Check engine P0237 - Turbocharger Boost Sensor - gdzie jest czujnik ??
Witam koledzy dziś jadąc A1 na tempomacie prędkością 140km/h wszystko było ok jednak jak przytrzymałem dźwignię do prędkości 180km/h wyskoczył check engine i auto przeszło w tryb awaryjny max spalanie 6.3l i brak mocy. Podłączyłem pod kompa o wyszedł błąd P0237 - Turbocharger Boost Sensor A Circuit Low* Skasowałem i na razie się nie pojawił. Gdzie jest czujnik za to odpowiedzialny ??? czy to ten nieszczęsny czujnik ciśnienia bezwzględnego ???? zawiesił się czy padł na chwilke ??
Błąd P0237 Doładowanie Turbo
Jak w temacie , podczas jazdy między 3-4 tysiące obrotów wywala mi ten błąd P0237 już od dłuższego czasu. Więc oddałem auto do mechanika. Co wyszło , więc zaczęliśmy od najtańszych rzeczy takich jak mapsensor , czy zawór doładowania turbo , wymieniłem oba. Błąd pojawia się nadal, no to nic innego nie zostało jak turbo, więc turbo poszło do regeneracji po założeniu zregenerowanego turbo dalej wywala błąd... już nie wiem co robić... dodam, że wskazówka ciśnienia turbo jest na 0 i nie przekracza 1.4 bara. Oczytałem wszystkie tematy tutaj i nic z nich mi nie pomaga... macie może jakieś doświadczenie z tym błędem? Jutro tj. 11.02.2019 pojadę zrobić logi ciśnienia doładowania itp. może ktoś grzebał w komputerze , nie wiem. Myślę,że Wy mi coś doradzicie. Pozdrawiam
Auto Alfa Romeo 159 1.9 8v 178kkm... 2006 r.