witam czy tkos moze juz przyciemniał tylne lampy w alfie 145 spray MOtip ?? bardzo bym prosił o jakies wzkazówki dotyczase wyjmowania lamp by ich nie uszkodzi
Printable View
witam czy tkos moze juz przyciemniał tylne lampy w alfie 145 spray MOtip ?? bardzo bym prosił o jakies wzkazówki dotyczase wyjmowania lamp by ich nie uszkodzi
to w jaki sposób moige uipiekszyc lamy do ciemnych szybek?? moze na czerwono co o tym sadzicie czy przy srebrnym koloże bedzie pasowało??
Będzie pasowało, ale żeby nie stracić homologacji musiałbyś kupić gotowe, ciemne lampy. O przyciemnianiu sprayem albo folią lepiej zapomnij, bo stracisz homologację i w przypadku stłuczki (jakby ktoś uderzył w Twój tył) i będzie sprytny to uprze się przy policji, że nie widział świateł hamowania. Także jak chcesz zmienić lampy to tylko na oryginalne ciemne
ja zrobiłem lampy tylne folią, miałem kilka kontroli Policji ostatnio byłem na przegladzie i nikt sie nie czepiał.Ale mam świadomosć ze w razie "czegoś " moze byc lipa -ale wyglada zajefajnie /jak dla mnie/
Jedz do jakiegoś lakiernika to możę bedzie wiedział jak sie przyciemnia nie potrzeba jakis badziewnych spray prysnie Ci pistoletem i ok. Ja już robiłem kilka aut tak i wygłada to super bo szkli sie jak lakier na aucie.
ja mam polakierowane u siebie:)fajnie wyglądają czarne i wbrew pozorom widoczność lamp jest bdb.według mnie nawet w dzień lepiej widać niż standardowe czerwone:)
tylko ja mam czarne felgi czarne lampy czarne szyby
słuchaj ja mam czarne szybki fele tez beda czarne czarna lotka i wgl mógłbys mi pokazac foto tych lamp jak wygladaj??
Nie wnikajac w kwestie estetyczne ( a mi to sie kojarzy z wiestuningiem ) radze uwazac.
Tak jak juz napisal Abidibi :
Przy kolizji - np ktos ci wjedzie w tyl , a sprawca bedzie rozgarniety to natychmiast podniesie fakt iz twoje swiatlo stop bylo niewidoczne.
A ze lampy nie maja homologacji to moze sie okazac ze nie dosc ze ty sie pozegnasz z odszkodowaniem z polisy sprawcy ale nawet to ty bedziesz sprawca i z twojej polisy pojdzie jego naprawa
Kwestie zdrowego rozsadku , ze dla wlasnego bezpieczenstwa warto miec dobre swiatla tez pomine.
I kazdy kierowca robiacy duze przebiegi raczej nie zrobi czegos takiego.
No chyba ze samochod sluzy glownie do powolnego objazdu miasta , rejonow dyskotek itd
włąsnie samochód słózy do jazdy do szkoły i czsami po miescie wiec wiesz
Czemu co chwilę ktoś komuś proponuje golfa zamiast Alfy? Mamy na forum przedstawicieli handlowych VW?
Jego auto jego brocha co z nim robi i jak je uzytkuje, ale zapewne lepiej jak wszyscy zostawimy nasze auta w seryjnej opcji na 200% bo jeszcze ktos pomysli ze to golf, albo publiczny lincz sie odbedzie, zenada chlopak zadal pytanie a a prawie kazdy daje odpowiedzi nie na temat :confused:
moim zdaniem jak wyzej, dla twojej kieszeni lepsza opcja lampy z homo, ale jak masz to w du... To folia...
Zarzucone przez TapaTalk 2
No tak można było się czegoś takiego spodziewać. Wszystko najlepiej nazwać agrotuningiem i mieć spokój. Kolejny temat z konkretnym pytaniem będzie ciągnął się dyskusją nad tym co się komu nie podoba w czyimś aucie.
