-
Zdjęcie miesiąca - czerwiec
Konkurs: Zdjęcie Miesiąca
CZERWIEC
-
Poziom w tym miesiącu jakoś w górę nie poszybował.
-
najlepsze są 4,6 i 9. wybór nie jest łatwy, ale... stawiam na 4 :P
-
Policyjna alfa na zdjęciu i zlocie.. no no :)
-
Kurde jak w zeszłym miesiącu nie było niczego specjalnego, tak w tym siedzę i nie wiem na co głosować... :/ ale 3 ma coś w sobie
-
Bardzo ciężki wybór. Wszystkie zdjęcia bardzo dobrze się prezentują.
-
Dla mnie zdecydowanie 3. najlepsze... 4, 7, 9 i 10 też są fajne. 2 - bardzo ciekawy pomysł, podoba mi się.
-
Gdyby Gtv na 4 fotce miała koła skręcone w drugą stronę można byłoby pomyśleć że idzie bokiem ;)
-
-
Cytat:
Napisał
drift-r
Żartujesz? O wiele lepiej niż w zeszłym miesiącu.
Głos na 4.
Godne uwagi 3 (w HDR byłaby kozacka) i 6.
1 i 9 - zepsute kadry.
8 - gdyby tam stał Spider... ;)
-
Cytat:
Napisał
YonasH
Żartujesz? O wiele lepiej niż w zeszłym miesiącu.
Głos na 4.
Godne uwagi 3 (w HDR byłaby kozacka) i 6.
1 i 9 - zepsute kadry.
8 - gdyby tam stał Spider... ;)
Że tak zapytam co to są zepsute kadry, tak na przyszłość ? :P
-
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kadrowanie
http://drukujwspomnienia.pl/blog/oki...ora_kadrowanie
http://www.forfoto.pl/showthread.php?tid=254
1 - niepotrzebnie pochylone (chociaż to kwestia koncepcji); brakuje przestrzeni przed autem
9 - krzywy horyzont; bardzo ciasny kadr (gdyby był szerszy, można by wyprostować i ładnie wykadrować)
-
Cytat:
Napisał
YonasH
A już myślałem, że coś innego...
Że tak tylko wtrącę jest jeszcze szkoła łamania kanonów, i mówienie że coś jest zepsute w fotografii tylko dlatego że łamie się kanony to trochę nadużycie (moim zdaniem oczywiście). A żebyś się Yonash nie obrażał to nie piję do zdjęć w konkursie :)
-
ciekawe dlaczego nie ma mojego zdjecia nawet na poboczu??? a dostałem maila,ze doszło. zdjecia podobno miały nawiazywac do danego miesiaca! ciekawe co z wspolnego ma zdjecie policyjnego auta i pani "ucietej" do pasa z miesiacem czerwcem.co raz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu,ze tu w gre wchodza znajomości a jeden juror to nie juror. i moze lepiej nie pisac tego typu postów jak ten,bo zajdziesz komus za skórę i ponownie nawet nie znajdziesz sie na poboczu.ehh szkoda gadac i tak bede próbował w przyszłości...moze czasy sie pozmieniaja czego sobie i niektórym zyczę.pozdrawiam.
-
Cytat:
Napisał
Alfa_Lucas
Że tak tylko wtrącę jest jeszcze szkoła łamania kanonów, i mówienie że coś jest zepsute w fotografii tylko dlatego że łamie się kanony to trochę nadużycie (moim zdaniem oczywiście). A żebyś się Yonash nie obrażał to nie piję do zdjęć w konkursie :)
Można łamać kanony, ale w niektórych fotkach nie ma na to miejsca - tak ciasno ;)
ps. wzorowy wręcz kadr ma zdjęcie nr 5
peace and vodka! :D
-
tutaj masz szerzej :D :P
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...012/06/240.jpg
Cytat:
Napisał
YonasH
peace and vodka! :D
o toto szczególnie to drugie (ale to trzeba w innym temacie się zgadać) :D
Żeby nie było do końca offtopa to gcredhot18 czasy się nie zmienią, póki forma konkursu się nie zmieni :P
-
Cytat:
Napisał
Alfa_Lucas
Że tak tylko wtrącę jest jeszcze szkoła łamania kanonów, i mówienie że coś jest zepsute w fotografii tylko dlatego że łamie się kanony to trochę nadużycie (moim zdaniem oczywiście). A żebyś się Yonash nie obrażał to nie piję do zdjęć w konkursie
Owszem, zasady są po to, żeby je łamać, ale trzeba to robić z pełną świadomością.
Cytat:
Napisał
gcredhot18
ciekawe dlaczego nie ma mojego zdjecia nawet na poboczu??? a dostałem maila,ze doszło. zdjecia podobno miały nawiazywac do danego miesiaca! ciekawe co z wspolnego ma zdjecie policyjnego auta i pani "ucietej" do pasa z miesiacem czerwcem.co raz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu,ze tu w gre wchodza znajomości a jeden juror to nie juror. i moze lepiej nie pisac tego typu postów jak ten,bo zajdziesz komus za skórę i ponownie nawet nie znajdziesz sie na poboczu.ehh szkoda gadac i tak bede próbował w przyszłości...moze czasy sie pozmieniaja czego sobie i niektórym zyczę.pozdrawiam.
Kolego, zamiast się niepotrzebnie unosić to byś dokładnie sprawdził czy masz rację. Twoje zdjęcie od samego początku znajduje się na poboczu, tylko jakimś cudem nie wyświetla się miniaturka. Kliknij w tek krzyżyk na początku drugiego rzędu pobocza o Twym oczom ukaże się jakże dobrze Ci znane auto. Spróbuję coś zrobić z tą miniaturą.
