witam mam otoz problem z przeplywomierzem kiedy nie jest podlaczony autko smiga az milo kiedy go podlacze muł totalny.A wiec kupilem drugi przeplywomierz podlanczam a tu dalej to samo :/ nie wiem co teraz mam zrobic :/
Printable View
witam mam otoz problem z przeplywomierzem kiedy nie jest podlaczony autko smiga az milo kiedy go podlacze muł totalny.A wiec kupilem drugi przeplywomierz podlanczam a tu dalej to samo :/ nie wiem co teraz mam zrobic :/
jakiej firmy jest nowa przepływka ?
boscha
Może kolego to nie przepływka tylko masz nieszczelny dolot??? Wtedy też jest poprawa po odłączeniu przepływomierza. Sprawdź tą gumę za przepływomierzem. A tak w ogóle to uzupełnij profil bo nawet nie wiem o jaki silnik chodzi. ale pewnie ts???
Jezeli ts to zapewne dzirawa guma od spodu od pezpływki to kolektora. Jak jtd to może byc róznie. Doloty. IC
auto jest w dieslu .podaje nr przeplywki bynajmniej to co jest napisane :) bosch 006262030 made in germany 816 0831420
nie wiem jak wy ale w intercarsie pod tymi numerami nic nie ma
powinno sie zaczynac 0 280
- - - Updated - - -
Skąd jestes???? Mam oryginalną przepływke boscha do jtd
woj lubuskie mam do ciebie 420 km ;p jezeli mieszkasz w piasecznie . podalem co jest napisane na tym wkladzie jezeli chodzi o ta obudowe to jest 0 280218019 .A mam pytanie czy zawsze kiedy zostanie odpieta przeplywka auto dostaje wiecej mocy ? nie chodzi mi ze leci jak f16 ale troszke wiecej ?
Jak jest zwalona to tak. Jak jest dobra to po odpieciu ma muła. Przepływke masz oryginał.
zauwazylem ze mam zaslepiona ta miedziana? rureczke http://allegro.pl/egr-zawor-alfa-rom...410570615.html ale tylko po jednej stronie od stronysilnika nie od strony egr .Nie wiem dlaczego byla zaslepka ale po sciagnieciu jej i przegonieniu autka na 3 biegu na ponad 3 tys obrotow z PODPIETYM przeplywomierzem auto ma mniejszego mula mysle ze zbiera sie teraz normalnie ALE dalej nie moge nim pojechac wiecej niz 130 km /h
Trzeba było pisać tak od razu kolego. Jeżeli nie przekroczysz 130 km/h to auto przełącza ci się w tryb awaryjny. Śmigaj na komputer bo to może być całkowicie co innego- egr, przepływka lub coś z masami powietrza, zawór overboost i.t.d. Tylko jedź do kogoś z odpowiednim programem, mp.ASo
bylem na kompie 0 bledów.Co sie okazalo to byly wlasciciel "z tego co zrozumialem od mecha " zchipował go i dal nowy "map?" i niby teraz ma auto jezdzic bez przyplywki dlatego ma takiego buta .hmm co o tym sadzic ?
Co???? Pierwszy raz słyszę taką bzdurę.Przepływomierz to bardzo ważne urządzenie! Chłopie - zmień mechanika. Ja też mam wgrane inne mapy ale nic więcej nie ruszane. Ktoś nieźle namieszał w tym silniku
bylem u 3 mechanikow i nie mialem zadnego bledu ...-.-
Jak jest zepsuta to tak, jak dobra ma muła
no mi silnik zapierdziela obroty nie lataja itd .To czyli zostawic tak jak jest?
Jak nie pali się marchewa to raczej możesz tak jeżdzić
marchewka?
''marchewa''
tak potocznie nazywamy kontrolke wtrysku która oznacza awarie w silniku
:)
no to teraz mu powiedziales ,brawo
że niby źle ?
chodziło mi o samo zdjęcie marchewy :) zaraz poprawie i podam sam link do foty :)
w jtd to raczej się świeci czerwony silniczek bynajmniej u mnie w 166. Nie wiem czy ta mechanika idzie w dobrą stronę omijanie egr, odcinanie przepływki.....I co dalej za chwilę nie będzie czego odcinać dopiero będzie problem. Dziwna sprawa auto nie ma siły jechać mimo tego 0 błędów, coś tu nie gra albo twój mechanik naprawia tylko opla astre I.
w 156 marchewka jest na zegarach
mało istotne kolega ma muła i zero błędów. A podepnij kąpa i przejedź się z prędkością to 130 km, wrzuć parametry i się zobaczy.
jacek wrzucil bym ale juz nie mam kasy zeby tak wydawac tu 50 zl tam 50 zl ;] tak czy siak sprostowanie .NIC mi sie nie swieci oprucz czerwonej ikonki poduszek powietrznych ;) z tego co czytalem to jakies zlaczki gowna sie poodlanczaly zreszta mniejsza.Auto ma moc po odpieciu przeplywki zapierdziela i jak ruszam i ponad 130 km/h jak jade podlacze lipa ledwo sie kula na niskich obrotach to tragedia cos jak by blokowalo .Okazalo sie ze jest schipowany tak bynajmniej stwierdzil super mechanik .Potem zobaczylem zaslepke na egr tej rurce ktora idzie do silnika zdjelem zaslepke auto chodzi tak samo jak przedtem nie wiem po co byla ta zaslepka ;p .ZERO bledow na kompie.
na forum jest sporo o egr wiec poszukaj. Tak w skrócie to chodzi o to aby spaliny nie szły do ponownego procesu spalania lecz czyste i chłodne powietrze. I uzupełnij profil o jakim dieslu piszemu
widziałem rurke więc cf2
alfa romeo 156 1,9 jdi 105 km 2000rok :)