Wracając do tematu folii - osobiście sprawdzałem jaki da efekt w przypadku mojej 147:
Lampy przednie:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...py_prz_d_1.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/atta...py_prz_d_2.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/atta...py_prz_d_3.jpg
Lampy tylne:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...lampy_ty_1.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/atta...lampy_ty_2.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/atta...lampy_ty_3.jpg
I zauważyłem jedną rzecz - ograniczenie przepuszczalności światła jest dość znaczne mimo, że folia nie była bardzo ciemna. Pomijając kwestie homologacji i problemów w razie najechania.... efekt wyszedł taki sobie.
Załącznik 79868
to sa seryjne lampy ktore wychodzily seryjnie do alfy. Jak dla mnie to tylko ciemne lampy widze w alfie :). Do swojej 156-tki zamierzam zrobic na podobny efekt (ale napewno nie sprayem, pomysle nad dymieniem piecowym) a co do przejrzystosci swiatla to trzeba zakupic zarowki najlepiej ledowe z podwyzszona iloscia lumenow.. Nie mylic z wieksza moca watt bo spalicie instalacje elektryczna :)
p.s. vr6 w golfie czesto nei trzymaja seryjnej mocy i objezdzalem ja moja honda vti 1.6 :D (175 km)
jak sie robi cos z glowa to nei wszystko wyglada jak wies! Trzeba troche pomyslec a napewno nikt mi nie wmowi ze seryjne auto to najpiekniejsze auto! Ale sa gusta i gusciki :)
a czy to wiocha ze troszke zmienie szczeguły w aucie ?? i zrobie wszystko pod kolor?? ludzie nie przesadzajcie
Na tym forum panuje całkowita negacja wszystkich zmian innych niż te wypuszczone przez producenta i trzeba się z tym pogodzić. Jak dla mnie takie lampy wyglądają całkiem dobrze ;)
tak samo jak tematy ze spojlerami, zderzakami kazdy na nie ale jak uslyszal ze byl taki w GTA to zaraz fajny fajny... żalosne....
U mnie tak to wyglądało. Załącznik 80565Zwykły Motip za 15 PLN. Tylko odblaski zmyłem bo jednak powinny odbijać światło.
A tymi marudami tutaj się nie przejmuj, maluj jak Ci się podoba.
napewno nie bede malowac :) jak juz to dobrej jaksoci folia lub dymienie :)
dzieki a ja jednak po malu bo mam srebrna 145 i czarne szybki juz sa teraz tylko lampy i carna lotka co o tym sadzicie jak to sie bedzie komponować?
no własnie bo wiesz całyc zarny to lipa a tak autko srebrne i czarne dodatki to moim zdaniem zawsze to bd sie odrózniac he plus do tego osłona silnika w carbonie ;d a znasz kogos kto by mi to zrobił VT ??
ale czym dokłądnie sie zajmuje ?/ jak cos to gg ;d
Ja też miałem przyciemniać tylne lampy, kupiłem nawet folię do tego, ale na szczęście weszły wtedy forumowe ledy :D
a ile zapłąciłes za te ledy ??
Chlopaki wiecie moze czy byly produkowane czarne/ciemne lampy tylne do 156 fl ?
Były Novitec
Załącznik 81901
Kolega Jarecki miał w srebrnym sedanie, wyglądało kozacko.
A czy sa takie cale czarne? zeby nie bylo widac np pomaranczowego kierunkowskazu itd.
nie przód seria niestety miejscowa policja jest na to uczulona tak jak i na dziwieg podrasowanego silnika na stozku he a co do modywikacji to beda takie mysle ze jakos to bedzize wygladało alus tez bedzie czarny szybki i moze biała naklejka na tylna szybe he
Ja u siebie mam przyciemnione, jakby to powiedzieć najdelikatniejszą folią :)
Załącznik 84175Załącznik 84176