roku 54 Ah f-my ENRON (niby bezobsługowy) i jak na razie nie narzekam. Jeśli nie masz klimatyzacji to 45 Ah powinien Ci w zupełności wystarczyć ;//Cytat:
Napisał iskiereczka
teza iz"im wiekszy tym lepszy" nijak ma sie do rzeczywistosci.do benzyny 145/6 45..55 Ah z klima 60Ah.
przeczytaj w instrukcji ile powinno byc Lesiu. Duzego aku mozesz nie dac rady naladowac to i bez sensu taki miec skoro bedzie ciagle niedoladowany jezdzilCytat:
Napisał lesio146
jasne ze tak.instrukcja mowi bez klimy 45 do 50 Ah z klima 60AhCytat:
Napisał Konrado
Misiąc temu kupiłem BOSCH 56Ah . I klimatyzacja działa jakby co... Przed wymianą był czterdziesci pare Ah i klima tez działała,więc wydaje mi sie troche bzdurne co podaje instrukcja. Oczywiście nie ma się co dziwić włoskim inzynierom,bo podają wartości optymane dla 145/6 jednak z doswiadczenia wiem,ze bez obaw mozna kupić aku o mniejszej pojemnosci.
Pozdrawiam Tiga
Odpusccie Panowie... teza ze "im wiekszy tym lepszy" byla skrótem myslowym bo i tak wiekszy niz 60 Ah nie wejdzie. Mowiąc to mialem na mysli granice 50-55 Ah
fred
witam,
podepne się pod temat.
Musze wyciągnąć aku i podpiąć pod prostownik. Mam teraz pytanie, czy jest jakaś procedura po ponownym włożeniu aku żeby nie było później jaj?
Nic nie powinno się dziać.Może radio się odstroić.ipo zamontowaniu uaktywnić się alarm.Cytat:
Napisał thing
dzięki, nie mam alarmu, także będzie spokój :)
mialem 45Ah ale padl na poczatku zimy... kupilem 50Ah centra
koles w sklepie powiedzial ze wedlug jego katalogu do mojego modelu dedykowany jest 50Ah, najmniejszy jaki mieli to 47Ah...
slyszalem ze pojemnosc aku jest dobierana wedlug alternatora, jesli bedzie on za duzy nie bedzie doladowany nigdy na maksa...
Działać, działała... Twoja Alfa z silnikiem 0.7 i dwoma garami też by działała ;)Cytat:
Napisał Tiga
Przy zdejmowaniu najpierw minus, potem plus. Przy zakładaniu odwrotnie... To chyba jedyna procedura jaką znamCytat:
Napisał thing
tak też zrobiłem ;)Cytat:
Napisał puotek
po odpaleniu, o dziwo nie działał mi nawiew :shock: ale po włączeniu awaryjnych już było ok! :lol:
Z akumulatorem jest tak że jak jeździsz po mieście to nie opłaca się pakować dużej pojemności bo Ci alternator tego w życiu nie doładuje, nawet na trasie mogą być problemy i tylko na prostowniku uda Ci się go naładować do 100%Przy zakupie musz zawsze brać pod uwage moc aternatora żeby nie przesadzić. Dlatego bezpieczniej jest założyć 45A niż 60A.Cytat:
Napisał currahee
Swoją drogą ja w swojej 1.4TS mam uwaga - 75A!! i działa, odpala w największe mrozy i nigdy nie ma znim problemu ale doładowywany to on w trasie jest :) Pordrawiam
Ja zamontowałem 50 Ah, w instrukcji zalecany jest 45Ah - 50Ah, 60 Ah jest zalecany do Alfa z klimą.
Tak tez zrobiłam :wink: i podpiełam prostownik :?Cytat:
Napisał puotek
Cytat:
Napisał stara.plesn
Cytat:
Napisał thing
O matusiu .... a ja mam alarm :( czekamy do rana :evil:
Jak nie trzeba wyjmować aku,to go wogole nie odłączam,tylko podpinam prostownik.Jeszcze nic mi nie wybuchło i sie nie spaliło.Przeciez w czasie jazdy też jest ładowany i to dużo większym prądem niż z jakiegoś tam prostownika.Z alarmem powinno byc ok.Jak bedzie wył to powinien sie dac wyłaczyc pilotem.
Witam,
Ja kupiłem 50 A Centry i jest OK.
Żona jeździ do pracy około 3 kilometrów w jedna stronę i o dziwo nie ma problemów,
alternator doładowuje a w duże mrozy odpalała bez problemów.
Co do ładowania na podpiętych klemach, jeżeli masz instalację OK tzn. przyczyną
rozładowania akumulatora było jego eksploatacyjne zurzycie to można nie odłączać -
naładujesz. Jeżeli masz zwarcie w instalacji to niestety nie naładujesz. :cry:
po ostatnich mrozach padl mi kompletnie delphi 50 ,wrzucilem centre plus 53 i pali bez problemow,niestety nasz klimat nie jest dobry dla bateryjek :lol:
z tym wybuchem to chodzi o to ze podczas podpinania, a jak jedziesz i sie laduje to go nie podpinasz, rpzeciez caly czas jest podpiety, i z tym wybuchem to prawda, jeden na 100 razy niby wybuchaja wiec marto minus do blachy podlaczyc :)
chodzi o to,że jak ładuje prostownikiem to wogóle nie odłączam klem od aku
Moja centra padła po 3 latach, w sumie czytałem że akumulatory bezołowiowe nie są tak trwale.
A wiec jednak w mojej beli padł aku , miałam Ah 65 czy równiez taki musze kupic???
czytam i czytam , rózne opinie dodam tylko ze mam klime + alarm.