WITAM
Któs może przerabial temat skóry czerwonej w swoim aucie Troche popękala i chcialbym wymienic naprawic kupic gdzieś podobną tak aby tapicer mógl naprawic.
Na aledrogo czerwonej nima.
Printable View
WITAM
Któs może przerabial temat skóry czerwonej w swoim aucie Troche popękala i chcialbym wymienic naprawic kupic gdzieś podobną tak aby tapicer mógl naprawic.
Na aledrogo czerwonej nima.
Ostatnio jeden z forumowiczów, sprzedawał czerwony komplet do GT w całkiem niezłym stanie, poszukaj na bazarze
kpl foteli do GT czerwony wisi na aledrogo. Pytaj Maru93 tu na forum.
Chyba ze szukasz tylko kawalkow czerwonej do naprawek.
podaj link albo numer aukcji bo patrze od paru miesiecy i czerwonych ani sladu.
Nikt Ci nie sprzeda mniej skóry samochodowej, jak pół błamu (czyli około 2 m/kw) a ceny za metr zaczynają się mniej więcej od 100zł. Poza tym który tapicer to zrobi idealnie?! Przecież nie zmienisz kawałka skóry na nową bo to będzie wyglądało tragicznie w porównaniu z resztą. Lepiej chyba kupić fotel nawet z anglika i pobawić się w przekładkę poszycia.
nie widziales jeszcze tapicera profesjonalnego takiego jak robi np.jawa fotele w skórze. itp.
czerwonej skóry i prawie nowy fotel trudno znalezc.
- - - Updated - - -
nie widziales jeszcze tapicera profesjonalnego takiego jak robi np.jawa fotele w skórze. itp.
czerwonej skóry i prawie nowy fotel trudno znalezc.
Chyba że naoglądał się zdjęć wymyślił że kupi "trochę" skóry zaniesie do tapicera od tapczanów i będzie jak u Javy. Ze składnią zdania też widzę że u marekkoczta nie najlepiej.
Widzę że tak jak na każdym forum zamiast pomóc to ludzie piszą na forum bo nudzą sie w domu.
Jak nie rozumiesz co pisze to nie odpowiadaj na posty a nie krytykujesz innych .
Linka do aukcji tez dostal na PW, namiar na sprzedajacego tez dostal na forum... No nic, bywa ;]
Dziekuje za link i namiary juz skontaktowalem sie ze sprzedajcym,
Tu popytaj, ale nie wiem czy dobierzesz skórę akurat, żeby była dokładnie taka jak w AR, na fotelu oryginalnym:
http://www.tapicerki.pl/index.htm
Mają chyba włoskie skóry, różne, tańsze i droższe, z b. wysokiej półki. Najlepiej jednak zapytać, zobaczyć, czy da się dobrać.
Tapicer - dobry, tak zrobi, że da się wymienić kawałek skóry, na jednym elemencie i nie będzie widać różnicy, pod warunkiem, że będzie ta sama skóra lub da się dobrać. No chyba, że całe fotele kwalifikują się do wymiany. Ja wymieniałam dwa kawałki na fotelu, ale miałam tą samą skórę, co robił fotele poprzedni właściciel. No i kwestia tapicera.
Zapytać możesz.
Ja wymieniałam te niżej elementy na fotelu, to po wymianie:
http://img21.imageshack.us/img21/8286/skorat.jpg
Była wytarta.
PS) A nie zauważyłam, że już się skontaktowałeś z kimś i że nieaktualne. To najwyżej może kiedyś ktoś inny skorzysta.
Witam
Dzieki za info.Jednak ktos potrafi przeczytac ze zrozumieniem i poradzic i sam nawet to robił w swoim aucie.
A nie tylko pisać aby pisac.
Kolega z forum ma fotele do sprzedania ale starsze niz moje.
Jak poradzisz sobie z tym problemem to prosiłbym o informacje na ten temat bo też mam wytarty fotel kierowcy w GT również czerwony i nie za bardzo wiem co z nim zrobić
witam
Kolega z kącika wyslal mi link do hurtowni.
Hurtownia ta wysle mi próbiki skóry jesli bedzie podobna ,to dam do zrobienia swojemu tapicerowi.
O efektach poinformuje.