- - - Updated - - -
Cytat:
Napisał
Alfa_Lucas
tutaj masz szerzej
Szkoda, że właśnie tego zdjęcia nie przysłałeś na konkurs ;)
-
Cytat:
Napisał
saroo
Szkoda, że właśnie tego zdjęcia nie przysłałeś na konkurs ;)
Prześlę na kalendarz, jeszcze tyle miesięcy do końca roku:P żartuję oczywiście :)
-
-
kurcze zagłosowałbym na 7, 9, 6, 1 ale wybieram 3.
-
Cytat:
Napisał
gcredhot18
Ucięta pani ma bluzkę z krótkim rękawem, a Alfa ma letnie opony.
Co do zdjęcia policyjnej 159, to ma wspólnego w czerwcem tyle, że zostało zrobione w tym miesiącu. Nie na wszystkich zdjęciach musi być plaża, zielone drzewa i bikini.
"Po trzecie primo" to nie znam żadnego z jurorów i jakoś dziwnym trafem moje zdjęcie jest w dziesiątce, więc może po prostu poćwicz... ;)
Cytat:
Napisał
Alfa_Lucas
tutaj masz szerzej
Pięęęęknie. Mogłeś takie podesłać, bo wygląda super.
-
dla mnie nr.3 najlepszy pozatym bardzo fajne nr.2 i 4.Pozdrawiam
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Alfa_Lucas
tutaj masz szerzej :D :P
No i to jest dobry materiał! Troszkę obciąłem i wyszedł mi taki kadr:
Załącznik 60805
Można by jeszcze wyprostować o ten stopień w prawo, ale Paint z tego laptopa tego nie umie ;)
-
Cytat:
Napisał
drift-r
Zawsze możesz ten poziom podnieść podsyłając coś od siebie :D
Cytat:
Napisał
gcredhot18
ciekawe co z wspolnego ma zdjecie policyjnego auta i pani "ucietej" do pasa z miesiacem czerwcem.
To ma wspólnego, ze było robione w miesiącu czerwcu? Ale ok następnym razem dam dziewczynie najnowsze wydanie gazety do potrzymanie w rękach :]
Cytat:
co raz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu,ze tu w gre wchodza znajomości
No ja to akurat mam takie znajomości, ze w zeszłym miesiącu moja fota wylądowała na poboczu :lol:
-
Poszło na 3, bo "fajne światło".....no i RLA...:pleasantry:
-
mój głos poszedł na 9 aleeeee..... dlaczego do konkursu nie zostało wysłane to w szerszym kadrze ?!?!?!?! jest 100x lepsze od tego na które zagłosowałem. to konkursowe jest wg mnie zbyt ciasno skadrowane po bokach ale i tak świetne :)
zdjęcie nr 2 też ma w sobie moc ! ogólnie wysoki poziom w tym miesiącu, nawet bardzo bym powiedział :)
-
Dla mnie 6, te nogi super pasują do pięknej alfy ;)
-
Mi się właśnie wydaje, że ten miesiąc wynagradza zeszły, kilka naprawdę ciekawych zdjęć ;) zwłaszcz 3 i 9. Jednakże głos idzie na 3, bo takie typowo kalendarzowe, moim zdaniem
-
Cytat:
Napisał
simson
Ucięta pani ma bluzkę z krótkim rękawem, a Alfa ma letnie opony.
Co do zdjęcia policyjnej 159, to ma wspólnego w czerwcem tyle, że zostało zrobione w tym miesiącu. Nie na wszystkich zdjęciach musi być plaża, zielone drzewa i bikini.
"Po trzecie primo" to nie znam żadnego z jurorów i jakoś dziwnym trafem moje zdjęcie jest w dziesiątce, więc może po prostu poćwicz...
argumenty po ch... jak Twoje zdjecie jest w 1 dziesiatce to pewnie musiałes sie nieźle postarać. bez odbioru
-
fajnie ze moje zdjecie jest chociaz na poboczu :)
głos bezapelacyjnie na 3
pozdrawiam
-
Jak dla mnie zdecydowanie najlepszym zdjęciem w tym miesiącu jest fota nr 4.
-
no ciężki orzech do zgryzienia w tym miesiącu, większość zdjęć rewelacyjna. poszło na 3 ale zagłosowałbym jeszcze na 8 i 9.
-
Gdyby nie 6. byłoby 4.
;)
-
Nie wiem o co się wcześniej kłóciliście ale... 3 w kalendarzu wyglądałaby MEGA :)
-
Krzychu! Nie ma mojego na 7 :( głos idzie na 3, jest klimacior! Może ktoś spróbowałby to lekko podpimpować i byłoby bosko.
-
Fajne te zdjęcia w tym miesiącu. 4 mi się spodobała. Ale fajna też jest z 145 z pobocza wśród drzew. Na kwestiach technicznych zdjęcia się nie znam, ale podoba mi się.
-
Jak zwykle mało oryginalnie zagłosowałem na najpopularniejsze zdjęcie (w chwili jak głosuję), czyli 3 :)
4 byłoby fajne, jakby Alfa w tymi miejscu była w ruchu w naturalnym drifcie (np. na ręcznym:P), a 6-ka fajniejsza, jakby Pani miała głowę (do Alfy:P) :)
-
Mój głos poszedł na 3 bardzo ładna fotka. Gratulacje!!!
-
-
Jak dla mnie to 4 (żywe kolory - w sam raz do kalendarza) i 9 (szczególnie w tym szerszym kadrze) :)