Cytat:
Wystarczy spojrzeć na przebieg krzywych momentu i mocy np. z hamowni żeby wiedzieć.
W gwoli ścisłości ja koledze nie napisałem Broń Boże nie kupuj
Ts
'a, przedstawiłem mu swoje odczucia z jazdy jednym i drugim. Tu nie chodzi o sprinty z pod świateł tylko o ogólną charakterystykę tego silnika. Może niektórym to wystarczy, mnie nie, a jak kolega napisze coś więcej, np. czego by dokładniej oczekiwał od auta, jaki styl jazdy preferuje będziemy mogli temat rozwijać.
Ja napisałem co jest lepsze. Każdy chwali to co ma, zaraz się może okaże, że
Ts
'y są lepsze od V6, że wcale nie przekręcają się panewki, że korby nie wychodzą bokiem, że nie ma problemów z falowaniem obrotów w starszym motronicu,
obiektywnie powiedziałem TU PRZY ZAKUPIE JEST LOTERIA
To ja mam chyba jakiś dziwny egzemplarz :) bo nie mam żadnego z tych objawów opisanych wyżej przebieg 190tyś km, jak dbasz tak masz, a jeśli używka to zalezy od poprzednich włascicieli (katowanie na zimnym, niski stan oleju, przegrzanie, nie wymienianie oleju i filtrów na czas, pałowanie non stop do odcinki i już mamy padake a później tylko narzekanie na forum), co do V6 oczywiście super sprawa moc, dźwięk, osiągi, mała awaryjność ale z kosztami utrzymania i spalaniem już nie jest tak kolorowo, dla tego wybrałem "cywilny" 1.8 do którego może włoże jeszcze lpg (cóż taki kraj).
ps. każda uzywka to loteria, przy oględzinach może być ok przejedziesz 100km i silnik padnie.