Ktoś Ci poradził ale nie wziął pod uwagę, że masz fotele na tyle zniszczone, że jeśli się wstawi nowy kawałek to będzie widać różnicę. Różnica będzie chociażby z racji matowej powłoki każdej skóry motoryzacyjnej i połysku na starych elementach. Z hurtownią Alberta Ponzetti (ta z linku powyżej) mam do czynienia od prawie 10 lat i wiem jakie mają skóry. Idealnego odpowiednika do Twojej wersji (domyślam się, że to GT z nowszymi fotelami bo w profilu nie masz rocznika...) nie mają. I nie chodzi mi o kolor (bo zdjęć też nie podałeś a jest 3 odcienie czerwieni w GT...) tylko o fakturę/wzór skóry. Poza tym to my nawet nie wiemy czy chodzi o siedzisko, czy oparcie a to dość duża różnica. Jak Ci to zrobią to załącz zdjęcia.
witam
Jesli bede wymienial to oczywiscie cale siedziska na obu fotelach to zrozumiale.
Z tego co wiem skóra czerwona, bordowa byla jedna tak wychodzi z epera ,mój rocznik auta 2007r.
Kupiłbym w aso 1500zl ale nie mozna zamówic
ja sprzedaje te czerwony skóry cena już tylko 750zł :) i wypowiem się co do tapicerów byłem w beżową skóra i powiedzieli mi, że niby to są zastrzeżone kolory przez AR i nie mają dostępu do tego mogą jedynie zrobić podobną ale nie identyczną a koszta i tak mega duże... i od razu mówię byłem u kilku w Poznaniu
Witam
mi nie chodzi o cenę tylko o wygląd.
tapicer dobral skórke z hurtowni z łodzi chyba wszyscy biorą.
Oczywiscie nie jest to identyczny odcien skóry ale zobaczymy efekt koncowy.
mozesz przeslac zdj tych skor na maila? bo jestem na kupnie ewentualnie zamiana wchodzi w gre. adres plemk@op.pl
Tamte skóry to już chyba dawno sprzedane.
P.S. Marek to kolejny forumowicz który pytał, dostał odpowiedź, obiecał pokazać efekt końcowy i już się w temacie nie odezwał.
eee to lipa... te moje fotele mnie tak draznia ze masakra... pasuje w koncu kupic skore bo te co mam to co tydzien by prac pasowalo... :\
zostały sprzedane do czech :) za 650zł
Czyli dobrze pamiętałem.
witam
dawno zrobione u mnie i lepiej niż sie spodziewałem skajka 180zl na 2 fotele i robicizna 200zl wymienieone boczki
Rozumiem, że wymieniałeś te elementy?
Załącznik 75750
A kto Ci to robił?
Wykonanie ładne ale kolor i faktura skóry różnią się od oryginału. Widać to mimo małego zbliżenia i zdjęcia z lampą. Za 280zł były kiedyś na allegro oryginalne czerwone, skórzane poszycia.
- - - Updated - - -
W łodzi jest kilka firm dobrze robiących skórzane wnętrza. Najlepiej podjechać do hurtowni DAP na Bema 72 i spytać z kim współpracują.
najlepsza firma w Łodzi to Tap-Car na Maratońskiej, ręce ich fachowca obszywały jasną skórą z hurtowni DAP
wnętrze GT pokazane na zdjęciu przez Majkę ...zrobili to lepiej niż fabryka AR :) firma nie jest tania, oprócz zwykłych aut
obszywa oldtimery za 1M euro a czasami prywatne jety gdzie budżet to sky is the limit
firma działa od kilkudziesięciu lat i jakością pracy bije na głowę takie przerobownie jak znana firma na J.
Właśnie o firmę z Łodzi chodziło. Niestety Majka na spotach w Łodzi się nie pojawia i nie miałem okazji zobaczenia obszycia - na fotkach jest ok.
zapewniam że jest uszyta lepiej niż fabryczna :)
a ja slyszalem ze koloru nikt nie dobierze takiego jak nasze bo AR zastrzega sobie jak inne firmy tzn taka info dostale. jak chcialem u siebie uszyc boczek
kup zbliżoną, zrób boczek, wyślij do lederzentrum.pl do zmiany koloru
kolejna sprawa - nowa skóra/używana skóra - zawsze będzie różnica
oczywiście może tak być że dobranie koloru nie będzie łatwe a może też okazać się niemożliwe
TAK
KOLOR troche sie rózni ale to tylko wlaściciel widzi.
i ewnetualnie osoba ktora bd chciala kupic :D